تهران- مديركل دفتر تامين و توزيع كالا وزارت بازرگاني، ميزان صادرات خرما در سال گذشته را 105 هزار تن اعلام كرد و افزود: صادرات اين محصول از نظر ارزشي 19 و از نظر حجمي 48 درصد رشد داشته است.
|
|
|
به گزارش ايرنا از وزارت بازرگاني ، 'يداله صادقي ' اظهارداشت : از سال 81 كه خريد تضميني آغاز شد 245 هزار كيلوگرم خرما خريداري گرديد و از سال 85 تاكنون خريد به صورت توافقي صورت مي گيرد.
به اعتقاد مديركل دفتر تامين و توزيع كالا وزارت بازرگاني ، خريد توافقي خرما منجر به بهبود وضعيت بازار اين محصول شده است .
وي همچنين از خريد 700 هزار تن خرما در قالب خريد توافقي از سال 86 تا ابتداي امسال خبر داد و گفت: با وجود اينكه هنوز اعتباري براي خريد توافقي پيش بيني نشده ، اما ميزان خريد از كشاورزان چندين برابر افزايش يافته است .
به گفته صادقي ، طرح خريد توافقي خرما مكانيزم استفاده از تسهيلات بانكي بدون دريافت يارانه بوده است.
مديركل دفتر تامين و توزيع كالا اظهار داشت: وزارت بازرگاني علاوه بر خريد توافقي به منظور حمايت از توليد، اقدامات بسياري در راستاي بازاريابي داخلي و خارجي خرما انجام داده است.
وي رشد متناوب صادرات خرما از زمان آغاز طرح خريد توافقي را مورد توجه قرار داد و افزود: ميزان صادرات خرما در سال 89 در حدود 105 هزار تن با معدل قيمتي يك هزار و 330 تومان بوده است كه نسبت به سال گذشته از نظر ارزشي 19 و از نظر حجمي 48 درصد رشد داشته است.
صادقي افزود: براي ايجاد مطلوبيت در يك افق بلند مدت ستاد خرما مكلف شد طرح جامع توليد و بازرگاني خرما در كشور را تهيه كند و اين طرح براي يك دوره پنج ساله تدوين شده و اجراي آن از امسال آغاز ميشود.
يادآور مي شود : طرح جامع خرما كه توسط وزارت جهاد كشاورزي تدوين شده يك دوره پنج ساله (94-90) است كه سه بخش توليد، تجارت و بازرگاني و صنايع تبديلي را در بر ميگيرد.
وي استان هاي فارس، خوزستان، سيستان و بلوچستان و كرمان را عمدهترين مناطق توليد خرما اعلام كرد .
صادقي درپايان بالا بودن هزينههاي توليد، بهرهوري پايين و مشكلات زيرساختي و محدوديت در انبارها براي ذخيرهسازي را عمدهترين مشكلات در بخش توليد و توزيع خرما دانست.