رئيس انجمن قلب و عروق ايران:
33 درصد مرگهاي كشور بر اثر بيماريهاي قلبي و عروقي است
خبرگزاري فارس: رئيس كنگره انجمن قلب و عروق ايران گفت: 33 تا 38 درصد از مرگهاي كشور بر اثر بيماريهاي قلبي و عروقي است كه بر همين اساس سند و چشمانداز بيماريهاي قلبي در حال تدوين است.
به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان فارس، فريدون نوحي در نشست خبري هفدهمين كنگره انجمن قلب و عروق ايران كه صبح امروز در بيمارستان قلب شهيد رجايي برگزار شد با بيان اينكه در 2 تا 3 دهه گذشته از نظر تشخيص و درمان بيماريهاي قلب و عروق پيشرفتهاي زيادي داشتهايم، گفت: در حال حاضر بيش از 99 درصد درمانهاي رايج در دنيا در زمينه قلب و عروق در داخل كشور انجام ميشود و نيازي به اعزام بيمار وجود ندارد و تعداد كمي از بيماريها هستند كه در خارج از كشور هست ولي امكان آن در داخل كشور وجود ندارد.
وي افزود: در بين كشورهاي منطقه در زمينه تشخيصي و درمان بيماريهاي قلب و عروق رتبه اول را داريم و از طرف ديگر فاصله چنداني با كشورهاي پيشرفته دنيا نداريم.
نوحي با اشاره به شيوع بيماريهاي عروق كرونر در كشور تصريح كرد: در اين زمينه آمارهاي دقيقي نداريم اما مشاهدات نشان ميدهد اين بيماري در جامعه در حال رشد است و گسترش آن به سنين پايينتر جامعه رو به افزايش است.
نوحي يادآور شد: كنترل عوامل خطر، تعمير شكل و شيوه زندگي و پرداختن بيشتر به فعاليتهاي فيزيكي و ورزش، كنترل ديابت، چربي و فشار خون و عدم مصرف سيگار ميتواند اين ميزان را كاهش دهد.
رئيس انجمن قلب و عروق ايران خاطر نشان كرد: براي ابتلا به بيماريهاي عروق كرونر يك روند اطلاع وجود دارد كه متأسفانه در اين زمينه روند ابتلاي ايرانيان به بيماريهاي عروق كرونر مانند كشورهاي پيشرفته است.
نوحي اضافه كرد: براي اينكه بيماريهاي عروق كرونر زودتر از سن معمول يعني در مردها بالاي 45 سال و در زنان بالاي 50 سال اتفاق بيفتد، عوامل تغذيهاي و عوامل محيطي نقش مهمي دارند.
وي گفت: پايين آمدن سن ابتلا به بيماريهاي قلبي و عروق كرونر نيازمند زمينههاي ژنتيكي در خانواده درجه اول و دوم و كنترل چربي به صورت خانوادگي است. لذا اينكه گفته ميشود سن ابتلا به عروق كرونر در كشور پايين آمده است صحيح نيست.
وي ادامه داد: آمارها نشان ميدهد كه متأسفانه 33 تا 38 درصد مرگها در كشور به علت بيماريهاي قلب و عروق اتفاق ميافتد كه اين موضوع يك اشكال جدي است لذا بايد پيشگيري از بيماريهاي قلبي و عروقي را از زمان جنيني فرد آغاز كرد.
وي گفت: اينترنت و تلويزيون متأسفانه بلاي عظيمي براي گسترش بيماريهاي قلبي و عروق به علت ايجاد عدم تحرك هستند.
رئيس انجمن قلب و عروق ايران با اشاره به تدوين سند چشمانداز بيماريهاي قلب و عروق ايران گفت: در اين سند توجه به امر سلامت ديده شده است تا بتوانيم متوسط عمر افراد را به طور كمي و كيفي افزايش دهيم چرا كه بيماريهاي قلب و عروق بالاترين علت مرگ و مير در كشور هستند و مهمترين راهكار آن آموزش به افراد جامعه از سنين پايين است.
وي با اشاره به نقش تغذيه در ابتلا به بيماريهاي قلب و عروق تصريح كرد: روغنهايي كه مصرف ميشود و غذاهاي آماده نقش مهمي در گسترش بيماريهاي قلب و عروق دارند و بايد در نظر داشت كه خوشمزگي غذا را 3 عامل نمك زياد، روغن زياد و شيريني زياد ايجاد ميكند كه هر 3 آنها براي سلامت قلب مضر هستند.
نوحي يادآور شد: مسائلي مانند آلودگي هوا نيز در ابتلا به اين بيماريها اثر دارد، همچنين مسائل عصبي و استرس كه در آن فرد به طور مداوم تحت استرس باشد احتمال ابتلاي او را به بيماريهاي قلبي افزايش ميدهد وگرنه در بقيه زمينهها، مسائل عصبي به تنهايي نميتوانند موجب گسترش بيماريهاي عروق كرونر شوند مگر اينكه فرد بيماري زمينهاي و ژنتيكي و قلبي داشته باشد.
* روغن زيتون سالمترين روغن مصرفي است
رئيس انجمن قلب و عروق ايران ادامه داد: روغن جداي از عوامل ديگر تغذيهاي نقش بسيار مهمي در گسترش بيماريهاي قلب و عروق دارد كه به عنوان اصل اول بايد گفت، مصرف روغن مايع سالمتر از مصرف روغن جامد است به عنوان مثال بايد گفت روغن پالم (روغن خرما) كه روغن مايع است براي سلامتي قلب خطرناك است و در كشورهاي ديگر براي مصارف صنعتي استفاده ميشود.
وي با بيان اينكه هر روغن مايعي روغن خوبي محسوب نميشود، گفت: ما نميدانيم روغنهايي كه در شيرينيها استفاده ميشود يا در برخي رستورانها براي طبخ غذا استفاده ميشوند چه روغنهايي هستند يا اينكه يكبار مصرف ميشوند يا بيشتر.
نوحي تصريح كرد: به مسئولان نظارتي پيشنهاد ميكنيم كه در ارزيابي روغنها دقيق باشند و روغنها را به گونهاي ارزيابي كنند كه برچسبي كه روي روغنها خورده ميشود به طور واقعي با محتويات روغن تطابق داشته باشد.
وي اضافه كرد: به طور كلي روغن زيتون بهترين روغن استب به شرطي كه محتويات آن همان باشد كه روي برچسب خورده است و وزارت بهداشت در اين زمينه نظارت كافي داشته باشد.