دبيركل خانه پرستار در گفت و گو با فارس:
وزارت بهداشت با تأمين بودجه ميتوانست جلوي فاجعه رها كردن بيماران را بگيرد
خبرگزاري فارس: دبير كل خانه پرستار گفت: گر چه مسئولان يبمارستان امام با رها كردن بيماران بيبضاعت كاري غير اخلاقي و غير قابل توجيه انجام دادهاند و بايد پاسخگو باشند ولي مقصر اصلي وزارت بهداشت است. اگر مسئولان اين وزارتخانه منابع مالي بيمارستان را تأمين ميكردند چنين حوادثي كه مسبوق به سابقه است رخ نميداد.
محمد شريفي مقدم در گفتوگو با خبرنگار بهداشت و درمان فارس، افزود: علت وقوع ماجراي رها كردن بيماران بي بضاعت در بيمارستان امام اين است كه به علت نبود منابع مالي و اعمال اين سياست كه بيمارستان بايد منابع مالي خود را تأمين كند اولويت اصلي بيمارستان به جاي درمان و رسيدگي به بيماران به تأمين منابع مالي تغيير كرده بود.
وي گفت: بيمارستان امام بزرگترين بيمارستان دولتي كشور است و به همين علت فقيرترين و بدحال ترين بيماران سراسر كشور را كه در هيچ جاي ديگري پذيرش نميشوند، پذيرش ميكند اما به خصوص طي چند سال گذشته به علت مشكلات مالي سياست و اولويت اول اين بيمارستان به جاي رسيدگي به بيماران و حمايت بيماران بي بضاعت، تأمين منابع مالي شده بود.
وي ادامه داد: اين نگاه و رويكرد كه از رئيس و مدير بيمارستان به ساير زيرمجموعه هم منتقل شده بود باعث شد كه كادر خدماتي بيمارستان اعم از نيروهاي نقليه، حسابداري و پرسنل خدماتي نيز اولويت اول را تأمين منابع مالي و حفظ ظاهر بيمارستان قرار دهند.
شريفي مقدم اضافه كرد: البته كادر پزشكي و پرستاري در اين زمينه به هيچ وجه مقصر نيستند و هيچ كوتاهي در ارائه خدمات به بيماران انجام نداده و نميدهند كما اينكه يكي از اين بيماران نيز بعد از اتمام درمان بايد از بيمارستان ترخيص ميشد اما مشكل اينجاست كه مديريت اجرايي بيمارستان براي تأمين منابع مالي بيمارستان اقدام به چنين كارهاي غير اخلاقي كرده است.
وي اضافه كرد: در مواردي حتي در اين بيمارستان شاهد بوديم كه يك بيمار را كه در واقع بايد مرخص شود، به خاطر 300 هزار تومان كه نداشته است ترخيص نميكردند و در واقع تخت بيمارستان را بدون دليل، اشغال نگه ميداشتند و به همين علت نميتوانستند بيمار جديد پذيرش كنند در حالي كه اگر بيمار جديد پذيرش شود با هزينه يك روز هتلينگ آن هزينه جبران ميشد.
وي گفت: رويكرد ديگري كه در اين بيمارستان وجود داشت اين بود كه براي حفظ ظاهر اورژانس بيمارستان و جلب مشتري بيماران بيبضاعت و به خصوص معتادان را از جلوي چشم مردم دور نگه ميداشتند و دور از انتظار نيست كه اين بيماران را مثلاً به زيرزمين يا جاهاي ديگر بيمارستان هدايت ميكردند و بعد از بيمارستان خارج ميكردند كه علت آن هم همان نگاه اولويت دادن به مسائل مالي به جاي درمان بيماران است.
شريفي مقدم افزود: البته زيرزمين بيمارستان جاي مخوفي نيست و آزمايشگاه و راديولوژي بيمارستان هم آنجاست اما به هر حال تلاشي وجود داشت كه بيماران بيبضاعت، معتادان و بيماراني كه سرپرستي نداشتند جلوي چشم نباشند و همين امر عامل بروز اين نوع ماجراها بوده است.
وي گفت: اكنون مدير بيمارستان را كه چندسالي است در ترويج اين نوع نگاه در مجتمع بيمارستاني امام خميني شامل 4 بيمارستان امام، بيمارستان اورژانس امام، انستيتوكانسر و بيمارستان ولي عصر است به عنوان مقصر اصلي معرفي كردهاند اما اين طور نيست كه رئيس بيمارستان كه متولي اصلي اين مجموعه است بي تقصير باشد.
دبير كل خانه پرستار افزود: با اين وجود به نظر من مقصر اصلي وزارت بهداشت است، اگر مسئولان وزارت بهداشت از طريق مجلس اعتبار لازم را براي پذيرش و حمايت از بيماران بي بضاعت در اختيار اين بيمارستان و مراكز مشابه قرار مي دادند، چنين حوادث دلخراشي رخ نميداد، مسئولان وزارت بهداشت از بحران مالي بيمارستان ها مطلع هستند و ميتوانند وقوع چنين حوادثي را پيش بيني كنند و جلوي آن را بگيرند اما چنين نكردند.
شريفي مقدم اضافه كرد: بيمارستانهاي خصوصي كه به هيچ وجه چنين بيماراني را پذيرش نميكنند حتي بسياري از بيمارستانهاي دولتي نيز از پذيرش بيماران بدحال، معتاد و بي پول خودداري ميكنند اما بيمارستان امام كه چندين ميليارد تومان بدهي دارد، در مجموع اين نوع بيماران را پذيرش ميكرد بنابراين مسئولان وزارت بهداشت بايد پاسخگوي اصلي اين نوع حوادث كه قطعاً مسبوق به سابقه است باشند.
منبع : خبر گزاری فارس