0

مواد شيميايي منجر به تغيير اكوسيستم و افزايش فقر غذايي شده است

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

مواد شيميايي منجر به تغيير اكوسيستم و افزايش فقر غذايي شده است

نسخه چاپي ارسال به دوستان
رئيس موسسه تحقيقات شيلات مطرح كرد:
مواد شيميايي منجر به تغيير اكوسيستم و افزايش فقر غذايي شده است

خبرگزاري فارس: رئيس موسسه تحقيقات شيلات گفت: در حالي كه ميزان گرسنگان جهان به مرز يك ميليارد نفر رسيده، كشاورزي و توليد غذاي سالم بهداشتي تنها راه تغذيه آنها است.

به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، عباسعلي مطلبي در دومين كنگره بين‌المللي بهداشت مواد غذايي گفت: در حالي كه يك ميليارد نفر گرسنه در جهان وجود دارد و نياز روزانه به مواد غذايي بيشتر مي‌شود توجه ويژه متخصصان و سياستمداران به توسعه پايدار كه در راس آنها كشاورزي و توليد غذا است بايد بيشتر باشد.
رئيس موسسه تحقيقات شيلات چالش مواد غذايي را از نگراني‌هاي عمده سالهاي آينده عنوان كرد و گفت: در آينده نزديك جمعيت جهان از مرز 9 ميليارد نفر مي‌گذرد كه براي تامين نياز غذايي آنها بايد يك ميليارد هكتار به زمين‌هاي كنوني كشاورزي اضافه و ميزان آب استفاده در بخش كشاورزي هم چند برابر شود.
وي افزود: همچنين براي توليد اين حجم مواد غذايي مصرف نهادها‌ي كشاورزي بويژه نيتروژن چند برابر مي‌شود كه منجر به مرگ بيولوژيك در خاك خواهد شد.
مطلبي افزود: در حال حاضر چالش‌ها و بحرانهاي استفاده از مواد شيميايي و كاربرد تكنولوژي منجر به تغييرات بهداشتي،‌ اكوسيستم و افزايش فقر غذايي شده است.
وي با مهم خواندن نظارت و اعمال مقررات بهداشتي در توليد مواد غذايي افزود: در حال حاضر بخش زيادي از غذاي توليد شده در جريان توليد و يا از مرحله توليد تا مصرف از گردونه خارج شده و به دست مصرف كننده نمي‌رسد.
مطلبي گفت: استفاده از فناوري‌هاي نوين نانوتكنولوژي، تقويت پوششي و همچنين استفاده از بيوتكنولوژي در فرآوري غذا، محصولات تراريخته، پرتوافكني، انرژي هسته‌اي، استفاده از پوشش طبيعي به جاي مصنوعي، توليد محصولات سالم و ارگانيك مي‌تواند به ماندگاري محصولات، سالم‌سازي و كاهش ضايعات كمك كند.
مطلبي گفت: در حالي كه استفاده از آنتي‌بيوتيك در دام‌ها مجاز نيست، اما بيش از اندازه استفاده مي‌شود و هيچ MRL ملي هم در اين زمينه ثبت نشده است.
وي افزود: امروزه افزودني‌هاي غيرمجاز در فرآوري‌ها بطور وحشتناكي خطرناك است و بايد در اين زمينه تضيمن كيفيت استانداردسازي شود.
وي با بيان اينكه بسياري از اين مشكلات در زمان توليد ناشي مي‌شود، گفت: زنجيره صنايع تبديلي بايد به خوبي وظيفه خود را انجام دهد تا ضايعات محصولات كشاورزي نيز كاهش يابد.
مطلبي مشكلات بسته‌بندي، فرآوري و نگهداري، وجود كشتارگاه‌هاي سنتي، دخالت افراد غيرمتخصص در بازرسي و نظارت محصولات و همچنين عدم مديريت كافي در توليد را از مشكلات عمده بهداشت مواد غذايي عنوان كرد.
وي همچنين با انتقاد از عدم همكاري وزارت بهداشت و درمان با دامپزشكان كشور براي نظارت بر بهداشت مواد غذايي گفت: در صورتي كه اين وزارتخانه از ظرفيت دامپزشكان كشور در اين زمينه استفاده كنند ضريب سلامتي مواد غذايي بالا مي‌رود.
مطلبي وجود آلاينده‌هاي زيست‌محيطي، آلودگي نفتي، فلزات سنگين، سموم دفع آفات نباتي را از مشكلات عمده براي بهداشت مواد غذايي عنوان كرد و گفت: تدوين مقررات استانداردها بايد هر چه زودتر انجام شده و همه كمك كنند كه اين مقررات به صورت جامع و كامل تدوين شود.
انتهاي پيام/م

 
 
شنبه 10 اردیبهشت 1390  2:34 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها