خبرگزاي فارس: دانشجويان شركتكننده در بيست و ششمين دوره مسابقات قرآني سراسر كشور در دانشگاه مازندران با صدور بيانيهاي هتك حرمت به ساحت مقدس قرآن كريم را محكوم كردند.
به گزارش خبرگزاري فارس از بابلسر، بيست و ششمين دوره مسابقات قرآني دانشجويان سراسر كشور با برتري 42 نفر در رشتههاي قرائت تحقيق، قرائت ترتيل، حفظ كل، حفظ 20 جزء، حفظ 10 جزء، حفظ پنج جزء و تفسير و مفردات به پايان رسيد.
در مراسم اختتاميه اين مسابقات كه صبح امروز در محل پرديس دانشگاه مازندران در شهر بابلسر برگزار شد، دانشجويان شركتكننده در اين مسابقات با صدور بيانيهاي خشم و انزجار خود را نسبت به جنايات اخير صورت گرفته در كشور بحرين و توهين به ساحت مقدس قرآن كريم ابراز داشتند.
در اين بيانيه آمده است: فرياد و شيون كودكان و زنان بحريني تمام كره خاكي را كه مدتهاست با خون سرخ مظلومان جهان آغشته شده، پر كرده است و چه گوشهايي كه مدتهاست براي شنيدن مظلوميت كر شدهاند.
در بخش ديگري از اين بيانيه آمده است: قرآن عزيزمان را سوزاندند، اين بار نه مسيحي و يهودي كه كساني كه خود را مسلمان مينامند ولي بويي از اسلام نبردهاند، كساني كه خود را مسلمان مينامند اما در جبههاي مقابل مردم بحرين ميجنگند كه خون مسلمانان را ميريزد، از تجاوز و تعدي به ناموس مسلمانان ابايي ندارند و مسجد را كه نماد اسلام است، تخريب كرده قرآن را ميسوزاند.
به گزارش فارس، در دوره مسابقات قرآن دانشجويان سراسر كشور كه در دانشگاه مازندران برگزار شد، 220 نفر از 60 دانشگاه كشور در دو بخش آقايان و بانوان در هفت رشته با يكديگر به رقابت پرداختند كه از اين تعداد 98 نفر از آنان به مرحله ملي راه يافتند.
در مراسم اختتاميه مسابقات قرآني دانشجويي سراسر كشور، سرپرست دانشگاه مازندران در سخناني قرآن را سفره گسترده نعمتهاي الهي و رمز ارتباط ميان خلق و خالق دانست.
احمد احمدپور با بيان اينكه قرآن كريم معجزه جاودانه پيامبر گرامي اسلام صلّي الله عليه و آله و سلّم است، بيان داشت: قرآن كتابي است فراتر از زمان و مكان كه سرچشمه همه روشنيها است.
وي با بيان اينكه قرآن گنجينه گرانبهاي حكمت، دانش، عرفان، اخلاق و احكام است، افزود: قرآن بهار دلها و طراوت بخش جانها، صحيفه نور و مائده الهي و كتاب زندگاني است.
سرپرست دانشگاه مازندران با تأكيد بر فرمايشات پيامبر اكرم صلّي الله عليه و آله و سلّم كه قرآن را شفاي دردهاي دروني و بروني مردم دانسته است، گفت: قرآن در زندگي بشري در ابعاد مختلف فردي، اجتماعي و بينالمللي نقش دارد، انسان نيازمند ارتباط مستقيم با آفريننده و هستي بخش خود است، اگرچه اين ارتباط از طريق مناجات و رازگويي دروني و قلبي انجام ميگيرد اما دسترسي به كلمات خود خداوند بسيار لذتبخش و اطمينانآور است.
وي ادامه داد: انسان براي رسيدن به آگاهيهاي صحيح و معارف بلند و پرمعنا نياز به يك منبع اصيل و غني دارد.
احمدپور با بيان اينكه نقش برجسته ديگر قرآن اين است كه از سابقه تاريخ بشر، خبرهاي درست و مطابق واقع را نقل كرده است، اظهار داشت: سرگذشت پيامبران و محتواي پيام آنان را بدون هرگونه تحريف به انسانها رسانده است، از اين رو قرآن حتي بر پيروان تورات و انجيل، منت شايان توجهي دارد كه چهره پيامبران بنياسرائيل را به درستي معرفي كرده و حضرت موسي، عيسي ، زكريا و . . . را آنگونه كه بودهاند بهدور از هرگونه تهمت و توهيني شناسانده و دست تحريفگران را نقش بر آب ساخته است.
سرپرست دانشگاه مازندران گفت: نقش برجسته ديگر قرآن براي جامعه بشري اين است كه ظرفيت جهانشمولي دارد و پيامهاي آن براي تمام مصلحان جهان و حافظان حقوق بشر كاربردي است.
* برگزيدگان مسابقات
در پايان اين مراسم 42 نفر از برگزيدگان اين مسابقات معرفي شدند و از آنها تقدير به عمل آمد كه اسامي آنها به شرح ذيل است:
در بخش آقايان در رشته قرائت تحقيق: عليرضا عتيقزاده از دانشگاه زنجان، حامد عليزاده از دانشگاه سبزوار، طه كبيري از دانشگاه مازندران
در رشته قرائت ترتيل: مرتضي خدابخشيپور از دانشگاه گيلان، صادق باقري از دانشگاه علوم حديث قم و اصغر منصوري از دانشگاه تربيت معلم آذربايجان
در رشته حفظ كل: حسين درستكار از دانشگاه شيراز، فرهاد رشوندي از دانشگاه اروميه و مسعود رضايي از دانشگاه زنجان
در رشته حفظ 20 جزء: مهدي ميرزايي و حسن قوشچي از دانشگاه صنعتي اميركبير و مرتضي صادقي از دانشگاه كاشان.
در رشته حفظ 10 جزء: محمد مهدي شوشتري از دانشگاه صنعتي شريف، سيد مهدي صفوي از دانشگاه زنجان، جواد فياض از دانشگاه فردوسي مشهد
در رشته حفظ پنج جزء: عليرضا كچويان از دانشگاه امام صادق عليه السّلام، سجاد قراباغي از دانشگاه كردستان و مهدي خاني از دانشگاه زنجان
در بخش بانوان و در رشته قرائت تحقيق: حميده كوهي از دانشگاه اصول الدين، الهام معزي از دانشگاه شهيد مطهري، معصومه ابدي از دانشگاه مازندران
در رشته ترتيل: هاله فيروزي از دانشگاه قم، زهرا عيديپور از دانشگاه تهران و فرزانه كلالي از دانشگاه فردوسي مشهد
در رشته حفظ كل: سماء بابايي از دانشگاه الزهراء، معصومه آگاهي از دانشگاه تهران، فاطمه ابراهيمي از دانشگاه شيراز
در رشته حفظ 20 جزء: زهراالسادات مدنيان از دانشگاه اصفهان، زينب شعباني از دانشگاه مذاهب اسلامي و فاطمه سرلك از دانشگاه اصفهان
در رشته حفظ 10 جزء: مهسا اسدي از دانشگاه اصفهان، عاليه السادات مؤذنزاده از دانشگاه پرديس قم، منيره حسينزاده از دانشگاه فردوسي مشهد
در رشته حفظ 5 جزء: فهيمهالسادات خيامنكويي از دانشگاه اصفهان، مريم نجفيان از دانشگاه گيلان، حسنيه سلطانالكتابي از دانشگاه صنعتي اصفهان
نجات صحاف داور صوت، راضيه جمالي داور لحن، معصومه عباسي نظري داور تجويد، نسرين نافذكلام داور وقف و زهرا صريحينژاد اعضاي هيئت داوران در بخش بانوان اين مسابقات بودند.
حسن ربيعيان داور صوت، مرتضي خرمي داور وقف و ابتدا، مهدي صيف داور تجويد و محمود لطفينيا داور لحن از اعضاي هيئت داوران در بخش آقايان بودند.