0

اصلاح مقررات بکارگیری اعضای هیئت علمی در راهنمایی پایان‌نامه‌ها‌ وزیر علوم

 
labeik_ya_khameneei
labeik_ya_khameneei
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 1819
محل سکونت : آذربایجان غربی

اصلاح مقررات بکارگیری اعضای هیئت علمی در راهنمایی پایان‌نامه‌ها‌ وزیر علوم

  کامران دانشجو خبر داد:   اصلاح مقررات بکارگیری اعضای هیئت علمی در راهنمایی پایان‌نامه‌ها‌   وزیر علوم با بیان اینکه در گذشته محدودیتهای زیادی برای استفاده از توان اعضای هیئت علمی جهت پذیرش راهنمایی رساله‌ها و پایان نامه‌های دانشجویی وجود داشته است گفت: در آینده‌ نزدیک با اصلاح این مقررات، افزایش چند برابری مشارکت اساتید در این زمینه و همچنین افزایش جذب دانشجویان تحصیلات تکمیلی را فراهم می‌کنیم.  

به گزارش خبرگزاری مهر، کامران دانشجو در نشست با اعضای هیئت علمی دانشگاه صنعتی شیراز با بیان این مطلب افزود: با وجود 30 هزار عضو هیئت علمی در کشور، سالانه نزدیک به 6 هزار دانشجو در مقطع دکتری پذیرفته می شوند در حالی که اگر هر عضو هیئت علمی، راهنمایی یک دانشجوی دکتری را عهده دار شود حداقل باید 30 هزار دانشجوی دکتری در سال پذیرش شوند.
 
وی در خصوص مقررات دست و پاگیر برای فارغ التحصیلی دانشجویان دوره دکتری گفت: مقررات موجود در این زمینه و به طور مثال ارائه دو مقاله از پایان نامه موجب محدودیت در فارغ التحصیلی این دانشجویان می شود اما با اصلاح این مقررات می توان زمینه افزایش رضایت آنها را ایجاد کرد حال آنکه در هیچکدام از دانشگاه های معتبر جهان نیز این مقررات وجود ندارد.
 
وزیر علوم از راه اندازی دوره های دکتری پژوهش محور به عنوان یکی از راههای افزایش جذب دانشجویان دکتری نام برد و از دانشگاه ها خواستار شد: دانشگاهها با یافتن کارفرما و گرفتن سفارش طرح های تحقیقاتی، دانشجویان دکترای پژوهش محور بیشتری جذب کنند.
 
وی با بیان اینکه گسترش تحصیلات تکمیلی سیاستی است که در آموزش عالی کشور بطور جدی پی گیری می شود گفت: هم اکنون نزدیک به 900 هزار داوطلب در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری در کشور داریم و سعی می کنیم با گسترش دوره های تحصیلات تکمیلی در بیشتر دانشگاههای کشور، ظرفیت کارشناسی ارشد و دکتری را به حد مطلوب برسانیم تا پاسخگوی نیاز جامعه باشد.
 
کامران دانشجو که در جمع اعضای هیئت علمی دانشگاه صنعتی شیراز سخنرانی می کرد با عنوان اینکه راه اندازی دوره های تحصیلات تکمیلی در دانشگاههای شهرستانها در راستای عدالت آموزشی و تمرکززدایی است گفت: روند رشد دانشگاههای شهرستانها و همچنین ارتقا و ماندگاری اعضای هیئت علمی در این دانشگاهها با تاسیس دوره های تحصیلات تکمیلی بهتر می‌شود.
 
وی از مذاکره با تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در خصوص لزوم توجه ویژه به دانشگاههای جوان و در نظر گرفتن بودجه مناسب برای آنها خبر داد و گفت: در حال حاضر بودجه دانشگاهها با مصوبه مجلس شورای اسلامی و از طریق معاونت راهبردی ریاست جمهوری پرداخت می شود و وزارت علوم در اختصاص این بودجه نقش جدی ندارد و برخی از نمایندگان مجلس، تفویض اختیار پرداخت بودجه دانشگاهها به وزارت علوم را مغایر استقلال دانشگاهها می دانند.
 
وزیر علوم خاطرنشان کرد: برای دانشگاهها تفاوتی ندارد که بودجه ‌شان را از وزارت علوم و یا از معاونت راهبردی بگیرند ولی در شرایط فعلی، با توجه به اینکه بخشی از اعتبارات برخی دانشگاهها در پایان سال جذب نشده و بازگشت می خورد، اگر پرداخت این اعتبارات با نظارت وزارت علوم صورت گیرد، می توان آنها را در اختیار دیگر مراکز دانشگاهی به ویژه دانشگاههای مناطق محروم و دانشگاههای تازه تاسیس که توان جذب اعتبارات را دارند قرار داد.
 
کامران دانشجو در پاسخ به سوال دیگری در خصوص بازنگری دروس فناوری های نوین گفت: بازنگری سرفصل ها و متون درسی فقط مختص رشته های علوم انسانی نیست بلکه با توجه به شرایط جهانی رشد علم و متناسب با شتاب آن، باید تمامی سرفصل های دروس در همه رشته ها را بازنگری کنیم.

حسین  منی و انا من حسین

شنبه 10 اردیبهشت 1390  12:55 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها