0

درخواست 100 ميليارد توماني پتروشيمي‌ها از سهم صنعت در يارانه‌ها

 
hasantaleb
hasantaleb
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1387 
تعداد پست ها : 58933
محل سکونت : اصفهان

درخواست 100 ميليارد توماني پتروشيمي‌ها از سهم صنعت در يارانه‌ها

خبرگزاري فارس: مديرعامل شركت بازرگاني پتروشيمي گفت: حدود 100 ميليارد تومان مابه‌التفاوت قيمت فوب مردادماه و قيمت روز در آن مقطع هزينه‌اي است كه بخش بالادستي پتروشيمي متحمل شده است و اميدواريم از سهم صنعت در هدفمندي يارانه‌ها پرداخت شود.

رضا حمزه‌لو در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس اظهار داشت: در بخش صادرات محصولات پتروشيمي اميدواريم امسال مرز 14 ميليون تن را رد كنيم و براي اولين بار به ركورد 10 ميليارد دلار درآمد در شركت برسيم كه رقمي كاملا در دسترس است.


وي افزود: برنامه‌هاي همكاري مشترك و تعامل با مجتمع‌هاي خصوصي را نيز طراحي كرده‌ايم تا بتوانيم صادرات محصولات پتروشيمي كشور را متمركز‌تر كنيم.


مديرعامل شركت بازرگاني پتروشيمي گفت: در عين حال امسال به جرگه صادرات كنندگان فرآورده‌هاي نفتي مانند كاندنسيت، لوب‌كات، نفتا و ديگر فرآورده‌ها خواهيم پيوست.


وي اضافه كرد: به‎تازگي شركتي را فعال كرده‌ايم كه وظيفه صادرات فرآورده‌هاي نفتي را به‎عهده دارد اما رقم و ميزان فعاليت‌ ما در حوزه فرآورده‌هاي نفتي در حال بررسي و تاييد است تا بودجه آن تأمين شود.


حمزه‌لو تاكيد كرد: در حوزه فروش داخلي اميدواريم امسال از مرز 7 ميليون تن عبور كرده به ركورد فروش 5 هزار ميليارد تومان دست پيدا كنيم كه به معناي توسعه صنايع پايين‎دستي پتروشيمي خواهد بود.


وي افزود: در بخش‌هاي پژوهشي برنامه جدي داريم كه دسترسي‌هاي علمي حاصل شده در بخش‌هاي مختلف را به توليدات صنعتي در كشور تبديل كنيم.


مديرعامل شركت بازرگاني پتروشيمي اضافه كرد: پيش‌بيني ما سرمايه‌گذاري بالغ بر 50 ميليارد تومان در بخش توليد دانش است كه معادل همين ميزان نيز سرمايه‌گذاري براي تبديل اين دانش به صنعت مورد نياز خواهد بود.


وي گفت: اميدواريم همه در حوزه دانش مشاركت كنند چون زمينه سرمايه‌گذاري در اين پروژه بالا است اما قطعاً منتظر نمي‌شويم و تلاش مي‌كنيم وظيفه خودمان را در اين حوزه انجام دهيم چراكه امسال سال جهاد است و معناي جهاد در واژه آن نهفته است؛ اين يك تكليف شرعي است و نمي‌توان منتظر ديگران در اين حوزه ماند.


حمزه‌لو اظهار داشت: در بحث حمل و نقل نيز جهش خوبي داشته‌ايم چنانكه در سال گذشته مجموع حمل و نقل ما 1.5 ميليون تن بود كه براي سال جاري هدف 5 ميليون تن را در حوزه حمل و نقل پيش‌بيني كرده‌ايم؛ قراردادهايي كه تاكنون بسته‌ايم نيز بيش از 3 ميليون تن است كه نشان مي‌دهد هدف‏گذاري ما در اين خصوص قابل دسترسي است.


وي با بيان اينكه بخشي از درآمد حمل و نقل به‏صورت كارگزاري و بخشي به صورت سرمايه ‌گذاري در توسعه ناوگان مورد استفاده قرار مي‌گيرد، اضافه كرد: در گام اول قرار شد شركت حمل و نقل وابسته به بازرگاني پتروشيمي براي خريد 100 دستگاه كشنده جاده‌اي سرمايه‌گذاري كند تا بتواند آن در حمل نفت مواد پتروشيمي چه به صورت مايع و چه به صورت جامد مورد استفاده قرار گيرد كه عملاً اين كار آغاز شده است.


حمزه‌لو گفت: در بخش بانك و بيمه نيز حضور فعال داريم و سرمايه‌گذاري در اين گونه بنگاه‌ها را به عنوان ابزار سرمايه‌گذاري‌هاي اصلي كشور به كار مي‌گيريم وگرنه قصد بانكداري نداريم.



*درخواست 100 ميليارد توماني پتروشيمي‌ها از سهم صنعت در هدفمندي يارانه‌ها براي پوشش مابه‌التفاوت قيمت خوراك



وي در ادامه در پاسخ به پرسشي در خصوص تعيين قيمت خوراك پتروشيمي‌ها اظهار داشت: قيمت خوراك پتروشيمي‌ها با زحمات كارگروه‌هاي مختلف تعيين شده كه قطعاً در قيمت تمام‎شده تاثيرگذار است و به همين دليل ما بايد بهره‌وري را در سطح بنگاه‌ها بالا ببريم.


مديرعامل شركت بازرگاني پتروشيمي با تاكيد بر اينكه واقعي‌سازي قيمت‌ها در نهايت قدرت رقابت پذيري‌ها را بالا مي‌برد و از آن مهمتر نقش نيروي انساني متخصص را روشن مي‌كند، تصريح كرد: دوران اينكه با سفارشات نيرو به كار گرفته شود و حجم زيادي از هزينه را به مجتمع‌هاي صنعتي كشور تزريق كرده و هزينه‌هاي سربار توليد را افزايش دهيم گذشته است.


وي با بيان اينكه بايد تلاش كنيم به نوبه خود ايجاد ثروت كرده و توليدي انجام دهيم كه قابل عرضه باشد، افزود: با رجوع به شاخص‌هاي بين المللي مشخص مي‌شود واحدهاي توليدي ما از نظر هزينه تمام‎شده محصول به خصوص در بعضي قسمت‌ها مانند نيروي انساني، هزينه‌هاي لجستيك و هزينه‌هاي اداري بالاتر از متوسط جهاني هزينه مي‌كنند كه اين موارد بايد اصلاح شوند.


حمزه‌لو تاكيد كرد: من همواره موضوع اصلاح قيمت‌ها را موضوع مباركي مي‌دانم چراكه ذخاير كشور به همه نسل‌ها تعلق دارد. تنها متعلق به ما نيست كه هرگونه خواستيم آن را هزينه كنيم.


وي افزود:در مورد پرداخت مابه‌التفاوت قيمت خوراك پتروشيمي در سال گذشته قبل و پس از هدفمندي يارانه‌ها از سهم صنعت از درآمد‌هاي هدفمند كردن يارانه‌ها هنوز مذاكرات در سطوح اول تصميم‌گيري كشور ادامه دارد.


مديرعامل شركت بازرگاني پتروشيمي اضافه كرد: ارقام دقيقا محاسبه شده است؛ رقمي حدود 100 ميليارد تومان مابه‌التفاوت قيمت فوب مردادماه و قيمت روز در آن مقطع هزينه‌اي است كه بخش بالادستي پتروشيمي متحمل شده است و اميدواريم از سهم صنعت در هدفمندي يارانه‌ها پرداخت شود.


وي تصريح كرد: اگر مسئولان محترم كشور موافقت كنند در دل تسويه حساب وزارت نفت با خزانه به صورت بخشي از تامين يارانه‌ها در قالب طرح هدفمند‌سازي اين رقم به صنعت پتروشيمي بازگردانده مي‌شود.


حمزه‌لو در پايان تاكيد كرد: تصور ما اين است كه در صورت ارائه طرح يا لايحه‌اي در خصوص رفع ابهامات قيمت خوراك پتروشيمي‌ها به مجلس قيمت خوراك پتروشيمي‌ها بايد پلكاني‌تر در آن لحاظ شود.



بر اساس اين گزارش پيش از اين عبدالحسين بيات معاون وزير نفت و مديرعامل شركت ملي پتروشيمي در گفت‌وگو با فارس با اشاره به طرحي كه قرار بود بر اساس آن مابه التفاوت قيمت تمام‎شده محصولات پتروشيمي و خوراك اين واحدها از بودجه توليد در هدفمندي يارانه‎ها تامين شود، گفته بود: "اين طرح تصويب شد و بدين منظور كساني كه خوراك دهنده به پتروشيمي‎ها هستند بايد با خزانه تسويه حساب كنند. رقمي كه در اين باره احصا شد و پيش‎بيني كرديم ماهيانه بيش از 70 ميليارد تومان است كه مابه التفاوت قيمت خوراك و محصول نهايي توليدشده است و قرار است به واحدهاي پتروشيمي از خزانه پرداخت شود ".

عالم محضر خداست درمحضر خدا گناه نکنید حضرت امام (ره)

شنبه 10 اردیبهشت 1390  12:29 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها