اختصاصي
كارشناس انگليسي: رژيم بحرين مشروعيت خود را از دست داده است
|
لندن - يك كارشناس ارشد انگليسي تاكيد كرد: رژيم آل خليفه مشروعيت خود را به طور كامل نزد مردم بحرين از دست داده و عملا به يك امارت تحت نظر دولت سعودي تبديل شده است.
|
|
|
'ويليام اسپرينگ' مدير موسسه 'كانا. يو.كي' كه يك تشكل مسيحي طرفدار صلح است، در مصاحبه اختصاصي با خبرنگار ايرنا گفت: انقلاب مردم بحرين كه ابتدا حتي توسط كشورهاي غربي به عنوان بخشي از انتفاضه جهان عرب توصيف شده بود، بتدريج باعث نگراني دولت هاي غربي شد و اين كشورها انقلاب بحرين را تهديد و حمله اي به منافع حياتي و راهبردي آمريكا در منطقه توصيف كردند.
وي در اين زمينه به حضور ناوگان پنجم دريايي آمريكا در بحرين اشاره كرد و افزود: طبيعي بود كه آمريكا با جدي شدن تحولات در بحرين، آن را تهديدي عليه حضور نظامي خود در آن كشور و منطقه خليج فارس بداند و به همين دليل ما شاهديم كه آمريكا و غرب در موضوع بحرين به جاي حمايت از مردم دموكراسي خواه، از رژيم سركوبگر آل خليفه دفاع مي كنند.
اين فعال صلح انگليسي اظهارداشت: رژيم آل خليفه با دعوت از نظاميان سعودي براي سركوب مردم خود مرتكب يك اشتباه اصولي شد، هرچند كه اين اشتباه هم تحت فشار واشنگتن و با سفر رابرت گيتس وزير دفاع آمريكا به بحرين و عربستان صورت گرفت.
'آل خليفه با دعوت از نيروهاي نظامي سعودي براي اشغال كشور بحرين در واقع همه مشروعيت خود را از دست داد... پيش از اين تحول، معترضان در بحرين به دو دسته تقسيم شده بودند؛ دسته اول خواستار سرنگوني رژيم بودند و دسته دوم فقط خواستار اصلاحات بودند نه سرنگوني آل خليفه.'
وي گفت: ولي با اشغال بحرين توسط عربستان سعودي اكنون همه معترضان بطور متحد خواستار بركناري خاندان آل خليفه هستند چرا كه بحرين اكنون عملا به عنوان يك امارت تحت نظر عربستان سعودي اداره مي شود.
آقاي اسپرينگ در باره بحران جاري در ليبي نيز اظهارداشت: من هيچ گونه احساس همدردي نسبت به رژيم قذافي ندارم ولي معتقدم كه كشورهاي غربي با مداخله نظامي در ليبي قطعا به دنبال منافع مادي و راهبردي خود هستند تا بتوانند نفت و گاز آن كشور را كنترل كنند.
وي گفت: متاسفانه بي برنامه گي كشورهاي عضو ناتو باعث شده است كه جنگ داخلي در ليبي روز به روز گسترده تر شود... ناتو مي گويد به دنبال اشغال نظامي ليبي و اعزام نيروي زميني به آن كشور نيست و از سوي ديگر حملات هوايي نيز نمي تواند رژيم قذافي را ساقط كند.
وي افزود: اين وضعيت باعث شده است كه مخالفان معمر قذافي روز به روز اعتبار خود را از دست بدهند و به همين دليل به نظر مي رسد جنگ در ليبي در حال فرسايشي شدن است.
اين كارشناس انگليسي در پاسخ به سوالي در مورد تحولات اخير سوريه اظهارداشت: تحولات سوريه را بايد در بستر وسيع تر مناقشات منطقه خاورميانه و بويژه موضوع اسراييل بررسي كرد... اگر نگوييم كه اعتراضات سوريه توسط اسراييل ايجاد شده است، قطعا مي توانيم بگوييم كه اسراييل در اين موضوع اعمال نفوذ مي كند.
وي گفت: وضعيت سوريه با تونس و مصر متفاوت است و حتي اگر بشار اسد هم كنار برود هرگز يك دولت طرفدار اسراييل در سوريه بر سر كار نخواهد آمد... از سوي ديگر با توجه به آزادي هاي مذهبي كه در سوريه برقرار است كليساي آن كشور بر خلاف كلسياي مصر كه از همان ابتدا مخالف مبارك بود، از رييس جمهور بشار اسد حمايت مي كند.