خبرگزاري فارس: مشاور ارشد شركت انتقال گاز با اشاره به برنامه اين شركت تا افق 1404 گفت: تا پايان چشم انداز 20 ساله تنها 3 برنامه 5 ساله ديگر فرصت باقي است كه در اين مدت بايد ميزان توليد گاز از 600 ميليون متر مكعب به 1100 ميليون متر مكعب در روز برسد.
سيد محمد علي امام در گفتوگو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس با اشاره به وظيفه شركت انتقال گاز ايران گفت:اين شركت وظيفه دريافت گاز از خروجي پالايشگاهها همچنين وظيفه دريافت گازهاي همراه نفت را از شركت ملي نفت و انتقال آن به ايستگاه هاي تقويت فشار و در نهايت رساندن به مبادي شهرها و نيروگاهها را برعهده دارد.
وي ادامه داد: رسالت ديگر اين شركت انتقال گاز از خطوط لوله و صادرات آن است كه براساس قرار داد ها و توافقات صورت گرفته عمل مي شود.
مشاور ارشد شركت انتقال گاز ايران تصريح كرد: درحال حاضر خطوط لوله انتقال گاز كشور تقريبا 33 هزار كيلومتراست كه برروي اين خطوط 62 تاسيسات تقويت فشار وجود دارد كه داراي 7 نوع توربوكمپرسور است و معمولا اين توربو كمپرسور ها ساخت كشور هاي اروپايي است.
امام خاطرنشان كرد: وظيفه شركت انتقال گاز ايران در كنار اين انتقال، تعمير ونگهداري از ايستگاه هاي تقويت فشار است به طوري كه اين گاز بتواند از 13 خروجي بدون كوچكترين مشكلي به 30 ورودي كه مراكز شهر ها هستند برسد.
وي با اشاره به برنامه ريزي كوتاه مدت و بلند مدتي كه در شركت انتقال گاز صورت گرفته است گفت: برنامهريزيهاي متعددي در شركت انتقال گاز داريم كه يك برنامهريزي كوتاه مدت كه منطبق بر برنامههاي 5 ساله دولت است و ديگري برنامه درازمدت است كه در راستاي افق 1404 صورت مي گيرد.
مشاور ارشد شركت انتقال گاز تصريح كرد: در برنامه كوتاه مدت و رسيدن به هدف برنامه 5 ساله برنامه هاي خردي نيز وجود دارد كه ساليانه هدف گذاري و انجام مي شود كه از قبيل تعويض خطوط، تعويض پوشش، عمليات هاي نگهداري خطوط است.
وي گفت: در برنامهريزي كوتاه مدت بايد برنامههاي خود را با برنامههاي 5 ساله دولت وفق دهيم يعني اگر توسعه گازرساني داشته باشيم بايد خطوط را براي توسعه آماده كنيم.
امام با اشاره به اينكه در حال حاضر 63 درصد از سبد انرژي كشور را گاز تشكيل ميدهد گفت: در حدود 95 درصد از جمعيت شهري و 42 درصد از جمعيت روستايي گاز دارند كه اين آمار براساس زمانبندي صورت گرفته بيشتر مي شود.
اين كارشناس مسائل انرژي كشور اظهار كرد: براساس برنامه ريزي كه در بلند مدت انجام داديم بايد از تعداد 62 ايستگاه تقويت فشار به 150ايستگاه، از 37 مركز بهرهبرداري به 70 مركز و از 32 هزار كيلومتر خطوط بايدبه 64 هزار كيلومتر برسيم كه تنها براي رسيدن به اين اهداف 3 برنامه پنج ساله پيش رو داريم و براي اينكه به اين اهداف برسيم بايد سالانه 8 ايستگاه و حدود 10هزار كيلومتر خط لوله در هر برنامه 5 ساله اضافه كنيم.
وي با اشاره به اينكه يكي از برنامه هاي بلند مدت،توسعه صادرات است گفت: ايران دارنده دومين ذخاير گاز جهان و چهارمين توليد كننده گاز است به طوري كه در حال حاضر تنها 600 ميليون متر مكعب گاز در روز توليد مي كنيم اما تا پايان افق 1404 بايد ميزان توليد را به 1100 ميليون متر مكعب در روز برسانيم.
مشاور ارشد شركت انتقال گاز ادامه داد: در افق 2030 كه پايان برنامههاي عمراني دولت آمريكا است در آن سال آمريكا با افت فشار چاه هاي گازي مواجه مي شود اما در عوض در آن سال دوران شكوفايي گاز در ايران خواهد بود بنابراين با اين ميزان توليد و مقداري درايت مي توانيم 10 درصد از سهم تجارت اين حامل انرژي را در اختيار داشته باشيم.
امام خاطرنشان كرد: آينده دنيا به گونه اي است كه بايد از مقام چهارم توليد كننده به مقام دوم ارتقا پيدا كنيم البته نبايد از چاه هاي نفتي خود نيز غافل شويم و گاز را به اين چاه ها تزريق كنيم تا بتوانيم حفظ توليد نفت را داشته باشيم.
وي با اشاره به صادرات گاز ايران گفت: در حال حاضر 30 ميليون مترمكعب عمليات سوآپ و صادرات گاز داريم كه اين رقم در پايان سال 1404 بايد به 223 ميليون مترمكعب برسد.
اين كارشناس مسائل انرژي خاطرنشان كرد: در حال حاضر خطوط لوله سراسري نهم، دهم و يازدهم براي صادرات و سوآپ گاز در نظر گرفته شده است به طوري كه گاز توليدي و وارداتي را مي تواند تا مبادي مرز بازرگان منتقل كند.
وي گفت: هدف نهايي شركت انتقال گاز، انتقال گاز LNG است كه البته بعضي از فازهاي پارس جنوبي بر روي توليد LNG سرمايه گذاري شده است.