0

حداکثر تحمل صدا براي گوش 85 دسيبل در هشت ساعت از شبانه روز است

 
hojat20
hojat20
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 42154
محل سکونت : بوشهر

حداکثر تحمل صدا براي گوش 85 دسيبل در هشت ساعت از شبانه روز است

حداکثر تحمل صدا براي گوش 85 دسيبل در هشت ساعت از شبانه روز است
تهران - عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران گفت: حداکثر تحمل صدا براي گوش 85 دسيبل در هشت ساعت از شبانه روز است که اگر به 90 دسيبل برسد بايد ساعت کار کاهش يابد.

خسرو گورابي روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمي ايرنا افزود: اگر صداي اطراف محيط کاري از 85 دسيبل بيشتر باشد بايد ساعت کاري به چهار ساعت در شبانه روز کاهش يابد و به عنوان يک نوبت کاري تلقي شود.


وي اظهارداشت: با توجه به وضعيت شنوايي انسان ، اين توان در انسان محدوديت و ظرفيتي دارد.يک انسان طبيعي و سالم و بدون مشکل مي تواند در طول هشت ساعت کار حداکثر صداي 85 دسيبل را تحمل و با اين ميزان صدا کار کند اما اگر صدا بيش از اين باشد حتما بايد يا ساعت کار کاهش يابد يا از محافظ هاي شنوايي استفاده شود.


عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشکي تهران دانشکده علوم توانبخشي رشته شنوايي شناسي گفت: در صورت استفاده از محافظ هاي شنوايي ، متناسب با ابزاري که براي اين کار استفاده مي شود بايد ساعت کار تعيين شود.


به گفته وي اگر ميزان صدا از 85 به 90 دسيبل برسد و نتوانيم هيچ يک از وسايل حفاظتي گوش را در اختيار فرد در معرض صدا قرار دهيم بايد ساعت کار به چهار ساعت در شبانه روز کاهش يابد.


گورابي با بيان اينکه شنيدن صداي بلند در طولاني مدت باعث کم شنوايي در شخص مي شود افزود: بحث کنترل صدا و کنترل نويز يک بحث جدي است زيرا فقط تاثير منفي آن بر حس شنيداري انسان نيست.


وي ادامه داد: يعني اينکه فرد فقط کم شنوا نمي شود بلکه تعاملات اجتماعي و خانوادگي وي دچار مشکل مي شود زيرا اين فرد علاوه بر اينکه مشکل شنوايي پيدا مي کند ممکن است با مشکلات فشار خون ، اضطراب و استرس نيز مواجه شود.


گورابي با بيان اينکه ممکن است تعاملات خانوادگي اين فرد نيز مختل شود گفت:‌ حتي در برخي موارد ممکن است فرد شغلش را نيز از دست بدهد.


اين عضو هيات علمي ادامه داد: در بسياري موارد بچه هاي خانواده براي فردي که دچار کم شنوايي شده است نقش مترجم را ايفا مي کنند که اين مسئله باعث انزواي فرد از خانواده و جامعه مي شود.


وي در ادامه به استفاده از سمعک اشاره کرد و گفت: متاسفانه استفاده از سمعک به عنوان وسيله کمکي براي بهتر شنيدن در جامعه جا نيفتاده است در حالي که عينک هم ابزاري براي بهتر ديدن است اما جامعه آن را به راحتي پذيرفته است، بنابراين بايد استفاده از سمعک به عنوان يک وسيله کمکي براي شنيدن بهتر در جامعه فرهنگ سازي شود.


گورابي در ادامه در باره پديده " پيرگوشي " گفت: پير گوشي يک پديده طبيعي است چنانچه چشم ، عضلات بدن ، سيستم قلب و عروق انسان پير مي شود براي گوش هم چنين وضعيتي وجود دارد.


وي اظهار داشت: پير گوشي از سن 55 سال به بالا کم کم شروع مي شود اما اگر فردي در معرض صداي بلند باشد بدون شک سن آغاز پير گوشي آن زودتر شروع مي شود و ممکن است از سن 40 يا 45 سالگي اين روند طبيعي خودش را نشان دهد.

آنروز .. تازه فهمیدم .. 

 در چه بلندایی آشیانه داشتم...  وقتی از چشمهایت افتادم...

شنبه 10 اردیبهشت 1390  9:56 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها