0

داستان «ساي بابا»؛ خدايي كه مرد

 
hasantaleb
hasantaleb
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1387 
تعداد پست ها : 58933
محل سکونت : اصفهان

داستان «ساي بابا»؛ خدايي كه مرد

خبرگزاري فارس: «ساي بابا» مرتاض هندي كه خود را خداي خالق و هستي‌بخش مي‌پنداشت، 11 سال زودتر از پيش‌بيني خود، طعم مرگ را چشيد تا يك خداي دروغين ديگر رسوا شود.

به گزارش خبرنگار آيين و انديشه فارس، يكي از عرفان‌هاي كاذب فعال در ايران، عرفان موسوم به «ساي بابا» است. بنيانگذار اين نحله شخصي است به نام «باگوان شري ساتيا ساي بابا» يا «سوآمي ساتيا ساي بابا». وي در سال 1926 در يكي از ايالت‌هاي هند به دنيا آمد و مرگ، چند روز پيش در 85 سالگي به سراغ او آمد. مرگي كه موجب شد يكي از صدها نيرنگ‌ «ساي بابا» برملا شود؛ چرا پيش‌گويي كرده بود كه در سن 96 سالگي خواهد مرد و هشت سال بعد روح او در جسمي ديگر در شهر ميسور به بدن فردي ديگر منتقل خواهد شد.



* ساي بابا؛ مروج پلوراليسم ديني



ساي بابا در سن 14 ‌سالگي، مدعي شد از سوي خداوند براي هدايت همه آدميان برگزيده شده است.وي دين خود را حاكم بر همه اديان و ناظر به همه آنها دانست. در عين حال، مدعي شد اعتقاد به پيام او با گرايش به اديان رايج منافاتي ندارد. به همين دليل مي‌گفت: «من روحاني هيچ يك از اديان نيستم. براي تبليغ هيچ ديني نيز نيامده‌ام. من آمده‌ام كه هندو، هندوي بهتري، مسلمان، مسلمان بهتري و مسيحي، مسيحي بهتري باشد.»


وي معجزه خود را صرفا ايجاد تحول در درون انسان‌ها دانست و اصول دعوت خود را بر پايه پنج ارزش انساني «حقيقت»، «پرهيزكاري»، «صلح و آرامش»، «عشق» و «پرهيز از خشونت» بنا نهاده است.


وي عصاره همه اديان را دعوت به سوي همين پنج حقيقت مي‌داند و معتقد است اگر صاحبان اديان بر همين پنج حقيقت متمركز شوند، نزاع ديني و درگيري‌هاي فرقه‌اي از ميان برچيده خواهد شد.


«ساي بابا» راه‌هاي به سوي خدا را متكثر مي‌داند اما مقصد همه را واحد، ساي بابا به پيروان خود تأكيد مي‌كند كه مراقبه‌هاي روزانه داشته باشند و نام‌هاي خداوند را به طور روزانه بخوانند. دست كم هر ماه يك بار در مراسم نيايش شركت نمايند.همراه با اعضاي خانواده خود به عبادت و نيايش بپردازند. با ديگران به نرمي رفتار نمايند و از بدگويي نسبت به مردمان بپرهيزند. خواسته‌ها و اميال خود را محدود كرده و در عوض در انديشه خدمت به همنوعان خود باشند. پيروان خود را توصيه مي‌كند از گناهان فيزيكي، زباني و ذهني پرهيز كنند: گناهان فيزيكي عبارتند از آسيب رساندن به خود و ديگران، دزدي و تمايلات نفساني و گناهان زباني نيز عبارتند از كلام نادرست، ظالمانه و دروغ، و گناهان ذهني نيز عبارتند از طمع و حسد و انكار خداوند.


ساي بابا به تناسخ و قانون كارما معتقد است و براي دعوت خود معبد بزرگي به نام «پراشانتي نيلايام» به معناي آشيانه صلح برين، تاسيس كرده است. در معبد او به مناسبت اعياد همه اديان، مراسم برگزار مي‌شود. در اعيادي همچون كريسمس، عيد فطر، عيد نوروز، سال نوي چينيان و اعياد هندوها مراسمي به همين مناسبت‌ها در معبد او برگزار مي‌گردد.



تاكنون چندين كتاب درباره ساي بابا و يا از كتاب‌هاي خود وي به زبان فارسي ترجمه شده است. از آن جمله مي‌توان به كتاب‌هاي زير، كه همگي از خود ساي بابا است اشاره كرد:


1ـ تعاليم معنوي (6)، ترجمه رويا مصباحي مقدم


2ـ زندگي من پيام من، ترجمه پروين بيات


3ـ تعاليم معنوي (4)


4ـ افكار الهي براي 365 روز سال، ترجمه پروين بيات


5ـ درخت ارزش‌ها را آبياري كنيم، ترجمه پروين بيات


6ـ يوگاي عاشقانه، ترجمه آزاده مصاحبي



* ساي‌بابا و ترويج خداي خيالي



فطرت انقياد و خضوع، انسان را وا مي‌دارد كه در برابر منبع كمال سر تعظيم فرود آورد و به سجده و ستايش روي آورد. تجربه ملكوتي و فطري انسان از حضور در محضر كمال و قدرت مطلق الهي كه به ربوبيت او شهادت داده و تجربه خضوع و خشوع در برابر خدا اگر چه از يادش رفته باشد، شناختش درباره او باقي است. در اين جهان نيز انسان به طور فطري در جست و جوي حقيقتي متعالي است، تا در برابر وي خضوع و تعظيم كند. براي انسان‌هايي كه خداي حقيقي را فراموش كرده‌اند اين تمناي فطري تبديل پذير و از بين رفتني نيست، بلكه به صورت‌هاي نادرست و غير حقيقي سربركشيده و به طور فريبناكي مورد عمل قرار مي‌گيرد.


در دنياي امروز با تمام پيشرفت‌هايي كه انسان معاصر داشته، به علت ناتواني تشخيص و ارضاي راستين اين كشش فطري به پرستش خدايي از جنس خويش روي آورده است.



* «ساي بابا» مدعي است كه خداي خالق در او حلول كرده است



«ساي بابا» مدعي است كه خداي خالق در او حلول كرده و معجزه‌اش توليد انبوهي خاكستر با دستش است. وي مردم را به ستايش و پرستش خويش فرا مي‌خواند و فطرت هاي تشنه انقياد و خضوع كه حقيقت را نشناخته‌اند، ناگريز در برابرش زانو مي‌زنند. او به هوادارانش اين متون و اذكار را توصيه مي‌كند، تا در حالت آرامش و توجه كامل در برابر او بخوانند:


خودتان را در حضور من بدانيد، به من مشغول باشيد


جنون «بابا» را در زندگي‌‌تان خلق كنيد، باور كنيد كه از اين جنون شيرين‌تر نيست


مثل كودكي پرورش‌تان دادم. مثل پدر و مادري عاشق، تا رشد كنيد


من فرم برادر و خواهرتان را به خود گرفتم


وقتي خانم جواني شديد، شريك زندگي شما شدم، تا دوست‌تان بدارم و حافظ‌تان باشم


دو پسر زيبا به شما دادم. تا آنها را دوست بداريد و ستايش كنيد


اما امروز با فرم واقعي خودم جلوي شما ايستاده‌ام


بيا عشق مرا بپذير و خودت را رها كن، از اين عشق محدود عذاب‌آور و غم بار، كه تا به حال تجربه كرده‌اي


عشق من مثل دريا نامحدود است


درخشان رو نگين مثل قوس قزح


عشقي كه مي‌بخشد و رشد مي‌كند، و هيچ چيزي در عوض انتظار ندارد


به طرف من بيا مثل نوزادي بي‌گناه


مرا واقعا قبول كن مثل مادرت


با خودت پاكي و صداقت بياور، تا از من ياد بگيري


من در عوض به تو تعليم يك زندگي مي‌دهم، يك زندگي فراسو


كه در آن من و تو با هم سفر مي‌كنيم، به طرف يك نور، و در آن من و تودر هم مي‌آميزيم.


من آمده‌ام تا سعادت بدهم، من آمده‌ام كه ببخشم


هيچ منظور ديگري از موجوديت امروز من نيست


همه اضطراب‌ها و مشكلات خود را به من بسپاريد، و از من آرامش بگيريد بيا و مرا پيدا كن، و خودت را پيدا كن


از نزديك به من نگاه كنيد، به فراسوي فرم بدن و درون را نگاه كنيد



* «ساي بابا» خود را «برهما» خداي خالق و هستي‌بخش مي‌پندارد



«ساي بابا» خود را «برهما» خداي خالق و هستي‌بخش مي‌پندارد و از مردم مي‌خواهند، تا او را ستايش و تعظيم كنند، به او عشق بورزند، تا به آرامش و عشق برسند؛ آرامش و عشقي كه در ملكوت تجربه كرده‌اند، فطرت شان از آن آگاه است و در اين جهان نيز به دنبال آن مي‌گردند حال اين كه كمال مطلقي كه فطرت خواهان خشوع در پيش گاه اوست كجا و يك انسان نيازمند و محدود كجا؟!



منابع:


1.درآمدي بر عرفان‌هاي حقيقي و عرفان‌هاي كاذب / احمدحسين شريفي


2. جريان‌شناسي انتقادي عرفان‌هاي نوظهور/ حميدرضا مظاهري سيف


3. يوگاي عاشقانه / ساي بابا


4. تعاليم معنوي / ساي بابا



----------------------------------------


نويسنده: ابوالفضل عنابستاني

عالم محضر خداست درمحضر خدا گناه نکنید حضرت امام (ره)

چهارشنبه 7 اردیبهشت 1390  3:27 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها