اين طوري سر دوستداران بسكتبال هم گرم است تا بين پايان بازيهاي مرحله اول ليگ برتر و آغاز پلي آف ، بازيهايي گاه تماشايي و نزديك به هم را شاهد باشند.
اما حالا كه بازيها به خط پايان نزديك است، برنامههاي تيم ملي چگونه اجرا ميشود؟
محمود مشحون رئيس فدراسيون بسكتبال در اين زمينه ميگويد: «چند روز به بازيكنان ليگ برتر استراحت ميدهيم. بعد دو تيم الف و ب تشكيل ميشوند و اردوها سر موقع برگزار خواهد شد.»
ليگ برتر بسكتبال نيمه اول دي آغاز به كار كرد و قرار است تا سوم خرداد به پايان برسد. با تعطيلات نوروز و بازيهاي معوقه در مجموع ميتوان گفت زمان بازيهاي اين فصل حدود 4 ماه و نيم بوده كه البته با 12 تيم و بازيهاي رفت و برگشت براي بازيكنان، فصلي سنگين بوده است. خستگي بازيكنان اولين نكتهاي است كه مشحون به آن ميپردازد و استراحت چند روزه را قبل از شروع برنامههاي تيم ملي لازم ميداند: «بازيكنان بايد ريكاوري داشته باشند. اگر با همين خستگي آنها را به اردو بياوريم، بدنها جواب نميدهد و ممكن است آسيب ببينند.»
برنامههاي تيم ملي بسكتبال فشرده است. فدراسيون بسكتبال 3 دوره تمريني ـ تداركاتي را در خارج از كشور در نظر گرفته است. علاوه بر اين، بازيهاي جام استانكوويچ در چين تايپه در پيش است. با اين حجم برنامهها، تيم ملي خود را به بازيهاي جام ملتهاي آسيا ميرساند.
از مشحون پرسيديم آيا مثل پارسال باز فدراسيون دو تيم الف و ب را تشكيل ميدهد؟ پاسخ ميدهد:
«بله و تيم ب قويتر از الف! با اين برنامههايي كه داريم نميتوانيم از يك تيم و بازيكنان معدود كار بكشيم. ما ناچار به درست كردن تيم ب هستيم. اين كار را سال قبل انجام داديم و نتيجهاش را گرفتيم. چند نفر از بازيكنان جوان ما در اين تيم معرفي شدند. تيم ب را به مسابقههاي مختلف ميفرستيم و بازيكنانش را همپاي مليپوشان در نظر داريم و در آخر از بين اين دو تيم، 12 بازيكن تيم ملي را براي جام ملتهاي آسيا دست چين ميكنيم.»
برنامههاي تيم ملي علاوه بر اردو و سفر، شامل برگزاري بازي در ايران هم ميشود. چند سالي است كه تيم ملي در ايران بازي نكرده و اين باعث شده مردم نتوانند تيم ملي خودشان را در تالار بسكتبال آزادي تماشا كنند. امسال اما مشحون و دوستانش در فدراسيون تصميم دارند پاي يكسري از تيمهاي خوب جهان را به ايران باز كنند. رئيس فدراسيون بسكتبال ميگويد:
«دعوتنامه فرستاديم، اما روي كاغذ نميشود تيم آورد آن هم از نوع خوبهاي بسكتبال جهان. بايد همه شرايط فراهم باشد. راستش ما الان در فدراسيون بلاتكليفيم. موضوع وزارتخانه شدن يا نشدن ورزش همه را سردرگم كرده است. بايد ببينيم اين اوضاع چه وقت خاتمه مييابد. با اين حال ما كارمان را ميكنيم.»
روي دعوتنامههايي كه از روي ميز رئيس فدراسيون به چند كشور ارسال شدهاند به نامهاي بزرگي برخورد ميكنيم؛ استراليا، ايتاليا، اسپانيا، اسلووني، كرواسي و صربستان. استراليا كه سرور بسكتبال اقيانوسيه است و به غير از ايتاليا آن چند كشور، پايتخت مشترك بسكتبال قاره سبز هستند.
اين نامها براي اهالي توپ و سبد آشناست. در چند سال اخير تيم ملي بسكتبال بارها به اين نقاط سفر كرده و به قول معروف؛ هر رفتي، آمدي دارد، اين بار نوبت دوستان خارجي است كه بيايند و مردم بعد از سالها تيم ملي را در كنار برترينهاي جهان رويت كنند.
حرفهاي پاياني مشحون در ارتباط با آخرين برنامههاي تيم ملي قبل از سفر به چين است:
«تا 15 شهريور همه برنامههاي ما به پايان ميرسد و تيم را براي سفر آماده ميكنيم. بازيهاي امسال براي بسكتبال ايران از خيلي جهات مهم است.دوست داريم بسكتبال را در دومين المپيك پيدرپي ببينيم در اين مسير اما چين ميزبان بازيها و مانع سختي است. توكل به خدا. ما كه سعيمان را ميكنيم.»