0

فرهنگی

siamy1373
siamy1373
کاربر طلایی3
تعداد پست ها : 4549

پاسخ به:فرهنگی

نسخه چاپي ارسال به دوستان
گزارش نشست «اخراجي‌ها3» در فارس/2
شريفي‌نيا: يك ريال وام دولتي براي «اخراجي‌ها» نگرفتيم

خبرگزاري فارس: «مجري طرح «اخراجي‌ها3» با اشاره به اين كه براي اين پروژه يك ريال وام دولتي نگرفتيم، گفت: در اين فيلم برخي از موسسات دولتي به ما كمك نكردند و آنها هم كه امكانات مي‌دادند، مي‌گفتند به دليل اين كه «اخراجي‌ها» فيلم پر فروشي است، بايد پول بيشتري هم به ما بدهيد!

به گزارش خبرنگار سينمايي فارس، نشست نقد و بررسي فيلم سينمايي «اخراجي‌ها3» با حضور «مسعود ده‌نمكي» تهيه‌كننده و كارگردان، «محمدرضا شريفي‌نيا» بازيگر و مجري طرح، «بهنوش بختياري» بازيگر و «جبار آذين» منتقد سينما در خبرگزاري فارس برگزار شد.

* فيلم‌هاي سفارشي اصلا مخاطب ندارد

«محمدرضا شريفي‌نيا» در بخشي از اين نشست در خصوص ساخت فيلم سفارشي گفت: فيلم‌هاي سفارشي اصلا مخاطب ندارد. اگر فيلمي قرار باشد، مخاطب داشته باشد كه ديگر احتياجي به سفارش دادن آن نيست. وقتي فيلمي را سفارش مي‌دهند كه مي‌دانند مردم في‌نفسه نمي‌روند فيلم را ببينند؛ بنابراين سفارش مي‌دهند تا مردم آن را ببينند. گذشته از اين اگر قرار باشد فيلمي اين‌چنين سفارشي ساخته شود و موضوعات مهمي را مطرح كند، كه در اين 30 سال بايد اين كار را مي‌كردند و هر سال حداقل يك فيلم را مي‌ديديم.
وي افزود: مردم دنبال فيلم‌هاي سفارشي نيستند. اين‌ فيلم‌ها ساخته مي‌شود تا بگويند ساخته شده و ما به آن پرداختيم.

* يك‌سري افراد علاقه‌مند هستند ديگران كار نكنند

شريفي‌نيا در خصوص مباحث مربوط به تحريم فيلم و فضاي دو قطبي اكران گفت: كاسبي كار شريفي است. يك‌سري افراد علاقه‌مند هستند كه ديگران كاسبي كنند. اين‌ها مي‌گويند من ناراحتم از اينكه تو فهميدي چه طور نبض جامعه را در دست بگيري و خوب بفروشي و خوب كار كني. اين كه شما بتوانيد با توجه به وجود تلويزيون و ماهواره و فيلم‌هاي خارجي، مردم را به سينما بياوريد، بزرگ‌‌ترين هنر است. خودشان كه اين هنر را ندارند، بنابراين مجبور مي‌شوند بقيه را تخريب كنند.

* مگر فيلم «اصغر فرهادي» سانسور شده است كه حالا...

وي در ادامه بيان داشت: به يك آقايي گفتند از خدا چيزي بخواه. اين شخص گفت: «خدايا يك كاري بكن كه ماشين همسايه ما آتش بگيرد.» بحث ما اين است كه خود آدم‌ها دنبال ايجاد موقعيتي براي جذب مخاطب نمي‌روند و مدام به ديگران گير مي‌دهند. مگر آقاي «اصغر فرهادي» كه فيلم ساختند، فيلم‌شان سانسور شد. مگر تصدي‌گري دولت بر سر فيلم آقاي فرهادي نبود.
شريفي‌نيا ادامه داد: آقاي فرهادي فيلمي ساختند و مردم ديدند و خوش‌شان آمد و فروش هم كرد. بقيه آدم‌ها هم به جاي اينكه ما را نفرين كنند، بروند فيلم خوب بسازند. «جدايي نادر از سيمين» يك نوع فيلم است با يك نوع مخاطب كه آقاي فرهادي ساختند؛ «اخراجي‌ها3» هم يك نوع فيلم است با يك مخاطب ديگر و شايد گسترده‌تر. بعضي‌ها مخاطب خاص را مد نظر دارند و بعضي‌ها مخاطب خاص و عام را با هم.

* براي اخراجي‌ها يك ريال وام دولتي نگرفتيم

«محمدرضا شريفي‌نيا» با بيان اين كه در اين شرايط فروش فيلم يك هنر است، افزود: باور كنيد من به عنوان مجري طرح اين فيلم، در فيلم‌هاي ديگري كه مجري طرح هستم، شايد بتوانم تا 80 درصد امكانات فيلم را مجاني فراهم كردم ولي در ارتباط با فيلم آقاي ده‌نمكي اين امكان وجود نداشت؛ به خاطر اينكه برخي از موسسات دولتي كه به ما كمك نكردند هيچ، برخي موسساتي هم كه امكانات مي‌دادند، مي‌گفتند به دليل اينكه اخراجي‌ها فيلم پر فروشي است، بايد پول بيشتري هم به ما بدهيد.
اين بازيگر سينما در ادامه گفت: شما وقتي مي‌خواهيد برويد يك فيلم دفاع مقدسي بسازيد، به راحتي به سپاه يا ارتش مي‌رويد و امكانات دريافت مي‌كنيد. من براي شما مي‌توانم ليست بياورم در «اخراجي‌ها2» چقدر ما هزينه وسايل جنگي كرديم. از جابجايي تانك و توپ و غيره گرفته تا گرفتن گلوله و اسلحه. اين‌ها چيزهاي است كه به فيلم‌هاي ديگر مجاني داده مي‌شود ولي ما با وضع بدي، آن‌ها را تهيه كرديم. اصلا هيچ گونه كمكي به فيلم نشد. حتي ما از كمك‌هاي اوليه‌اي كه افراد به عنوان سوبسيد استفاده مي‌كنند، هنوز استفاده نكرديم. حداقل در اين دو فيلمي كه مجري طرح بودم، خدمت شما عرض مي‌كنم كه يك ريال وام دولتي به ما تعلق نگرفته است.
وي اضافه كرد: در فيلم‌هاي ديگري كه حضور دارم، خودم شخصا بسياري از امكانات را مي‌توانم به راحتي تهيه كنم. فيلم‌هايي بوده كه تمام امكانات و حتي لوكيشن آن را مجاني فراهم كردم ولي در اين كار نبوده است. آدم‌هاي ديگر به جاي اينكه خودشان فيلم بسازند و مخاطب جذب كنند مي‌خواهند ماشين همسايه‌شان آتش بگيرد تا حداقل آن‌ها نفروشند!

ادامه دارد...
انتهاي پيام/ا

در خرابات مغان نور خدا می بینم

وین عجب بین که چه نوری ز کجا می بینم

شنبه 27 فروردین 1390  12:04 PM
تشکرات از این پست
siamy1373
siamy1373
کاربر طلایی3

حميد گروگان در گفت‌وگو با فارس:
جامعه پژوهشي در سال «جهاد اقتصادي» بايد خالق آثار پر محتوا باشد

خبرگزاري فارس: يك نويسنده گفت: در سال 89 شاهد كارهاي بسيار خوبي در حوزه كودك و نوجوان و بزرگسالان بوديم اما جامعه اسلامي در سال «جهاد اقتصادي» از همكاران فرهنگي، نويسندگان و پژوهشگران براي خلق آثار بامحتوا و ارزشمند انتظار بيشتري دارند.

حميد گروگان، نويسنده در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبري فارس «توانا» در خصوص نقش اهالي فرهنگ و ادب در سال «جهاد اقتصادي»، اظهار داشت: اگر پيشرفت جامعه را بر مبناي فرهنگ بدانيم در مي‌يابيم كه اين فرهنگ در تمام عرصه‌ها از جمله اقتصادي تأثيرگذار است.

وي اضافه كرد: «جهاد اقتصادي» زماني مؤفق خواهد بود كه با فرهنگ آن جامعه مطابقت داشته باشد كه خوشبختانه اين جهاد با جامعه ايراني همراه است، همچنين جامعه‌اي كه به يك بالندگي رسيده قطعأ در مسائل اقتصادي نيز موفق‌تر خواهد بود.

گروگان با بيان اينكه نويسندگان بايد طبق تخصص و شناخت حوزه‌ فعاليتي خود به خلق آثار بپردازند، ادامه داد: نويسندگان هر حوزه بايد از حوزه نگارشي خود آگاهي لازم و كافي داشته باشند و نسبت به ذائقه و نياز مخاطب كوشا باشند.

وي بيان كرد: همين كه نويسنده فقط قدرت نگارش داشته و دست به قلم شود، لازمه‌ نويسندگي نيست بلكه يك نويسنده علاوه بر تخصص در امر نويسندگي بايد فهم و درك مسائل اجتماعي و فرهنگي را داشته باشد.

گروگان افزود: يك نويسنده بايد با نقاط، خلاء‌ها، كمبودهاي حوزه كاري خود آشنا بوده و آنها را بشناسد، همچنين در نگارش آثار خود اولويت‌هاي مسائل ديني و فرهنگي را دانسته و طبق آن به توليد آثار فاخر بپردازد.

وي با بيان اينكه تعداد نويسندگاني كه آثار فاخر منتشر و روانه بازار نشر كرده‌اند بسيار است، گفت: در سال 89 شاهد كارهاي بسيار خوبي در حوزه كودك و نوجوان و بزرگسالان بوديم، اما جامعه اسلامي در سال «جهاد اقتصادي» از همكاران فرهنگي، نويسندگان و پژوهشگران براي خلق آثار بامحتوا و ارزشمند انتظار بيشتري دارند.
انتهاي پيام/و

شنبه 27 فروردین 1390  12:04 PM
تشکرات از این پست
siamy1373
siamy1373
کاربر طلایی3

/جشنواره فيلم شهر/
خوراكيان: جشنواره شهر مي‌تواند الگوي شهر اسلامي ايراني را ترسيم كند

خبرگزاري فارس: رييس سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران با اشاره به رويكرد جشنواره فيلم شهر مبني بر «شهري انساني براي انسان شهري»، گفت: اين رويداد الگويي مناسب از شهري انساني را به شهروندان و مديريت شهري ارايه مي‌كند و تأثيري بسزا در ترويج فرهنگ شهرنشيني دارد.

به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي چهارمين جشنواره فيلم شهر، «امير خوراكيان» به اهميت برگزاري اين رويداد فرهنگي و هنري اشاره كرد و افزود: سينما به دليل آنكه برآيند هنرهاي مختلف است ، تاثيرگذاري بيشتري بر مخاطبان مي گذارد، از اين رو مي توان با استفاده از ظرفيت هاي اين هنر- رسانه در پيشبرد اهداف فرهنگي استفاده كرد.
اين مقام مسوول در سازمان فرهنگي و هنري شهرداري تهران ادامه داد: ارتقاي فرهنگ شهرنشيني تاثير بسزايي در اداره شهر از سوي مديران شهري دارد ، بنابراين مقوله فرهنگ بيش از گذشته بايد مورد توجه مديران شهري قرار گيرد.
رييس سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران يادآورشد: توسعه فرهنگ شهري همچنين در تبيين سرنوشت فضاهاي كالبدي شهرهمچون معماري و زيباسازي و تغيير فضاي رفتاري شهروندان و ترويج اخلاق شهروندي تاثيرگذار است.
به گفته خوراكيان، توسعه فرهنگ اخلاق شهري مورد توجه مديران شهراست، اميدوارم بتوانيم در اين زمينه سرمايه گذاري ارزشمندي داشته باشيم.
وي همچنين به نقش سينما در به تصوير كشيدن معضلات اجتماعي اشاره كرد و ادامه داد: سينماي ما تاكنون در ترسيم الگويي مناسب از ارايه شهري براساس فرهنگ اسلامي-ايراني فعاليت مستمري نداشته و تعداد آثاري كه در زمينه به تصوير كشيدن مسايل شهري ساخته شده‌اند، بسيار اندك است.
خوراكيان ابراز اميدواري كرد كه چهارمين جشنواره فيلم شهر فرصتي مناسب براي ترسيم الگويي از شهر اسلامي ايراني به سينماگران و شهروندان باشد.
وي يكي از ويژگي‌هاي جشنواره چهارم فيلم شهر را رويكرد آن مبني بر «شهري انساني براي انسان شهري» برشمرد و گفت: نگاه فرهنگي به جشنواره فيلم شهر در جهت ترويج اخلاق شهروندي به فيلمسازان درخلق آثار شهري كمك فراواني خواهد كرد.
چهارمين جشنواره بين‌المللي فيلم شهر با رويكرد "شهري انساني براي انسان شهري " از 24 تا 29 ارديبهشت ماه سال جاري در تهران و گيلان برگزار مي‌شود.
انتهاي پيام/ا

شنبه 27 فروردین 1390  12:05 PM
تشکرات از این پست
siamy1373
siamy1373
کاربر طلایی3

گزارش نشست «اخراجي‌ها3» در فارس/3
شريفي‌نيا: حاجي‌گرينف در «اخراجي‌ها3» نماد خوارج است

خبرگزاري فارس: محمدرضا شريفي‌نيا بازيگر و مجري طرح «اخراجي‌ها3» با اشاره به اين كه مصداق‌‌هاي ما در «اخراجي‌ها3» تاريخ مصرف ندارد، گفت: در اين فيلم من نقش يكي از خوارج را بازي مي‌كنم. من با «حاجي‌گرينوف»، نقش طلحه و زبير را بازي مي‌كنم، در عين حال كه استفاده آن براي امروز هم هست.

به گزارش خبرنگار سينمايي فارس، نشست نقد و بررسي فيلم سينمايي «اخراجي‌ها3» با حضور «مسعود ده‌نمكي» تهيه‌كننده و كارگردان، «محمدرضا شريفي‌نيا» بازيگر و مجري طرح، «بهنوش بختياري» بازيگر و «جبار آذين» منتقد سينما در خبرگزاري فارس برگزار شد.

* حاجي‌گرينف بين خودي و غير خودي تفكيك بسياري قائل است

«محمدرضا شريفي‌نيا» در خصوص ميزان بازتاب نقش حاجي‌گرينف در جامعه گفت: اين شخصيت دنيا را به دو قطب خوب‌ها و بدها تقسيم مي‌كند؛ آن‌ها كه مثل و با او هستند از ديد حاجي‌گرينف خوب هستند و آن‌ها كه با او نيستند مسلماً بد هستند، بنابراين حضور آدم‌ها عليه خود را نمي‌پذيرد و معتقد است حضور آدم‌هاي مخالف در عرصه‌اي كه او در حال فعاليت در آن است، ممكن نيست.
شريفي‌نيا در ادامه افزود: نگاه حاجي‌گرينف در مقابل آدم‌هايي كه با وي مخالف هستند، نگاهي دفع‌كننده است؛ مگر اينكه آدم‌ها چرخشي 180 درجه‌اي داشته باشند و اين تغيير را خود او ببيند؛ به عنوان مثال با شهيد شدن مجيد سوزوكي، تازه كمي به خود مي‌آيد و قبول مي‌كند شايد دايره تفكري خودش كمي تنگ است. در حقيقت بين خودي و غير خودي تفكيك بسياري قائل است.
اين بازيگر سينما بيان داشت: اين شخصيت يك دايره انحصار گرايانه براي خود باز كرده و حاضر نيست كسي را در آن راه دهد. او به جامعه‌اي معتقد است كه آدم‌هايي كه مي‌توانند با يك راهنمايي كوچك هدايت شوند را از خود طرد مي‌كند و به نظر من ذهنيت جذبي‌گرايي اين شخصيت، معضل جامعه امروز ما است.
وي در ادامه تشريح اين شخصيت گفت: حاجي‌گرينف نماد آدم‌هايي در جامعه است كه لباس دين مي‌پوشند و نان دين را مي‌خورند و رانت‌خواري مي‌كنند. در حقيقت چون به خلوت مي‌روند، آن كار ديگر مي‌كنند و به منطق جذب و دفع مطرح شده در اسلام خدشه وارد و قوانين زندگي را بر اساس اميال خود برنامه‌ريزي مي‌كنند.
شريفي‌نيا تاكيد كرد: فكر مي‌كنم اين شخصيت نشان‌دهنده اين است اين گونه آدم‌ها نماينده ديني كه ما را به رستگاري مي‌رسانند، نيستند.در حقيقت زير ذره‌بين بودن اين شخصيت يكي از مسائل اساسي است كه در سه‌گانه «اخراجي‌ها» بدان پرداخته شده است و بخش اعظمي از جذب مخاطب در اين سه فيلم برملا شدن كاراكتر حاجي‌گرينف است.
اين بازيگر سينما ادامه داد: هر كسي حق اشتباه دارد اما اگر كسي كه ادعاي دينداري و لباس دين بر تن دارد، اشتباهي انجام دهد به پاي خود فرد نوشته نمي‌شود بلكه به پاي دين نوشته مي‌شود و ما بايد نشان مي‌داديم آدم‌هايي چون روحاني و حاجي‌گرينف قابل تفكيك هستند و ما در سه قسمت فيلم اين دو شخصيت را به موازات به دفعات مي‌بينيم.
«محمدرضا شريفي‌نيا» در پاسخ به اين سوال كه آيا گفته برخي كه مي‌گويند بازيگران فيلم تمايلي براي بازي در قسمت سوم «اخراجي‌ها» نداشتند و تنها به خاطر دستمزد بالا در «اخراجي‌ها3» به ايفاي نقش پرداختند، صحت دارد يا خير؟ بيان داشت: به هيچ وجه اين گونه نيست.

* متفكرها فهم‌‌شان را روي هم بريزند و فيلم پرمخاطب بسازند

«محمدرضا شريفي‌نيا» ادامه داد: ما كه ادعا داريم روشنفكريم و كتاب مي‌خوانيم و فكر مي‌كنيم و مي‌فهميم، يك مقدار فهم‌مان را روي هم بريزيم و يك فيلمي بسازيم كه انقدر مخاطب داشته باشد. مگر فيلم‌هايي كه از همان طيف خوب مي‌فروشد، سانسور و ممانعت در آن‌ها بوده است.

* مشكل سينماي ما ناراحتي كساني است كه كار نمي‌كنند

وي افزود: مي‌گويند خودش كاري نمي‌كند و از اينكه ديگران كار مي‌كنند و بهره مي‌برند و موفق مي‌شوند، نارحت است. دكتر شريعتي در كتاب كوير از دكتر طه حسين اين طور نقل مي‌كند كه اين كتاب را تقديم مي‌كنم به كساني كه خودشان كاري نمي‌كنند و از اينكه ديگران كاري مي‌كنند نارحت‌اند. مشكل ما در جامعه امروزي سينما كساني است كه خودشان كاري نمي‌كنند و از اينكه ديگران كار مي‌كنند نارحت مي‌شوند.

* «اخراجي‌ها3» سه نسل سومي بد، خوب و ميانه دارد

شريفي‌نيا در پاسخ به سوالي مبني بر عدم متوجه ساختن «اخراجي‌ها3» به اشتباهات نسل سوم و پاك و منزه دانستن آن‌‌ها، بيان داشت: نسل سوم چيزي را از خودش ارائه مي‌دهد كه به او آموزش داده شده است. منتها ما براي آن، سه شاخصه داريم. يكي پسر مرتضي، يكي دختر رسولي و يكي هم پسر گرينف. پسر گرينف در جامعه فعلي حل شده و يك جوان زياده‌طلب و خوش‌گذران است. پسر سيدمرتضي با اعتقادات خودش وارد ميدان شده و همان كسي است كه اگر دوباره بگويند جنگ است، خالصانه وارد ميدان مي‌شود و براي همين از پدرش دلگير است و دنبال دو واحد شجاعت مي‌گردد. تفكر ديگر هم «ايران» است كه درحقيقت هم اعتقادات را دارد و هم مي‌گويد در ظاهر مي‌توان با زبان ديگري صحبت كرد. يعني در حقيقت، فيلم يك نسل سومي خوب، يك نسل سومي بد و يك نسل سومي ميانه دارد. بعد هم يك فيلم نمي‌خواهد تمام كائنات را جواب بدهد. شما اگر در يك فيلم سينمايي بتوانيد يك معضل را جواب بدهيد و يا يك مجهول را در ذهن مردم معلوم كنيد، رسالت خودتان در ارتباط با اين فيلم را انجام داده‌ايد.
وي در ادامه تصريح كرد: در ارتباط با اين فيلم كه به معضلات و مشكلات جامعه مي‌پردازد، نويسنده تا يك جايي مي‌‌تواند معضلات جامعه را حل كند و مي‌تواند تا بخشي از مشكلات جامعه امروزي در ارتباط با انتخابات و مشكلات نسل سومي و ... را پاسخ دهد.

* آقاي ده‌نمكي مي‌خواهد در فيلم تكليف تمام كائنات و جهان و بشريت را روشن كند

«محمدرضا شريفي‌نيا» مجري طرح اين فيلم گفت: متراكم بودن قصه فيلم، بحثي بود كه از ابتدا بين من و آقاي ده‌نمكي جريان داشت. من مي‌گفتم يك ليواني هست كه شما مي‌خواهيد يك پارچ را در آن بريزيد. اين كار نمي‌شود و بخشي از آب به بيرون مي‌ريزد و بخشي از كار به مشكل برمي‌‌خورد و هدر مي‌رود. به نظرم بخش زيادي از مسائل در اين فيلم هدر رفته است. شايد از هر بخش فيلم مي‌شد يك فيلم ساخت.
آقاي ده‌نمكي هم اين‌طور به من جواب مي‌دهند كه من هميشه طوري فيلم مي‌سازم كه انگار آخرين فيلمم را مي‌سازم و بعد از آن ديگر نمي‌توانم فيلم بسازم. بنابراين مي‌خواهند تمام حرف‌ها را در فيلم بزند و تكليف تمام كائنات و جهان و بشريت را روشن كند.

* مشكل «اخراجي‌ها3» متراكم بودن آن است

وي ادامه داد: به نظرم يكي از زيباترين حرف‌هايي تا به حال درباره فيلم زده شد و نقد شد به اين فيلم، مشكل متراكم بودن فيلم بود. فيلم متراكم است و شما هم دوست داريد فيلم براي هر موضوعي پاسخي داشته باشد. «اخراجي‌ها3» 180 دقيقه است. اگر شما بخواهيد اصل فيلم را ببينيد بايد 180 دقيقه را تماشا كنيد. اميدوارم در سي‌دي كه بيرون مي‌آيد، بتوانيم 180 دقيقه را ببينيم.

* استفاده ابزاري يك كانديدا از فلان خواننده دردناك است

شريفي‌نيا اضافه كرد: پسر حاجي‌گرينف مي فهمد ولي غرق در خوش‌گذراني است و به همه كلك مي‌زند و آن طرف هم از آن سوء استفاده مي‌كند. اين كار كه گروه رقيب يك پارتي تشكيل مي‌دهد تا پسر حاجي گرينف را گير بيندازد، خودش يكي از موارد بسيار مهم در ارتباط با مسائل انتخاباتي است. طرف اصلا كاري به هيچ چيزي ندارد و دنبال يك چيزي است كه طرف مقابل را زمين بزند كه همان جا هم دباغ مي‌گويد اصلا براي من مهم نيست و فقط مي‌خواهم او نبرد.
وي در ادامه نشست بيان داشت: يك دوستي چند روز پيش مي‌گفت شما چرا در فيلم‌تان از آهنگ‌هاي ماهواره‌اي و الفاظ نامناسب استفاده كرديد. به نظرم اين حرف‌ها، حرف منتقد نيست. ما حق داريم در فيلم از موارد غير صحيح براي گرفتن نتيجه صحيح استفاده كنيم. اگر در فيلم، دزدي نشان داده مي‌شود، به منظور تاييد آن نيست. ما مي‌خواهيم از يك عمل زشت، نتيجه بگيريم. اين كه يك كانديدا رفته و از سوسن خانم استفاده ابزاري كرده، اصلا خنده‌دار نيست بلكه دردناك است.

* حاجي‌گرينف نقش خوارج و طلحه و زبير را بازي مي‌كند

وي ادامه داد: ما موظيم اين رانشان بدهيم. موضوع اين است كه حاجي‌گرينف كه به اين ترانه‌ها اعتقاد ندارد، در فاصله زماني انتخابات براي راي آوردن به آن معتقد مي‌شود. مي‌گويد بايد براي راي آوردن از اين وسيله استفاده كنيم، يعني در آن لحظه هدف، وسيله را توجيه مي‌كند. اين غلط است و بايد منتقد ما به اين بپردازد. حاجي گرينف به پسرش مي‌گويد تا همين چند روز مي‌تواني با اين‌ها بگردي و از پس فردا پدرت را درمي‌آورم. اگر قرار است پدرش را دربياوري، بايد از همان اول دربياوري. اين معضل ما در فيلم است. مصداق‌‌هاي ما حتي مصداق‌هاي امروزي نيست. من نقش خوارج را بازي مي‌كنم. من نقش طلحه و زبير را بازي مي‌كنم؛ در عين حال كه استفاده آن براي امروز است.

* اخراجي‌هاي يك و دو و سه لازم و ملزوم همديگر هستند

وي افزود: اگر پسر سيدمرتضي يا پسر حاجي گرينف يك مقداري هوشياري داشت، با ابزار دشمن به دام نمي‌افتاد. اين‌ها نسل ما را مي‌توانند به راحتي سر در گم كنند. شما فكر مي‌كنيد كساني كه در خيابان‌ها، بانك‌ها و ماشين‌ها را مي‌سوزانند، مردم بودند؟ به خدا اگر مردم اين كار را بكنند. مردم نمي‌دانند چه دست‌هاي پنهاني وجود دارد كه اين كار‌ها را مي‌كنند. براي اين است كه اين اتفاقات مي‌افتد وگرنه شما خيلي راحت مي‌توانيد اعتراض‌تان را بكنيد. پشت اين اعتراضات دست‌هاي ديگري است كه من و شما از آن خبر نداريم و اين موضوعاست كه اشكال دارد. اين فيلم بايد ساخته شود تا شما دست‌هاي پنهان را ببينيد.
به گزارش فارس، در اين حال ده‌نمكي به طنز مي‌گويد ببينيد اخراجي‌ها چقدر حرف براي گفتن دارد. شريفي‌نيا هم در جواب او به ظنر مي‌گويد البته اين‌ها براي فيلم‌هاي ديگري بود كه كار كرديم. بخشي از آن براي پايان‌نامه بود و بخشي از آن هم مربوط به كار جديد آقاي ابوالقاسم طالبي است.
وي در پايان گفت: «اخراجي‌ها1» شروع قصه است و در «اخراجي‌ها3» شروع ما اخراجي‌ها1 است. اينكه بخواهيم اين سه را منفك از هم ببينيم، درست نيست. در اخراجي‌ها3 شخصيت‌‌ها شكل گرفته و دوربين زندگي همان افرادي را كه در يك و دو نشان داده، به تصوير مي‌كشد. شخصيت‌هاي اضافه شده هم آنقدر ملموس هستند كه تكليف‌شان روشن است. اخراجي‌هاي يك و دو و سه لازم و ملزوم همديگر هستند. قصه از «اخراجي‌ها1» شروع مي‌شود و در «اخراجي‌ها3» تمام.

ادامه دارد...

انتهاي پيام/ا

شنبه 27 فروردین 1390  12:05 PM
تشکرات از این پست
siamy1373
siamy1373
کاربر طلایی3

حاجيه خانم زينت‌السادات همايوني:
بانو امين مي‌فرمود زن از خانه شوهر به بهشت مي‌رود

خبرگزاري فارس: حاجيه خانم زينت‌السادات همايوني از شاگردان بانو مجتهده امين گفت: بانو امين سالك إلي الله بود. مباحث عرفاني ايشان گفتني نيست و ايشان مي‌فرمود زن از خانه شوهر به بهشت مي‌رود.

به گزارش خبرگزاري فارس، نوزدهم فروردين ماه، رهبر انقلاب در پيامي، از خدمات علمي و قرآني حاجيه خانم زينت‌السادات همايوني تقدير كردند.
ايشان كه در دهه دهم عمر پربركت خود قرار دارد، شاگرد بانو مجتهده امين است و به تعبير رهبر انقلاب «حضور تحصيل‌كردگان معارف ديني و قرآني در حد ايشان نشان‌دهنده آمادگي و استعداد زن ايراني براي پيمودن مدارج عاليه علم و معرفت ديني است.»
پايگاه اطلاع‌رساني دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت‌الله خامنه‌اي گفت‌وگويي با حاجيه خانم همايوني پس از برگزاري همايش نكوداشت ايشان داشته است كه در پي مي‌آيد.

در سال 1313 تقريباً شانزده، هفده سالم بود كه حملات شديدي بر ضد حجاب صورت مي‌گرفت. در آن زمان مي‌توانستم قرآن، ادعيه و زيارات را بخوانم اما دلم مي‌خواست سواد ياد بگيرم كه به دليل فقدان مدرسه مناسب براي دختران، به ما اجازه نمي‌دادند به مدرسه برويم.
از طرف ديگر مادرم با حاجيه خانم بانو مجتهده امين رابطه سببي داشتند؛ مادرم به من گفتند: اگر مي‌خواهي درس بخواني شما را ببرم پيش حاجيه خانم كه اگر قبول كند، [محضر ايشان] درس بخواني. ما خدمتشان رفتيم و ايشان خيلي به گرمي استقبال كردند. من نمي‌دانم چطور شد كه جاذبه روحاني ايشان چنان در من اثر كرد كه همچنان همان راه ايشان را مي‌روم.

* در ساعاتي پاي درس مي‌رفتم كه مأمورين نبودند

ايشان خيلي براي من زحمت كشيدند؛ قرآن را با تجويد و آداب قرائت يادم دادند. اول از همه دعاي كميل را براي من معني مي‌كردند و همين‌طور كه توضيح مي‌دادند، اشك از چشمانم جاري مي‌شد. خيلي كلامشان اثر داشت. هر روز خدمت‌شان مي‌رسيدم و از آن‌جايي كه آن روزها جلوي باحجاب‌ها را مي‌گرفتند و چادرها را پاره مي‌كردند، در ساعاتي به منزل ايشان مي‌رفتم كه مأمورين يا نبودند يا كمتر بودند. ايشان «آداب‌المتعلمين»، «مقدمات» و «باب حادي‌عشر» را به من درس دادند. چون ايشان متأله الهي بودند، اين كلام و سخن‌شان جاذبه خيلي فوق‌العاده‌اي داشت.
بعدش كه «اسرارالحكم» را درس دادند، وضع ما بيشتر تغيير كرد و بهتر شد؛ جاذبه خدا و پيامبر(ص) و نيز جاذبه قرآن براي ما بيشتر شد.
تقريباً حوالي سال 1321 بود كه بي‌حجابي رواج يافته بود و پسران و دختران هم خيلي مقيد نبودند، لذا فرد مناسبي براي ازدواج پيدا نمي‌شد. يكي از بستگان، يك مرد مؤمن را معرفي كردند و با اين‌كه با ايشان اختلاف سني داشتم، اما به دليل مسائل ديني با ايشان ازدواج كردم. شرطم براي ازدواج اين بود كه درسم را ادامه دهم كه ايشان هم چون مرد خدا بود، قول داد و روي قول خودش ايستاد.

* بانو امين محو روح الهي بود

حاجيه خانم امين مي‌فرمودند كه من از 4-5 سالگي محبت خدا را احساس مي‌كردم. گويي محو روح الهي بود. اما خيلي به ايشان انتقاد و يا توهين مي‌كردند. من هم از اين انتقادها بي‌نصيب نبودم. مي‌گفتند كه براي خواندن اين چيزها فريب خوردي. حتي بعضاً تعابير زشتي را درباره دروسي كه مي‌خواندم به كار مي‌بردند اما ادامه داديم تا اين‌كه در يك مقطعي حاجيه خانم درس‌ها را متوقف كردند. از آن پس درس‌ها را خدمت حاج‌آقا سيدعلي ادامه دادم.
بعد از مدتي ايشان هم ديگر نيامدند و من كتاب منطق منظومه سبزواري را نزد حاج‌آقا صدر كوهپايه‌اي خواندم. اوايل ازدواجم هم كه هم‌زمان با آزار روحانيون در قم بود، آقاي «اَشَني» از قم به اصفهان تشريف آوردند و مقداري از دروس را هم خدمت ايشان بوديم.

* آيت‌الله خادمي نظرشان اين بود كه با «فرهنگ» همكاري كنم

حوالي سال 43 بود كه از طلبه‌ها امتحان مُدرّسي مي‌گرفتند كه بعد از قبولي مي‌توانستند سر كار بروند. همان هنگام برادرم از من خواست كه در اين امتحان شركت كنم. تا آن موقع كسي از زنان در اين امتحانات شركت نكرده بود. به هر حال برادرم اسباب اين امتحان را فراهم كرد و به لطف خدا بين آن هفتاد و چند نفر كه آن سال شركت كرده بودند، ما اول شديم.
آيت‌الله خادمي، رئيس حوزه علميه اصفهان هم تشويق كرده بودند كه در اين امتحان شركت كنم و نظرشان اين بود كه مدرك رسمي بگيرم و با «فرهنگ» همكاري كنم؛ يعني به مدارس بروم تا از نظر ديني تأثيرگذار باشم. من هم همين كار را كردم اما خدا شاهد است اين‌ها (مسئولان مدارس) اصلاً اعتنا نكردند و چون با چادر مي‌رفتم، حتي من را راه نمي‌دادند.
يادم هست كه خيلي از خانم‌ها آمده بودند خدمت حاجيه خانم امين و مي‌گفتند كه به علت وجود معلم مرد در مدارس، دخترانشان از تحصيل بازمانده‌اند كه با همت و پيگيري حاجيه خانم، دو منزل يكي براي دبيرستان و ديگري براي حوزه خريداري شد؛ البته در آن زمان اجازه تأسيس حوزه را به ما نمي‌دادند كه به همين دليل به عنوان مكاني براي تعليم قرآن و نماز راه‌اندازي شد. معلم‌هاي دبيرستان همگي از زنان بودند و به اين دليل با استقبال مواجه شد و شاگردان آن از مرز هزار نفر هم گذشت.

* بانو امين سالك إلي الله بود

بانو امين سالك إلي الله بود. مباحث عرفاني ايشان گفتني نيست. شما اين «نفحات الرحمانيه» ايشان را بخوانيد، يك زن روحاني مطابق قرآن بود. مي‌گفت هيچ رياضت نفسي مانند خانه‌داري نيست. لذا بهترين خانه‌داري‌ها را مي‌كرد. دائما مي‌گفت زن از خانه شوهر به بهشت مي‌رود، از خانه شوهر به جهنم مي‌رود.
خيلي شخصيت دانايي بود. وقتي كسروي آن مطالب را نوشت، بانو امين هم پاسخ‌هايي آماده كردند اما با تعدادي از روحانيون مشورت كردند. آن روحانيون هم گفتند كه آن‌ها مي‌خواهند سر و صدايي بلند شود و قرار شد اصلاً محل گذاشته نشود. ثروت خودشان دو، سه برابر ثروت شوهرش بود اما همه را دست شوهرش داده بود. اصلاً به ماديات اعتنا نمي‌كرد.

* صحبت‌هاي آقا در نماز جمعه مانند آبي بر روي آتش بود

مردم ما عاشق آقا هستند. شما ديديد چه آشوبي به‌پا كرده بودند، چه كار كرده بودند، اما صحبت‌هاي آقا در نماز جمعه مانند آبي بر روي آتش بود. سلام مرا به آقا برسانيد و به ايشان بگوييد كه دعاي عاقبت به خيري از شما مي‌خواهم.
من بيش از 90 سال عمر كردم و شاهد دوره‌هاي مختلفي در اين مملكت بوده‌ام. افتخار ما اين است كه علما اين مملكت را از چنگ خارجي‌ها درآوردند و خدا را شكر مي‌كنم كه به من عمر داد تا اين دوره و حكومت ديني و رونق فعاليت علما را ببينم.
چند نفر از دكترها [اساتيد دانشگاه] به ديدن ما آمده بودند. گفتم شما بايد با خدا باشيد، دست به دامن خدا باشيد. شما درس‌هايي مي‌خوانيد كه يك بسم‌الله در اول كتابش نيست. اميدوارم براي ورود نگرش الهي در متون آموزشي دانشگاه‌ها اقدام اساسي شود.
توجه رهبر انقلاب به همايش نكوداشت مؤثر بود و به اين جلسه عظمت داد. همه مي‌گويند كه جلسه خوب و روحاني بود و علتش هم توجه قلبي آقا به اين مجلس بود.
من ديدارهاي زيادي با رهبر انقلاب داشتم، از دوران رياست جمهوري. با خانم ايشان هم خيلي ارتباط داشتم. اولين باري كه به منزلشان رفتم، رئيس‌جمهور بودند. بعدها از ايشان خواهش كردم كه بزرگداشتي براي حاجيه خانم امين برگزار شود. ايشان هم فوري به ارشاد گفتند و در سال 71 يك همايش در اصفهان و يك همايش در قم برگزار شد.
در دوران رهبري هم چند بار خدمتشان رسيدم. اصفهان هم كه تشريف آوردند خدمتشان رسيدم. در آن ديدار، آقا خيلي استقبال كردند كه موجب تعجب اطرافيان شده بود.
انتهاي پيام/و

شنبه 27 فروردین 1390  12:10 PM
تشکرات از این پست
siamy1373
siamy1373
کاربر طلایی3

فردا و به صورت رسمي؛
فعاليت‌هاي «تلمسان، پايتخت فرهنگي جهان اسلام2011» آغاز مي‌شود

خبرگزاري فارس: فعاليت‌هاي «تلمسان، پايتخت فرهنگي جهان اسلام 2011» فردا و به صورت رسمي با حضور نمايندگان كشورهاي اسلامي آغاز مي‌شود.

به گزارش خبرگزاري فارس، فعاليت‌هاي «تلمسان، پايتخت فرهنگي جهان اسلام2011» فردا با حضور ميهمانان 41 كشور جهان در شهر تاريخي تلمسان الجزاير به صورت رسمي آغاز مي‌شود.
بنابر اين گزارش سازمان تربيت، فرهنگ و علوم اسلامي، آيسسكو، در سال 2011 شهرهاي تلمسان الجزاير، جاكارتاي اندونزي و كوناكري گينه را به عنوان پايتخت‌هاي فرهنگي جهان اسلام در سال 2011 انتخاب كرده است.
بنا بر اعلام خبرگزاري رسمي الجزاير 29 كشور از اعضاي سازمان آيسسكو كه از سازمان‌هاي تابعه سازمان كنفرانس اسلامي است به همراه 12 كشور ديگر از جمله چين، هند، اسپانيا و آمريكا در مراسم آغاز اين فعاليت‌ها كه با حضور رئيس جمهور الجزاير برگزار خواهد شد، حضور مي‌شوند.
بنابه گفته خالده تومي وزير فرهنگ الجزاير در فعاليت‌هاي فرهنگي شهر تلمسان هنرمندان، اهالي فرهنگ و ادب و متفكران الجزايري حضور خواهند داشت و در سال جاري 19 فعاليت نمايشي و سينمايي، موسيقي محلي و آندلسي، نمايشگاه‌هاي تجسمي و همايش‌هاي متعدد برگزار خواهد شد.
شهر 200 هزار نفري تلمسان، شهري در شمال كشور الجزاير و در ساحل درياي مديترانه است كه پس از الجزيره و وهران سومين شهر اين كشور شناخته مي‌شود.
شهر تلمسان الجزاير كه در قرن چهارم ميلادي به دست روميان باستان بنانهاده شده در سال 708 ميلادي به دست فاتحان مسلمان افتاد و داراي ساختمان‌هايي با معماري آندلسي است كه در داخل باغ‌هاي انگور و درختان زيتون ساخته شده و همچنين صنعت چرم، فرش و منسوجات آن معروف است و در طول تاريخ 1800 ساله خود شاهد شخصيت‌هاي برجسته‌اي بوده است.
سازمان آيسسكو از سال 2005 پايتخت‌هاي فرهنگي جهان اسلام را تعيين مي‌كند كه در سال 2010 شهرهاي تريم يمن، دوشنبه تاجيكستان و موروني كومور به عنوان پايتخت‌هاي فرهنگي جهان اسلام بودند و در سال 2012 شهرهاي نجف اشرف، داكاي بنگلادش و نيامي نيجر پايتخت‌هاي فرهنگي جهان اسلام خواهند بود.
انتهاي پيام/و

شنبه 27 فروردین 1390  12:10 PM
تشکرات از این پست
siamy1373
siamy1373
کاربر طلایی3

تكرار/اختصاصي فارس/
وفايي: مراسم بزرگداشت «معين» به صورت بين‌المللي برگزار مي‌شود

خبرگزاري فارس: رئيس دانشكده ادبيات دانشگاه علامه طباطبايي، از برگزاري بزرگداشت دكتر معين در روز‌هاي ارديبهشت‌ماه به صورت بين‌المللي خبر داد.

عباسعلي وفايي رييس دانشكده ادبيات دانشگاه علامه طباطبايي، در گفت‌وگو با خبرنگار فارس با اعلام اين خبر كه در روزهاي ارديبهشت‌ماه روز بزرگداشت معين را برگزار مي‌كنيم، گفت: امسال روز بزرگداشت «معين» به صورت بين‌المللي در گيلان در روزهاي 8 و 9 ارزيبهشت ماه با حضور اساتيد برگزار مي‌شود.
به گفته وفايي، اين بزرگداشت در سطح بين المللي در دو روز كاري در گيلان و آستانه اشرفيه با حضور اساتيد بين‌المللي برپا خواهد شد.

رييس دانشكده ادبيات دانشگاه علامه طباطبايي، با اشاره به اينكه اساتيد شركت‌كننده از چه كشورهايي خواهند بود، عنوان كرد: استاداني كه در اين مراسم حضور مي‌يابند از كشورهايي چون؛ ازبكستان، افغانستان، روسيه هستند البته برخي از اساتيد كشورهاي اروپايي هم در اين مراسم حضور مي‌يابند.

وي در ادامه با اشاره به اينكه برنامه‌هاي اين دو روز در گيلان و آستانه اشرفيه مشخص شده، ابراز داشت: برنامه‌ها اغلب طرح‌ريزي شده براي انجمن ترويج زبان و ادبيات فارسي به همراه مركز توسعه آستانه‌اشرفيه و دانشگاه گيلان و شوراي گسترش زبان فارسي است؛ بخش بين‌المللي را هم شوراي گسترش زبان فارسي متولي است. در اين دو روز قرار است 12 تن از استادان به سخنراني بپردازند.

* كتاب «ديوان حافظ» نوشته مرحوم دكتر معين منتشر مي‌شود

وي با اشاره به يك كتاب ادامه داد: قرار است در اين مراسم انجمن ترويج زبان و ادبيات فارسي براي نخستين بار كتاب ديوان حافظ نوشته مرحوم دكتر معين را منتشر كند؛ همچنين قرار است طي اين برنامه از دانشجويان برتر دكتري و از استادان دانشگاه‌ها كه پژوهش‌هاي برتري داشتند تجليل شود، بر اين اسال از دو دانشجوي دكتري، دو استاد داخلي و دو استاد خارجي تقدير مي‌شود.
وفايي در مورد سخنرانان اين مراسم گفت: در اين مراسم اساتيد بزرگ ادبيات فارسي چون؛ مهدي محقق؛ دكتر سيروس شميسا، حسن تاجبخش و برخي از استادان ديگر قرار است به سخنراني بپردازند.
انتهاي پيام/و

شنبه 27 فروردین 1390  12:11 PM
تشکرات از این پست
siamy1373
siamy1373
کاربر طلایی3

شورجه، علي‌اكبري، دهكردي، احمدزاده و سلطاني؛
داوران بخش سينمايي ويديويي مناطق آزاد جشنواره كيش معرفي شدند

خبرگزاري فارس: داوران آثار سينمايي ويديويي مناطق آزاد جشنواره بين‌المللي فيلم كيش معرفي شدند.

به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي جشنواره فيلم كيش، هياتي متشكل از جمال شورجه، محسن علي‌اكبري، علي دهكردي، حبيب احمد‌زاده و علي سلطاني آقار اين بخش را داوري مي‌كنند.
اين هيئت كار ارزيابي و داوري 16 اثر راه‌يافته به بخش مسابقه آثار سينمايي ويديويي مناطق آزاد جشنواره فيلم كيش را برعهده دارند.
جشنواره فيلم كيش از 4 تا 8 ارديبهشت‌ماه در جزيره كيش برگزار مي‌شود.
انتهاي پيام/و

شنبه 27 فروردین 1390  12:12 PM
تشکرات از این پست
siamy1373
siamy1373
کاربر طلایی3

بخشعلي قنبري در گفت‌وگو با فارس بررسي كرد؛
جهاد براي بهبود اقتصاد از ديدگاه اميرالمؤمنين علي (ع)

خبرگزاري فارس: استاد دانشكده علوم حديث با بيان اينكه در بخش‌هايي از نهج‌البلاغه اميرالمؤمنين (ع) تلاش براي كسب ثروت يك ارزش تلقي شده است، گفت: براي دستيابي به ثروت بايد اقدامي ارزشمند صورت گيرد كه آن چيزي جز جهاد نيست.

بخشعلي قنبري، عضو هيئت علمي دانشگاه آزاد اسلامي در گفت‌وگو با خبرنگار آيين و انديشه خبرگزاري فارس به بيان مصاديق «جهاد اقتصادي» در نهج‌البلاغه پرداخت و عنوان كرد: اساساً در نهج‌البلاغه در خصوص مسئله جهاد فراوان بحث شده است كه خطبه‌اي را با نام «جهاد» نيز در نهج‌البلاغه داريم.
وي اظهار داشت: خطبه جهاد به تلاش انسان‌ها براي دست‌يابي به ارزش‌هاي انساني تأكيد كرده است كه از اين جهت جهاد ابتدايي و نظامي مطرح مي‌شود.
نويسنده كتاب «معنويت در نهج‌البلاغه» با بيان اينكه جهاد اقتصادي به لحاظ وسعت با دنيا در ارتباط است، افزود: در نهج‌البلاغه براي دستيابي انسان به زندگي شرافتمندانه بسيار بحث شده به طوري حضرت علي ‌(ع) در يكي از خطبه‌هايشان مي‌فرمايند: «اللهم صنع وجهي باليسار»؛ خدايا آبروي مرا با دارايي و گشاده‌دستي حفظ نما و با فقر آبروي مرا نريز تا به جاي آنكه از تو روزي بخواهم از بندگان فقيرت طلب روزي كنم.

* تلاش براي تأمين معاش خود و خانواده اقدامي ارزشمند و تحقق جهاد اقتصادي است

وي با اشاره به يكي ديگر از مصاديق جهاد اقتصادي ميان ائمه اطهار (ع) اظهار داشت: امام حسن (ع) نيز در خصوص تلاش براي كسب روزي به ياران خويش توصيه مي‌كردند كه دنبال روزي باش و در اين راه بسيار تلاش كن چرا كه روزي دو نوع است؛ يك روزي كه تو را مي‌طلبد و روزي كه تو آن را مي‌طلبي، پس براي بدست آوردن روزي كه تو بايد آن را بطلبي تمام تلاش خويش را معطوف آن كن.
قنبري تصريح كرد: با جستجو و جمع‌آوري ميان روايات در مي‌يابيم كه در نهج‌البلاغه تلاش شده تا ثروتمند و دارا شدن به عنوان بك ارزش تلقي شود و براي دستيابي به چنين كاري بايد اقدامي ارزشمند صورت گيرد كه آن چيزي جز جهاد نيست.
نويسنده كتاب‌ «عرفان نهج‌البلاغه» به بيان جايگاه جهاد پرداخت و گفت: جهاد يك عمل ارزشمند ديني است كه با جنگ، كار و كوشش متفاوت بوده و از جهت ديني، امري معتبر و مقدس به شمار مي‌رود از اين‌رو حضرت امير (ع) كوشيدن براي زندگي را از مصاديق جهاد ذكر مي‌كنند و بر اين اساس كشته‌شدگان در راه تأمين معاش خانواده‌، از اجر شهدا بهره‌مند مي‌شوند.
اين پژوهشگر نهج‌البلاعه در ادامه ابراز داشت: اميرالمؤمنين (ع) در پاسخ به فردي كه دنيا را مذموم مي‌پنداشت، فرمودند: «دنيا به دليل آنكه امكاناتي را براي انسان در جهت رسيدن به اهدافش فراهم مي‌كند و پيامبران نيز در اين دنيا به رسالت مبعوث شده‌اند، نيكوست لذا اين تو هستي كه نسبت به دنيا برخورد بدي داري» بنابراين مصاديق جهاد اقتصادي در نهج‌البلاغه، ابتدا تأمين اقتصاد زندگي فرد است و هر كسي بايد تلاش كند تا از جهت اقتصادي وابسته ديگران نشود.

* چاه‌هاي آب به جا مانده در مدينه يكي از مصاديق عيني جهاد اقتصادي توسط علي (ع) است

وي تأمين نيازهاي خانوادگي را از ديگز مصاديق جهاد اقتصادي در نهج‌البلاغه خواند كه نه تنها شخص نبايد محتاج ديگران باشد بلكه به ديگران هم كمك كند و در حوزه ملي نيز يك كشور اسلامي بايد سعي كند تا كشورهاي ضعيف‌تر را ياري رساند.
قنبري با اشاره به ديدگاه جضرت علي(ع) تأكيد كرد: از منظر حضرت امير (ع) ثروتمند زيستن همراه با شكرگزاري بسيار بهتر و ارزشمندتر از حقيرانه زيستن همراه با صبر و شكيبايي است.
نويسنده كتاب «معنويت در نهج‌البلاغه» حضرت علي (ع) را يك مجاهد اقتصادي ناميد و اظهار داشت: يكي از مصاديق عيني مجاهده اقتصادي، حفر چاه‌هاي آب توسط علي (ع) است به طوري كه برخي بزرگان معتقدند در حال حاضر بعضي از چاه‌هاي مدينه كه تاكنون آب از آنها مي‌جوشد، محصول تلاش و زحمت اميرالمؤمنين (ع) است، نخلستان‌هاي ايشان در كوفه و مدينه زبان‌زد خاص و عام بود و به همين دليل ايشان يكي از ثروتمندان زمان خويش به شمار مي‌رفت لذا براساس اخبار متواتر، حضرت علي (ع) نه تنها هيچ‌گاه از بيت‌المال حقوق نگرفت بلكه همواره به ديگران نيز بسيار كمك مي‌كرد.
وي تصريح كرد: براساس آموزه‌هاي نهج‌البلاغه، انسان نبايد حتي يك ساعت از زندگي خويش را بدون انجام كار مفيد سپري كند، كلمه ساعت در زبان فارسي به معناي 60 دقيقه است اما در ادبيات عرب و نهج‌البلاغه، ساعت به معناي «لحظه» ذكر شده لذا انسان نبايد يك لحظه بيكار بنشيند از اين‌رو اگر بينش افراد در زندگي، اين‌گونه باشد قطعاً جزو مجاهدان اقتصادي محسوب خواهد شد.
انتهاي پيام/ك

شنبه 27 فروردین 1390  12:12 PM
تشکرات از این پست
siamy1373
siamy1373
کاربر طلایی3

طاهرخاني در گفت‌وگو با فارس:
اهالي قلم در قالب هنر «جهاد اقتصادي» را محقق كنند

خبرگزاري فارس: يك نويسنده گفت: اهالي قلم در قالب هنر، با تحقيق و پژوهش موضوع جهاد اقتصادي را در آثار خود آورده و آن را محقق كنند.

ابوالفضل طاهرخاني، نويسنده در گفت‌و‌گو با خبرنگار باشگاه خبري فارس «توانا»، با توجه به اينكه سال 1390 از سوي مقام معظم رهبري سال «جهاد اقتصادي» ناميده شده، درباره نقش اهالي فرهنگ و ادب در اين سال گفت: اهالي قلم در اين زمينه نقش مهمي را برعهده دارند، اهالي اين حوزه هر يك در حيطه كاري خود مي‌توانند جهاد اقتصادي را در قالب هنر بگنجانند.

وي در اين راستا ادامه داد: داستان‌نويسان در نوشته، ‌داستان يا هر اثر هنري مي‌توانند پيام‌ها و هدف‌هايي براي خود داشته باشند، در مسائل اجتماعي يا اقتصادي به سوژه‌ داستان بستگي دارد كه نويسندگان در حوزه داستان‌نويسي با خلق داستان‌هاي بلند يا كوتاه جهاد اقتصادي را بيان و به جامعه عرضه كنند كه يكي از مسائل ضرروري كشورمان محسوب مي‌شود، اين يكي از رسالت‌هايي است كه برعهده اهالي فرهنگ و هنر است و اينگونه مي‌توانند نقش خود را در سال جهاد اقتصادي ايفا كنند.

طاهرخاني درباره اينكه نويسندگان چگونه مي‌توانند مفهوم «جهاد اقتصادي» را در آثار خود بگنجانند تا ماندگاري بيشتري در اذهان افراد جامعه داشت باشد، افزود: هر نويسنده پيش از نگارش اثر ابتدا بايد دغدغه خلق اثر و آن موضوع را داشته باشد، اگر نويسنده واقعاً بخواهد در اين عرصه گام نهد، ابتدا بايد اطلاعات لازم درباره موضوع مورد نظر را كسب كند، به ويژه اگر در موضوعات اجتماعي، اقتصادي و غيره اشراف لازم را نداشته باشد؛‌ چرا كه در غير اينصورت متن وي خام و ناپخته خواهد بود.

به گفته وي، نويسنده بايد بر موضوع داستان خود اشراف كامل داشته باشد، تحقيق، جمع‌آوري و پژوهش پيش از نگارش يكي از مقدمات ضروري خلق هر اثر است، در صورت رعايت آن از سوي هر نويسنده نوشته‌اي جامع و كامل خواهد داشت.

طاهرخاني در ادامه خاطرنشان كرد: نويسندگان صرفاً نمي‌توانند به صورت خاص بر روي اين موضوع تمركز كنند؛ ‌هرگاه مسئله‌اي را به طور مستقيم و واضح در موضوعات مختلف از قبيل؛ اجتماعي، اقتصادي و غيره بيان شود، يافته مهم و قابل قبولي به دست نمي‌آيد، بلكه هر موضوع را بايد به‌گونه‌اي غير مستقيم از زبان شخصيت‌ها و دغدغه آنها و در خلال داستان مطرح كرد و اينگونه مي‌توان به خواسته و هدف خود دست يافت.

اين نويسنده در خاتمه سخنان خود ابراز داشت: بايد جهاد اقتصادي را در خلال داستاني اجتماعي بيان كرد، به هر حال نويسندگان مي‌توانند در قالب هنر به ويژه داستان هر موضوعي از قبيل جهاد اقتصادي را بنگارند، به اين معنا كه هر موضوع را در قالب داستان مي‌توان آورد، ‌اما بايد به گونه‌اي باورپذير نگاشت و آن موضوع بايد دغدغه آن نويسنده باشد، نه اينكه به صورت شعاري يا مستقيم مسئله‌اي مانند جهاد اقتصادي را مطرح كنند، بلكه در درجه اول بايد اطلاعات آن را جمع‌آوري كرده و اگر احساس شد، داستان و شخصيت‌هاي آن اين نياز را دارند، اين مسئله را مطرح كنند، موضوعات مختلف را مي‌توان به‌ گونه‌اي طرح كرد كه يك يا دو شخصيت در طول داستان درگير آن باشند.
انتهاي پيام/و

شنبه 27 فروردین 1390  12:13 PM
تشکرات از این پست
siamy1373
siamy1373
کاربر طلایی3

اختصاصي/ راه‌هاي ايجابي مجلس براي مقابله با ماهواره؛
بيش از 50 شبكه سالم ماهواره‌اي به آنتن رسانه‌ملي افزوده مي‌شود

خبرگزاري فارس: طبق برنامه ريزي‌ صدا و سيما تا دو ماه آينده حداقل 50 شبكه تلويزيوني به شبكه‌هاي رسانه ملي اضافه خواهند شد.

ستار هدايت‌خواه سخنگوي كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي در گفت‌وگو با خبرنگار پارلماني خبرگزاري فارس با بيان اينكه مجلس به‌دنبال راه‌هاي ايجابي براي مقابله با ماهواره است، افزود: طبق برنامه ريزي‌هايي كه از سوي صدا‌و‌سيما به‌عمل آمده است تا دو ماه آينده حداقل 50 شبكه تلويزيوني به شبكه‌هاي رسانه ملي اضافه خواهند شد.

وي افزود: تمامي شبكه‌هاي استاني كشور همراه با شبكه‌هاي سالم ماهواره‌اي و شبكه‌هاي ايراني كه از طريق گيرنده‌هاي ماهواره‌اي قابل دريافت است بعد از دو ماه به شبكه‌هاي تلويزيوني افزوده خواهد شد.

هدايت‌خواه با بيان اينكه صدا‌وسيما سيستم ديجيتالي خود را در آينده نزديك فعال خواهد كرد، افزود: بعد از ديجيتالي شدن سيستم صدا‌وسيما نسبت به كاهش بسيار شديد استقبال از شبكه‌هاي ماهواره‌اي اميدوار خواهيم بود.

سخنگوي كميسيون فرهنگي مجلس در پايان گفت: بعد از ديجيتالي‌شدن سيستم صداوسيما و افزايش حداقل 50 شبكه به شبكه‌هاي تلويزيوني ديگر هيچ توجيهي براي استفاده از گيرنده‌هاي ماهواره‌اي وجود نخواهد داشت.
انتهاي پيام/ع

شنبه 27 فروردین 1390  12:13 PM
تشکرات از این پست
siamy1373
siamy1373
کاربر طلایی3

حضور «شكرستان» در جشنواره فيلم شهر

خبرگزاري فارس: رييس مركز انيميشن حوزه هنري گفت: شكرستان به چهارمين جشنواره بين المللي فيلم شهر راه يافت.

به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از پايگاه خبري حوزه هنري، «سيد مسعود صفوي»، تهيه‌كننده «شكرستان» با اعلام اين خبر گفت: از ميان مجموع «شكرستان» كه از شبكه دو پخش شد، ما اپيزود علم بهتر است يا ثروت را به جشنواره بين المللي فيلم شهر فرستاديم.

رييس مركز انيميشن حوزه هنري با اشاره به رقابتي بودن جشنواره فيلم شهر افزود: اپيزود علم بهتر است يا ثروت با نظر مثبت هيات داوران به چهارمين دوره جشنواره بين المللي فيلم شهر راه يافته و قرار است كه در كنار ساير آثار عرضه شده در اين جشنواره، به نمايش در آيد.

سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران، چهارمين جشنواره فيلم شهر را با توجه به موضوعات شهري با شعار «شهري انساني براي انسان شهري» از 24 تا 29 ارديبهشت ماه سال جاري در تهران برگزار مي كند.

مجموعه شكرستان به كارگرداني بابك نظري، در تعطيلات آغازِ سال 1390 هر روز از شبكه دو پخش مي‌شد.

انتهاي پيام/ف

شنبه 27 فروردین 1390  12:14 PM
تشکرات از این پست
siamy1373
siamy1373
کاربر طلایی3

/جشنواره فيلم شهر/
سرتيپي: جشنواره فيلم شهر افقي روشن در تغيير چهره شهر ترسيم مي‌كند

خبرگزاري فارس: تهيه كننده فيلم سينمايي «ورود آقايان ممنوع» به اهداف جشنواره فيلم شهر اشاره كرد و گفت: رويكرد اين رويداد فرهنگي افقي روشن را در تغيير شهر ترسيم مي‌كند.

يه گزارش خبرگزاري فارس به نقل از روابط عمومي جشنواره فيلم شهر، «علي سرتيپي»، توسعه اماكن فرهنگي و ايجاد پرديس‌هاي سينمايي در چند سال اخير را نقطه عطفي در تغيير بسياري از عادات نادرست فرهنگي در كلانشهرها بخصوص تهران برشمرد.

مديرپخش موسسه سينمايي فيلميران، درباره جايگاه سينما و تلويزيون در ترويج اخلاق شهروندي، گفت: بررسي اين مساله به صورت نسبي نشان مي‌دهد كه رفتار و منش اخلاقي شهروندان نسبت به مثلا يك دهه گذشته تغييرات خوبي داشته است كه تلويزيون و سينما نقش اصلي را در اين تحولات داشته‌اند.

سرتيپي به تعامل ميان سينماگران و مديران شهري در حل مشكلات شهري اشاره كرد و افزود: نهادهاي شهري و شهرداري‌ها با ساخت پرديس‌هاي سينمايي، كمك بزرگي به سينما و سينماگران كرده‌اند. توسعه فضاي فرهنگي به رشد سينما و فرهنگ بومي منجر مي‌شود.

چهارمين جشنواره بين المللي فيلم شهر با رويكرد «شهري انساني براي انسان شهري» از 24 تا 29 ارديبهشت ماه سال جاري در تهران و گيلان برگزار مي‌شود.

انتهاي پيام/ف

شنبه 27 فروردین 1390  12:15 PM
تشکرات از این پست
siamy1373
siamy1373
کاربر طلایی3

براي پخش از شبكه چهار سيما؛
رافعي تله‌فيلم «جنايت و مكافات» را مي‌سازد

خبرگزاري فارس: تله فيلم «جنايت و مكافات» به كارگرداني «عباس رافعي» در شبكه چهار ساخته مي‌شود.

به گزارش خبرگزاري فارس، فيلم «جنايت و مكافات» اقتباسي از اثر ارزشمند داستايوفسكي است و گرچه تاكنون برداشت‌هاي مختلفي از آن در سينماي دنيا و البته در سينماي ايران نيز شده است، اما اكنون در اين فيلم سعي شده تا علاوه بر وفاداري به متن اصلي، شرقي و ايراني بودن شخصيت اصلي داستان(راسكولينكف) را در فيلم بعنوان وجه تمايز رعايت كند چرا كه انسان شرقي و البته ايراني به راحتي شخصيت‌هاي غربي نمي‌توانند مرتكب جنايت شوند و شايد وجهه عاقبت انديشي(مكافات) آن بر جنايت غلبه كند.
اين فيلم در راستاي حمايت از ساخت فيلم‌هاي فرهنگي، در گروه فيلم و نمايش شبكه چهار سيما ساخته مي‌شود.
فيلمنامه «جنايت و مكافات» را كه قرار است از اواسط ارديبهشت كليد زده شود جابر قاسمعلي نوشته و عباس رافعي كارگرداني و تهيه‌كنندگي آن را بر عهده دارد.
انتهاي پيام/ف

شنبه 27 فروردین 1390  12:15 PM
تشکرات از این پست
siamy1373
siamy1373
کاربر طلایی3

وزير ارشاد در الجزاير تأكيد كرد:
ضرورت گسترش همکاري فرهنگي ميان کشورهاي اسلامي

سرويس: فرهنگ و ادب
1390/01/27
04-16-2011
12:05:34
9001-11203: كد خبر

عكس آرشيوي استخبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و ادب

در ديدار وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با وزيران فرهنگ کشورهاي قطر، امارات، فلسطين، تونس، مغرب، کومور، گينه بيسائو و سودان، بر ضرورت گسترش همکاري فرهنگي ميان کشورهاي اسلامي تأکيد شد.

به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سيدمحمد حسيني که به منظور شرکت در مراسم اعلام تلسمان، يکي از شهرهاي الجزاير، به عنوان پايتخت فرهنگي جهان اسلام به اين کشور سفر کرده است، در حاشيه اين مراسم با نمايندگان کشورهاي کويت، عراق و افغانستان ديدار و درباره توسعه روابط فرهنگي گفت‌وگو کرد.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در اين ديدارها عنوان کرد: امروز دنياي اسلام بيش از گذشته به وحدت وهمدلي نيازمند است و بدون ترديد همکاري‌هاي فرهنگي مناسب‌ترين بستر براي تحقق اتحاد و يگانگي امت اسلامي است.

دکتر حسيني افزود: اگر کشورهاي اسلامي بر مشترکات فرهنگي خود تکيه کنند، به قدرتي بي‌بديل در عرصه بين‌المللي تبديل خواهند شد که قادر خواهند بود بسياري از تحولات جهان معاصر را به سود خود رقم بزنند.

وزير فرهنگ وارشاد اسلامي ادامه داد: جريان صهيونيستي حاکم بر نظام بين‌الملل با بهره‌گيري از قدرت رسانه به اختلافات عقيدتي و فرهنگي در جهان اسلام دامن مي‌زند تا رژيم صهيونستي را در حاشيه امن قرار دهد و مسلمانان را از توجه به مسأله فلسطين که مسأله نخست دنياي اسلام است، بازدارد.

حسيني همچنين بر ضرورت هوشياري نخبگان فرهنگي جهان اسلام تأکيد کرد و گفت: تمدن عظيم اسلامي که همه کشورهاي اسلامي به آن تعلق دارند، ظرفيت‌هاي نهفته فراواني دارد که تا کنون آن‌چنان که بايد، مورد توجه قرار نگرفته است.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي افزايش تعاملات فرهنگي ميان کشورهاي اسلامي را موجب هم‌افزايي و تشکيل يک بلوک قدرتمند فرهنگي دانست و گفت: اگر کشورهاي اسلامي همکاري‌هاي فرهنگي خود را افزايش دهند، غرب جرأت تعرض به مقدسات اسلامي را نخواهد داشت.

شنبه 27 فروردین 1390  12:22 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها