
به گزارش باشگاه خبرنگاران، راوي سيمرغ در كنار طبابت جسم، روح هنرپروران را با الهي نامه كه اسرارعيان و مصيب نامه كه اندوه جهان را دارد و هر دو را در محل كار خويش سروده صيقل مي دهد.
سرآمد شاعران پارسي گوي با منطق الطير از سيمرغ صبحت به ميان مي آورده كه در پي رهبر خود سيمرغ مشقت ها تحمل مي كنند غافل از اينكه آن سيمرغ باقيمانده، كه با رنج همه سختي ها، به راه پرپيچ و خم خود ادامه مي دهد همان سيمرغ عطار است.
شيخ بزرگ قصد پرواز، در آثار منشور خويش درس هاي زندگي مي دهد بشوريدگان را واسطه حديث عرفاني خويش قرار مي دهد تا زبان بر مدح شاهان نگشايد و صريح، بي پروار و بدون الهام لب به سخن بازكند.
عطار روايتگر حديث عشق حقيقي كه هر برگ از كتاب هايش درس زندگي است در مقام معرفت واقعي چنيم مي سرايد:
اول قدم از عشق سرانداختن است-جان باختن است و بلاساختن است
قديسان را عشق هست و درد نيست-درد را جز آدمي در خورد نيست
طلاي تمام عياري كه هيچ گاه با گذر زمان اجرت بر آن نمي افزايند و هر روز مانند نفس كلامش تازه مي شود كلمات در ديوان قصايد و غزلياتش هارموني غريبي دارد قدر و منزلت سخنش قدرتي سحرآميز دارد.
اما در روز بزرگداشت عطار تنها يادي از او، ذكر نام كتاب ها، محل تولد، تاريخ فوت و نواختن زنگ عرفان كه امسال درنيشابور به صدا درمي آيد فريد الدين نيشابوري را به نسل امروز معرفي مي كند.
نسلي كه در كتاب هايش تنها به خلاصه اي از متن زندگي يا ذكر حكايتي از درياي بيكران پندهاي پيركدكن بسنده مي كند.
آري اين تمام روز عطار است يك روز در تقويم سال، يك روز در زنگ مدارس، يك روز در رسانه ديگر هيچ.
اما براستي چند تن از ما عطار و آثارش را مي شناسيم و رسالت فرهنگ سازي براي آشنايي مخاطبان با مفاخر فرهنگي را انجام داده ايم.
تعيين چشم انداز بلند مدت فرهنگي كه دولت توجه ويژه اي به آن مبذول داشته است در كدام ساقه از اين ريشه كهن ادبي نازك شده است كه با ديدن تبر بي توجهي برنامه بلند مدت فرهنگي رنگ از رخسارش مي رود اين درخت كهن از ريشه آموزش و پرورش و مراكز فرهنگي شهرمان آبياري مي شود و با سبز شدن جوانه هاي علم و آگاهي در زندگي اقشار مختلف مردم، درهر رده سني به ثمر مي نشيند تا ديگر تنها يك خيابان به نام عطار نداشته باشيم.
مردي كه خون بهايش يك كيسه كاه برد و از فرط خشم به دست مزدور مغولي كشته شده به فروتني در بلندترين مرتبه عرفان رسيد و برداشت از صحنه ها و تجربه هاي زندگي را چراغ هدايت آيندگان قرار داد.
روز بزرگداشت عطار نيشابوري روز فخر ايرانيان است كه غربي ها آن را مهره اي شناخته شده مي دانند و بر اسم و رسمش در جولانگاه ادبيات پارسي اذعان مي كنند و صد حيف كه حكيم نيشابور، سكاندار كشتي لطافت هاي شعر و نثر در ميان مسافران خويش مهجور باشد./گ