0

فروش قرص های ترامادول در پیاده روهای کلانشهر اهواز در غفلت مسوولین: درآمد ماهیانه 7 میلیون تومانی؛ س

 
paandraa
paandraa
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : دی 1389 
تعداد پست ها : 1256
محل سکونت : خوزستان

فروش قرص های ترامادول در پیاده روهای کلانشهر اهواز در غفلت مسوولین: درآمد ماهیانه 7 میلیون تومانی؛ س

شوشان: ترامادول، از جمله قرص های اعتیاد آوری است که اینروزها اگر خیابان 30 متری -حد فاصل خیابان امام خمینی(ره) تا چهار راه نادری- کلانشهر اهواز را طی کنیم، بطور علنی فروشندگانش را شاداب و خندان، و در کنار پیاده رو، میان دست فروشان و مردم مشاهده خواهیم کرد، که فریاد می کنند، ترامادول، قرص، پاسور!

در این میان برخی تنها صدای س س س را بطور متوالی و با نگاهی مرموز  بیان می کنند، تا بدین ترتیب متقاضیان او را بشناسند و نیاز خود را برطرف سازند.

صرفنظر از نوع چهره و پوشش ساقیان، کافی است، تنها 5 دقیقه در آن شلوغی و از زاویه ای پنهانی آنها را زیر نظر بگیریم! البته به گونه ای که متوجه نشوند، چرا که در غیر اینصورت احتمال اینکه علت نگاه را جویا شوند، زیاد است، در این میان حتا ممکن است حادثه ساز نیز شوند. در آن اندک لحظات خواهید دید، که در هر دقیقه چند مشتری و از چه نوع تیپ و سن و سالی آرام و زیرکانه و گاهی بسیار عادی کنار ساقی می ایستند و هر آنچه را که نیاز دارند و در مخفیگاه آن فروشنده وجود دارد، تهیه می کنند، حتا این را هم خواهید دید، که چگونه بی شرمانه نسبت به نوامیسان نیز هتک حرمت می کنند! و هر جمله ای که می خواهند بر زبان جاری می سازند، از برخی محصولات که ...!

به کنار خیابان آمدن این محصولات بواقع زنگ خطری است، که سال های متمادی است بصدا درآمده و از همان پارک های محله ای به اینجا کشیده شده اند و گویا تبدیل به شغلی امن برای آنها شده است و نمی خواهند آن را رها کنند.

البته اینکه چرا فروشندگان هم هر روز از این شغل استقبال می کنند و تعدادشان رو به فزونی می رود یک دلیل دارد، و آن هم تقاضاست، که گویا دلایل مختلفی در این تقاضا وجود دارد که همه اش اعتیاد نیست، بلکه برای پر کردن خلایی! آرام آرام و بی اراده به دام اعتیاد قرص های ترامادول و از این دست محصولات می افتند. راستی آیا آنها که ترامادول مصرف می کنند می دانند که هر قرص ترامادول معادل 62 ميلي گرم ترياك است؟

در این راستا یک روانشناس به شوشان می گوید: عدم اطلاعات و آگاهی نسبت به مصرف برخی قرص ها موجب می شود تا فرهنگ خود درمانی برای درمان برخی بیماری ها میان خانواده ها ترویج شود.

محمد سعید سبحانی ادامه داد: با توجه به اینکه سرانه مصرف قرص در ایران بالا می باشد، می توان دریافت که خود درمانی و مصرف قرص بشکل خودسرانه نیز ریشه در خانواده ها دارد.

وی بیان داشت: با استفاده از داروهای مختلف در جهت رفع بیماری و در صورت برطرف شدن آن، اینکار بطور مکرر صورت می گیرد و رفته رفته فرد برای دیگران هم تجویز می کند. این در حالی است که حجم تبلیغات ماهواره ای نیز در این زمینه برای کشور ایران بسیار بالا می باشد و با استقبال بالایی هم مواجه است.

این استاد دانشگاه خطاب به جوانان و نوجوانان گفت: داروهای استاندار جهانی طبق روال در چرخه دارویی مردم جهان قرار خواهند گرفت و مسلمن عرضه برخی از داروها مانند ترامادول و... در کنار خیابان می تواند مهمترین دلیل برای خطرناک بودن آنها باشد.

وی تصریح کرد: رفع مسایلی چون ضعف جنسی در کنار خیابان از طریق قرص های مخدر بی شک تبعات جبران ناپذیری را بهمراه خواهد داشت چراکه بسیاری از جوانان به این دلیل در دام اعتیاد گرفتار شده اند. سبحانی یادآور شد: وزارت بهداشت در راستای معرفی داروها اقدامات گسترده ای داشته است، اما بنظر می رسد، باید بیش از پیش در زمینه اطلاع رسانی و فرهنگسازی میان مردم کار صورت گیرد.

در ادامه یک مصرف کننده با اظهار تاسف نسبت به مصرف قرص های نشئه آور به شوشان گفت: هیچ گاه باورم نمی شد که تفریح ها و اعتماد بنفسم از میان برود و امروز تبدیل شوم به کسی که باید روزانه قرص مصرف کند.

رضا ادامه داد: دلایل مختلفی باعث شد تا قرص مصرف کنم، و چون همیشگی نبود با خیال راحت خریداری می کردم، امروز که چهره ام را در آینه می بینم، دوست دارم به حال خود از ته دل فریاد بزنم و گریه زاری کنم. در این راستا یک فروشنده قرص های روانگردان می گوید: هر کس از راهی درآمد دارد و من نیز با فروش قرص و دیگر محصولات برای خود درآمدزایی می کنم.

وی ادامه داد: بارها مامورین نیروی انتظامی آمده اند تا از کار ما جلوگیری کنند، اما چون قرص ها و دیگر مواد مخدرمان را در گوشه ای مخفی می کنیم نمی توانند چیزی را ثابت کنند.

این فروشنده موادمخدر اظهار داشت: از درآمد و ساعت کاری چیزی نخواهم گفت اما استقبال از قرص های ترامادول و متادول بسیار فراوان است، و می توان گفت 70درصد از آن را دختران تشکیل می دهند.

در ادامه مدیر دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو استان خوزستان با اشاره به دلایل استفاده از قرص های روانگردان گفت: برخی افراد به دلیل بیماری های دردناک از قرص های تراماول و از این دست ترکیبات استفاده می کنند و دچار نشئگی و توهم می شوند، به همین سبب گاهی بدلیل عدم وجود اراده وابستگی ایجاد می شود.

دکتر محمدتقی منصوری تصریح کرد: برخی جوانان و نوجوانان نیز برای بهبود بخشی به مسایل جنسی خود از این ترکیبات استفاده می کنند و به مرور به آنها وابسته می شوند. این در حالی است که در چنین مسایل و مشکلاتی حتما باید تحت نظر پزشک متخصص قرار گرفت.

وی تصریح کرد: البته این قرص ها اگر در برخی موارد مفید واقع شوند، به همان میزان می توانند مخرب و ویران کننده باشند، که مهمترین عارضه آن همین وابستگی به مصرف قرص بطور روزانه است.

دکتر منصوری می گوید: استفاه از مواد مخدر گاهی ژنتیکی نیز می باشد که عوارضی چون: یبوست مزمن، تشنج، توهم، عارضه های پوستی، سرگیجه های شدید و... را بهمراه خواهد داشت.

مدیر دفتر تحقیق و توسعه معاونت غذا و دارو گفت: جوانان و نوجوانان باید باور کنند که هر لحظه در معرض این خطر قرار دارند به همین سبب  می بایست تحت نظارت پزشک متخصص دارو مصرف کنند، در این میان مراکزی نیز وجود دارد که برای ترک این قرص ها در حال خدمات رسانی می باشند. شماره های تماس: 191، 2234727 و 2234728

در ادامه یک مغازه دار به خبرنگار شوشان گفت: با توجه به اینکه مغازه من مقابل این فروشندگان قرار دارد، هر روز شاهد خرید و فروش انواع مواد مخدر و دیگر محصولات هستم.

وی می گوید: حضور این افراد مسلمن موجب ناامنی برای خانواده ها می شود بطوری که حتا در کسب و کار ما نیز تاثیر گذاشته است. این کاسب اهوازی اظهار داشت: تعداد این افراد بالاست و بیشتر آنها با یکدیگر مرتبط می باشند، به همین سبب اصناف نیز در صورت اعتراض به آنها با تهدید و درگیری مواجه شده اند.

وی یادآور شد: این افراد از صبح تا شب در این محیط حضور دارند و ظهرها که خیابان خلوت تر است مشغول کارت بازی می شوند. امید است دستگاه های ذیربط در سال جاری با اقتدار و جدیت بیشتر به این موضوع بپردازند.

در پایان معاون پیشگیری سازمان بهزیستی استان خوزستان با اشاره به اینکه موضوع فروش انواع قرص های مخدر و روانگردان به 5 سال قبل برمی گردد، گفت: آشفته بازاری که در مرکز شهر شاهد آن هستیم، بیش از 5 سال است که در جلسات مختلف با حضور مسوولین ذیربط مطرح شده، اما متاسفانه به هر ترتیب اتفاق خاصی برای جمع آوری آنها از سطح شهر رخ نمی دهد. این در حالی است که جمع آوری آنها براحتی امکان پذیر می باشد.

دکتر حشمت اله رحیمی بیان داشت: ترامادول و دیگر قرص هایی که در سطح شهر عرضه می شوند، از کشورهایی چون هند و پاکستان بصورت قاچاق وارد ایران می شوند. نام این کشورها برای تقلبی و نامرغوب بودن قرص ها کافی است. ساقیان این قرص ها را 100 تومان خریداری می کنند و به متقاضیان بین 1500 تا 2هزار تومان عرضه می کنند.

وی تصریح کرد : درآمد ماهیانه فروش این محصولات برای هر نفر از فروشندگان، بیش از 7 میلیون تومان می باشد. این در حالی است که این قرص ها در کل کشور وجود دارند. اما بنظر می رسد در خوزستان مصرف بیشتر از سایر استان ها باشد. بطوری که هر هفته شاهد مراجعه یک مصرف کننده قرص به اورژانس هستیم و در سال گذشته بیش از 26 هزار نفر برای درمان اعتیاد به مراکز ترک اعتیاد مراجعه کرده اند.

دکتر رحیمی در پایان یادآور شد: بهزیستی متولی قرص های ترک اعتیاد متادون می باشد؛ اما متاسفانه به طرق مختلف قاچاق، تخلف و ... در دسترس مردم قرار گرفته است.

شایان ذکر است بدلیل ضرورت مقابله نیروی انتظامی با افراد متخلف از ذکر جزئیات بیشتر و انتشار گفتگو با سرپرست مبارزه با مواد مخدر نیروی انتظامی خوزستان در این گزارش خودداری شده است.

یک شنبه 21 فروردین 1390  5:28 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها