0

جنبش هاي منطقه در جهت همگرايي با ملت انقلابي ايران است

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

جنبش هاي منطقه در جهت همگرايي با ملت انقلابي ايران است

نسخه چاپي ارسال به دوستان
خزاعي در گفت‌وگو با شبكه بلومبرگ:
جنبش هاي منطقه در جهت همگرايي با ملت انقلابي ايران است

خبرگزاري فارس: سفير و نماينده دائم ايران در سازمان ملل گفت: جنبش‌هاي مردمي در كشورهاي منطقه،در جهت همگرايي با ايران و در راستاي اهداف ملت انقلابي ايران مي‌باشد.

به گزارش خبرگزاري فارس‌، محمد خزاعي سفير و نماينده دائم جمهوري اسلامي ايران در سازمان ملل متحد در مصاحبه‌اي با شبكه خبري بلومبرگ مواضع و ديدگاه‌هاي كشورمان در خصوص مسائل مختلف سياست خارجي و به ويژه تحولات اخير در كشورهاي خاورميانه و شمال آفريقا را تشريح كرد.

سفير و نماينده دائم كشورمان در پاسخ به سؤالي در خصوص مكالمه اخير تلفني بين محمود احمدي‌نژاد رئيس جمهوري اسلامي ايران و بان كي مون دبيركل سازمان ملل متحد گفت: از آنجا كه جمهوري اسلامي ايران، سازمان ملل متحد را موظف به ايجاد و حفظ صلح، ثبات و امنيت در منطقه و جهان مي‌داند و اين سازمان مي‌تواند محلي براي ارجاع مسائل و نگراني‌هاي كشورها باشد، رئيس جمهور كشورمان در تماس تلفني با دبيركل سازمان ملل متحد مسائل ليبي، تحولات منطقه و آنچه كه در بحرين مي‌گذرد را مطرح كرد.

خزاعي در خصوص تحولات ليبي اظهار داشت: نوع اقدام غرب در ليبي و در معرض آسيب قرار گرفتن مردم اين كشور به خاطر نوع رويكرد غرب، باعث نگراني بسياري از كشورهاي عرب و مسلمان و حتي برخي از حاميان قطعنامه شوراي امنيت سازمان ملل متحد در مورد ليبي شده است. بنابراين از سازمان ملل متحد و سازمان‌هاي منطقه‌اي انتظار مي‌رود كه به اين موضوعات توجه كرده و در راستاي ايجاد آرامش در ليبي و رسيدن مردم ليبي به خواسته‌هاي خود حركت كنند.

سفير و نماينده دائم كشورمان در پاسخ به سؤالي در خصوص مداخله غرب در ليبي براساس اصل «مسئوليت حمايت» گفت: اصل مسئوليت حمايت مسئله‌اي قابل بحث است، اين عبارتي است كه خيلي خوب جلوه مي‌كند، اما دورنماي آن در واقع اعطاي مجوزي به قدرت‌هاي بزرگ جهت مداخله در مسائل داخلي كشورها مي‌باشد.

خزاعي با اشاره به اينكه آنچه در قطعنامه شوراي امنيت سازمان ملل متحد در مورد ليبي تصويب شد، منطقه پرواز ممنوع در جهت ممانعت از بمباران شهروندان در ليبي توسط حكومت اين كشور بود، افزود: متأسفانه اقدام غرب فراتر از آنچه قطعنامه تعيين كرده بود، رفت و اين امر باعث عدم همراهي كشورها از جمله تعدادي از اعضاي شوراي امنيت سازمان ملل متحد شد.

سفير و نماينده دائم كشورمان در پاسخ به سؤالي در مورد تحولات اخير منطقه خاورميانه و شمال آفريقا اظهار داشت: تصوير ژئوپلتيك منطقه در حال تغيير است و از اين پس شاهد مصر، ليبي، تونس و يمني متفاوت خواهيم بود و حتي مي‌توان شاهد تغيير ساختار ديگر كشورها و قدرت‌ها در منطقه بود. اما در همين حال ايران داراي نقش عمده و عظيمي در منطقه است، تركيه نيز داراي نقش مهمي در منطقه مي‌باشد.

وي اضافه كرد: جنبش‌هاي مردمي در كشورهاي منطقه، مخالف نظام ديكتاتوري بودند كه در گذشته قدرت را در اختيار داشتند و مخالف اين بودند كه رهبران پيشين خود صرفاً به درخواست‌هاي قدرت‌هاي بزرگ عمل مي‌كردند. لذا اينگونه تغييرات بي شك مي‌تواند در راستاي منافع مردم كشورهايي باشد كه از گذشته تا به حال حاضر نبوده‌اند كه به درخواست‌هاي ديكته شده از سوي ديگران عمل كنند و از اين نظر روند فعلي در جهت همگرايي با ايران و در راستاي اهداف ملت انقلابي ايران مي‌باشد. همچنين موضوع به نفع كشورهاي ديگري مي‌باشد كه مايل هستند به طور مستقل كشور خود را اداره كنند و براساس منافع ملي خود تصميم بگيرند، بدون اينكه بخواهند به درخواست قدرت‌هاي بزرگ گوش دهند.

* آينده بحرين به دست مردم اين كشور است

سفير و نماينده دائم كشورمان در پاسخ به سؤالي در خصوص تحولات بحرين، مداخله كشورها در امور داخلي ساير كشورهاي منطقه را رد كرد و افزود: ما نمي‌خواهيم در مسائل داخلي كشورهاي خارجي و كشورهاي همسايه دخالت داشته باشيم. اما بالطبع با دخالت كشوري در كشور ديگر نيز مخالف هستيم و در اين چارچوب مداخله نظامي برخي از كشورهاي شوراي همكاري خليج فارس در بحرين را رويه نادرستي دانسته و معتقديم آينده بحرين در دست خود مردم آنجا است و مداخله خارجي درست نيست.

خزاعي با طرح اين سؤال كه چرا جامعه بين‌المللي در مقابل مداخله نظامي در بحرين سكوت اختيار كرد؟ اظهار داشت: اگر سازمان ملل متحد و شوراي امنيت خود را مسئول مي‌دانند، معناي معيارهاي دوگانه آنها چيست؟ لذا بايد اين مسئله را نيز مورد بحث قرار دهند.

* مذاكرات ايران و 1+5 متوقف نشده است

سفير و نماينده دائم كشورمان در پاسخ به سؤال خبرنگار بلومبرگ مبني بر اينكه به نظر مي‌رسد مذاكرات هسته‌اي بين جمهوري اسلامي ايران و گروه 1+5 متوقف شده است، گفت: ما فكر نمي‌كنيم بحث مذاكرات ايران و گروه 1+5 در موضوع هسته‌اي كاملاً متوقف باشد، اين طور نيست. بالطبع اختلاف نظرهايي وجود دارد، ايران بسته پيشنهادي مناسبي را پيشنهاد داد، ما قبلا هم گفته‌ايم ايران مايل نيست فقط راجع به موضوع هسته‌اي صحبت كند، بلكه مسائل متعدد بسياري براي صحبت و گفت‌وگو وجود دارد و حتي اگر به خاطر داشته باشيد در مذاكرات ژنو گفتيم در استانبول مايل هستيم راجع به مسائل متعدد و گوناگوني صحبت كنيم و بارها پيشنهاد داديم ،آماده گفت‌وگو هستيم. گفت‌وگو راجع به مسائل متعدد و مهم منطقه‌اي و جهاني كه مورد نگراني ايران و گروه1+5 است. از جانب ايران باب مذاكره راجع به مسائل مطرح شده و در چارچوب مفاد بسته پيشنهاد شده كماكان گشوده مي‌باشد.

* باب مذاكره و همكاري همچنان باز است

خبرنگار از خزاعي پرسيد علي الظاهر علي‌رغم گشوده بودن درب مذاكرات كسي تمايل به دق الباب كردن ندارد و حتي كسي از پياده رو نيز وارد نمي‌شود كه وي پاسخ داد: ما تمايلي به دق الباب كردن نداريم. همانطور كه مي‌دانيد ايران قدرت بزرگي در منطقه است و از نفوذ شاياني در منطقه برخوردار است و نفوذ ايران مي‌تواند بسيار كمك حال باشد، ايران نقش عمده‌اي را در رابطه با ايجاد صلح و ثبات در رابطه با كشورهاي منطقه ايفا كرده است، لذا بايد گفت ايران كشوري نيست كه بتوان به آساني آن را ناديده گرفت، از طرفي ديگر ما معتقديم برنامه هسته‌اي ما مسالمت‌آميز است و تغيير مسيري هم قرار نيست انجام بگيرد. حتي گزارش اخير آژانس بين‌المللي انرژي اتمي بيانگر اين امر مي‌باشد و در عين حال ما بر اين باور هستيم كه مي‌توانيم خيلي كمك حال باشيم و مي‌توانيم در راستاي حل و فصل مسائل منطقه‌اي و جهاني نقش تأثيرگذار و كمك كننده‌اي داشته باشيم و مجدداً مي‌گويم، به عنوان يك كشور با سابقه و پرتجربه كه از قدرت زيادي در منطقه برخوردار است، مي‌توانيم در جهت همكاري و مذاكره آمادگي خود را اعلام كنيم و از نظر ما باب (مذاكرات و همكاري) همچنان باز است و در صورت تمايل از آن استقبال مي‌كنيم.

وي تأكيد كرد: مسائل سياسي. اختلاف‌نظرها و گفت‌وگوها، در عرصه‌هاي ديپلماتيك، مسائلي نيستند كه در عرض يك شبانه روز انجام شدني باشند و نياز به وقت بيشتري وجود دارد، لذا نبايد عجله كرد.

سفير و نماينده دائم كشورمان در پايان با اشاره به نقض حقوق بشر در كشورهايي مانند آمريكا، كانادا، فرانسه و انگليس، اظهار داشت:كشورهاي غربي تلاش دارند از حقوق بشر به عنوان ابزاري عليه مردم ايران استفاده كنند.
انتهاي پيام/ش

 
 
شنبه 20 فروردین 1390  6:24 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها