در طرح احياي اراضي خوزستان و ايلام صورت ميگيرد؛
خبرگزاري فارس: مجري طرح احياي دشتهاي خوزستان و ايلام گفت: توسعه شبكههاي آبياري و زهكشي در 70 هزار هكتار از اراضي كشاورزي، در قالب مرحله دوم طرح احياي اراضي كشاورزي خوزستان و ايلام در سالجاري اجرا ميشود.
عبدالمجيد كريمي امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اهواز با اشاره به طرح احياي اراضي كشاورزي خوزستان، اظهار داشت: اين طرح كه قرار بود در سال 75 تحت عنوان طرح رهبري به اجرا درآيد، از سال گذشته تحت عنوان احياي اراضي خوزستان و ايلام آغاز شد.
وي افزود: پيش از اين 400 هزار هكتار از اراضي زير پوشش اين طرح توسط جهاد كشاورزي اجرايي شده بود.
مديرفني موسسه جهاد نصر در خوزستان با بيان اينكه در سال گذشته 30 هزار هكتار از اراضي كشاورزي اين طرح به مناقصه گذاشته شد، خاطرنشان كرد: در سال جاري نيز مناقصه 70 هزار هكتار از طرح احياي اراضي برگزار ميشود.
وي اجراي طرح احياي 550 هزار هكتار از اراضي خوزستان و ايلام و اجراي شبكههاي آبياري و زهكشي و عمليات تكميلسازي آن را از برنامههاي پنجم توسعه عنوان كرد و افزود: اين طرح در سال 88 مصوب و اجراي آن به موسسه جهاد نصر واگذار شد كه پيشبيني ميشود در سال نخست برنامه پنجم 100 هزار هكتار از آن به اجرا درآيد.
كريمي تصريح كرد: بر اساس برآوردهاي صورت گرفته در سال 88، براي اجراي اين طرح 4 هزار و200 ميليارد تومان اعتبار موردنياز است كه 10 درصد آناز منابع دولتي و مابقي از ساير منابع اعم از فاينانس و تسهيلات بانكي تامين ميشود.
وي گفت: در سال گذشته پرداخت 300 ميليارد تومان تسهيلات از بانك كشاورزي براي مدت دو سال و با ضمانت بازپرداخت توسط دولت مصوب شد.
به گفته وي، در سال گذشته با اختصاص 90 ميليارد تومان عمليات اجرايي توسعه شبكههاي آبياري و زهكشي و تجهيز و نوسازي اراضي هنديجان زير سد آسك آغاز شده است.
اين مقام مسئول با اشاره به اينكه اراضي زير پوشش اين طرح عمدتا از اراضي كشاورزي در اختيار مردم است، اظهار داشت: اين طرح در خوزستان با توجه به شبكههاي اصلي آبياري اجرا شده در 12 شهرستان اجرا ميشود كه سهم شهرستانها بين 0.5 تا 24 درصد است و شهرستان اهواز با 24 درصد بيشترين سهم را در اين طرح دارد.
وي همچنين كمبود آب براي اجراي اين طرح را رد كرد و با بيان اينكه تنها در زمان خشكسالي ممكن است اين طرح با مشكل تامين آب روبرو شود، تاكيد كرد: با توجهع به پتانسيل آبي در خوزستان و آب ذخيره شده در پشت سدها، تنها مشكل فعلي عدم اجراي شبكههاي فرعي آبياري است كه در صورت اجرا ميتوان آب پشت سدها را رهاسازي كرد.
انتهاي پيام/خ20/ب