0

حيرت كشورهاي مدعي، از پيشرفت‌هاي ايران در علوم نوين

 
mashhadizadeh
mashhadizadeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1388 
تعداد پست ها : 25019
محل سکونت : بوشهر

حيرت كشورهاي مدعي، از پيشرفت‌هاي ايران در علوم نوين

حيرت كشورهاي مدعي، از پيشرفت‌هاي ايران در علوم نوين

خبرگزاري فارس: كشورهاي منطقه خليج فارس از پيشرفت‌هاي جمهوري اسلامي ايران در علوم نوين انگشت حيرت مي‌گزند.

به گزارش خبرنگار گروه "فضاي مجازي " خبرگزاري فارس به نقل از «خبرنامه دانشجويان ايران»، در پي شركت دانشمندان ايراني در پنجمين اجلاس منطقه‌اي "بررسي انگشت‌نگاري ژنتيك (PFGE) در خاورميانه " و ارائه مستندات پيشرفت‌هاي ايران در اين زمينه حيرت و تعجب حاضرين را برانگيخته شد.



پورشفيع دانشيار بيوتكنولوژي انستيتو پاستور ايران و همچنين رئيس بخش بيوتكنولوژي موسسه راهبردي "بنيان پژوهان صدر " در اين اجلاس شركت كرده و پيشرفت‌هاي ايران در زمينه انگشت‌نگاري ژنتيك را براي حاضران تشريح كردند.



گفتني است اين اجلاس در تاريخ 7 الي 9 فروردين 1390 در محل وزارت بهداشت كشور عمان (شهر مسقط) با دعوت سازمان بهداشت جهاني و با موضوع "بررسي انگشت نگاري ژنتيك(PFGE) در خاورميانه " با حضور بسياري از دانشمندان و صاحب‌نظران رشته‌هاي ژنتيك و بيوتكنولوژي از كشورهايي مانند روسيه، عربستان، مصر و...برگزار شد.



پورشفيع به عنوان نماينده جمهوري اسلامي ايران با ارائه ي مستندات در مورد دانش فني و بومي ايران و همچنين قدمت ده ساله استفاده از دانش بومي حيرت بسيار از كشور هاي مدعي منطقه را برانگيخت.



رئيس بخش بيوتكنولوژي موسسه مطالعات راهبردي "بنيان پژوهان صدر " نيز با تشريح اين مدل در ايران و چگونگي تكنيك انگشت‌نگاري ژنتيكي، توانايي متخصصان داخلي كشور در ريشه يابي منشا آلودگي‌ها و يكسان بودن و همانند بودن ميكروب‌ها، يا علل پيدايش بيماري‌هاي عفوني، را به ديگر متخصصان خارجي نشان داد.



اين عضو هيئت علمي انستيتو پاستور با تشرح ماجراي تابستان سال 1384 و شيوع "بيمار وبا " از طريق سبزيجات آلوده در تهران و همچنين استفاده موفق اين شيوه براي رديابي عامل بيمار، كارآمدي اين شيوه را به متخصصان منطقه‌اي اثبات كرد.



گفتني است اين مهم بقدري مورد توجه حضار در جلسه قرار گرفت كه در پي اين ارئه، بسياري از نمايندگان خواستار همكاري جدي علمي و تبادل تجربيات در اين زمينه با جمهوري اسلامي ايران شدند.



لازم به ذكر است در شرايطي جمهوري اسلامي ايران از قدمت ده ساله اين حرفه و تخصص در آن سخن مي‌گويد كه بسياري از كشورهاي صاحب نام در حوزه بيوتكنولوژي، تازه در حال تشكيل كارگروه‌هاي تكنيك انگشت نگاري ژنتيكي در كشور خود هستند.

    حمید.bmp

 

 

شنبه 20 فروردین 1390  9:56 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها