رئيس دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم:
پژوهش در خدمت ارتقاي فرهنگي ديني قرار گيرد
خبرگزاري فارس: رئيس دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم گفت: امر پژوهش بايد در خدمت ارتقاي فرهنگ ديني و امر تبليغ قرار گيرد.
به گزارش خبرگزاري فارس از قم، حجتالاسلام والمسلمين احمد واعظي ظهر امروز در مراسم توديع و معارفه معاون پژوهشي و رئيس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي كه در سالن همايشهاي پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامي برگزار شد، اظهار داشت: اگر در گذشته جنگها، خونريزيها و قدرت سرد موجب تغييرات اجتماعي و سياسي ميشد، در جهان امروز منازعات فكري و چالشهاي ايماني نقش عظيمي ايفا ميكنند.
وي ادامه داد: در دنياي معاصر كانونهاي قدرت بر جنگ نرم، تغييرات فكري و فرهنگي سرمايهگذاري ميكنند و حتي در جامعه اسلامي جريانات فكري مخرب و معاند با جديت فعاليت دارند.
حجتالاسلام والمسلمين واعظي خاطرنشان كرد: با توجه به شرايط موجود بسياري از دوستان هنوز عمق فاجعه و عمق مسئوليت را درك نكردهاند.
رئيس دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم تصريح كرد: زماني كه دشمن جوانان را نسبت به اعتقادات و مباني فكري سست ميكند بايد بيش از قبل احساس مسئوليت داشته باشيم.
وي يادآور شد: يكي از كارهاي اساسي كه بايد صورت پذيرد اين است كه امر پژوهش در خدمت ارتقاي فرهنگ ديني و امر تبليغ قرار گيرد.
حجتالاسلام والمسلمين واعظي افزود: بخشي از تحقيقات ما بايد بنيادين، نظري و انتزاعي باشد اما همه تحقيقات نبايد به اين سمت برود، تحقيق و نگارش بايد مشكلات فكري جامعه را برطرف كرده و بحثهاي زمان خود را مطرح كند.
وي اظهار داشت: بايد از سويي به بحثهاي نظري و بنيادين و از سمتي ديگر به دردها و واقعيتهاي جامعه توجه كرد.
رئيس دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم با بيان اينكه در پژوهش بايد احساس مسئوليت صورت گيرد، خاطرنشان كرد: اگر محققان و پژوهشگران امكان حضور فيزيكي در محيطهاي محروم را ندارند بايد بخشي از ظرفيت علمي خود را به رفع نيازهاي فكري موجود در جامعه اختصاص دهند.
حجتالاسلام والمسلمين واعظي در ادامه سخنان خود ابراز داشت: مراكز بزرگ پژوهشي آسيبها و نابسامانيهاي خاص خود را دارند كه بايد تلاش كرد كه اين آسيبها برطرف شود.
وي با بيان اينكه در برخي دستگاههاي بزرگ پژوهشي بين هزينهها، خروجي و محصول تناسبي وجود ندارد، اذعان داشت: گاهي يك محقق در برههاي از زمان توليدات خوبي دارد اما در پژوهشگاههاي بزرگ آن پژوهش در درجه نازلتري با هزينههاي ميليوني انجام ميشود.
رئيس دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم تصريح كرد: در برخي از عرصهها بايد سرمايهگذاري شود و سرمايهگذاري دفتر تبليغات اسلامي بر روي محققان و پژوهشگران موجب شكوفايي و به فعليت رسيدن فعاليتها خواهد شد.
حجتالاسلام والمسلمين واعظي گفت: ما در برخي عرصهها نيروي بالفعل نداريم و بايد سرمايهگذاري صورت گيرد و افقگشايي داشته باشيم.
وي با اشاره به سخن مقام معظم رهبري كه دفتر تبليغات اسلامي را نماد روشنفكري حوزه خواندهاند، بيان داشت: يكي از وجوه اين روشنفكري اين است كه بدنه حوزه و برخي دستگاههاي رسمي حوزه به آن باور و عزم نرسيدهاند كه وارد صحنه شوند و اين از وظايف دفتر تبليغات است كه اين پيشگامي و روشنبيني را ايجاد كند.
رئيس دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم بيان داشت: دفتر تبليغات اسلامي حوزه علميه قم بايد در عرصههاي مختلف آموزش، پژوهش و تبليغ ورود پيدا كرده و از سرمايهگذاري نهراسد تا در درازمدت افقگشايي در زمينههاي مختلف صورت گيرد.
حجتالاسلام والمسلمين واعظي بيان داشت: موفقيت دفتر تبليغات اسلامي منوط به اين است كه سه بخش پژوهش، آموزش و تبليغ دست به دست يكديگر داده و به محتواي تخصصي دست پيدا كنند.