با بهرهبرداري از كارخانه پتاسيم زنجان؛
نياز 200 هزار تني كشور به پتاسيم برطرف ميشود
خبرگزاري فارس: استاندار زنجان گفت: اگر كارخانه پتاسيم در زنجان به بهرهبرداري برسد نياز 200 هزار تني كشور برآورده ميشود.
به گزارش خبرگزاري فارس از زنجان، محمد رئوفينژاد شامگاه چهارشنبه در بازديد از معدن پتاسيم زنجان با اشاره به برطرف شدن تامين همه نياز كشور به پتاسيم از طريق واردات اظهار داشت: هر نوع كمكي به راهاندازي اين واحد صنعتي، در واقع كمك به اقتصاد كشور محسوب ميشود.
وي با بيان اينكه كار اين معدن از سال 83 آغاز شده است، افزود: مشكل راهاندازي اين واحد صنعتي دريافت تسهيلات است كه با راه حلي منصفانه بايد اين مشكل حل شود.
استاندار زنجان با اشاره به مشكلات مطرح شده در باره تامين سوخت در اين واحد صنعتي تاكيد كرد: هر مشكلي يك راهحل دارد، درباره اين واحد هم ميتوان عدم شارژ كارت سوخت كاميونداران و دادن سوخت ويژه به آنها تا وقتي كه در اين واحد صنعتي كار ميكنند اين مشكل را حل كرد.
وي تصريح كرد: زير ساختهاي جاده دسترسي به معدن بايد توسط خود بهرهبردار آماده شود و در زمان بهرهبرداري نيز استانداري آسفالت آن را تعهد ميكند.
رئوفينژاد با رد زمان شش ماه پيشبيني شده براي بهرهبرداري از كارخانه پتاسيم ادامه داد: به نظر بنده اگر كارها بر روي روال انجام گيرد، اين كارخانه در دهه فجر سال جاري آماده بهرهبرداري ميشود.
استاندار زنجان ضمن ابراز اميدواري از عملكرد سال گذشته گفت: بايد مديران در سال 90 پركارتر و با تمام توان و اتحاد، انسجام و همدلي بيشتري به خدمات خود ادامه بدهند.
وي با بيان اينكه در سال گذشته خدمات مطلوبي در كل كشور ارائه شد، افزود: بهترين ارزيابي از خدمات و اقدامات انجام شده رضايتمندي مقام معظم رهبري از عملكرد مسئولان و دولت است.
رئوفينژاد، با اشاره به محورهاي مهم فعاليتهاي استان زنجان در سال جاري گفت: محورهاي تعيين شده به طور جدي در دستور كار اين استان قرار خواهد داشت.
وي مفهوم جهاد اقتصادي را استفاده از تمام ظرفيتها در همه زمينهها و به ويژه در مباحث اقتصادي دانست و خاطرنشان كرد: انقلاب اسلامي با ابتكار امام اين باور را ايجاد كرد كه جهاد فقط در جبهه و جنگ نيست و جهاد اقتصادي نيز متكي بر ظرفيتهاي ايجاد شده در كشور است.
وي مديران و مردم را كه تاثير حضور خود در همه عرصه ها را بارها به نمايش گذاشتهاند از ظرفيتهاي بالاي نظام دانست و اقدامات و طرحهاي اجرايي در زمان دولت نهم و دهم را نيز از عوامل مهم ايجاد ظرفيت جهاد اقتصادي در كشور عنوان نمود.
در اين بازديد نماينده دو شركت پتاس ايران و شركت البرز ايرانيان با اشاره به اينكه اين شركت ميتواند پس از احداث كارخانه پتاسيم ساليانه يك ميليون تن از اين معدن برداشت داشته باشد، گفت: اين كارخانه پس از بهرهبرداري ميتواند 10 هزار تن كلريد پتاسيم و 16 هزار تن سولفات پتاسيم توليد كند.
امير ذكرلو با اشاره به اينكه يك معدن دولتي از طريق شورابه فعاليتهايي را براي توليد سولفات پتاسيم آغاز كرده است، افزود: اين معدن و به تبع آن اين كارخانه تنها فعاليت كشور در زمينه توليد پتاسيم است.
قائم مقام شركت پتاس ايران با بيان اينكه هزينههاي زيادي در اين معدن صرف شده است، ادامه داد: مشكل عمده براي ادامه فعاليت و بهرهبرداري اين كارخانه گرفتن تسهيلات بانكي است.
وي با اشاره به اينكه 60 درصد كار براي بهرهبرداري كارخانه پتاسيم انجام شده است، ادامه داد: به دليل تعدد و تعويض مداوم كاميونهايي كه مشغول به كار هستند تامين سوخت نيز به مشكلي اساسي براي دستاندركاران اين واحد صنعتي تبديل شده است.
ذكرلو اضافه كرد: اگر تسهيلات پرداخته شود، اين كارخانه تا شش ماه آينده ميتواند نخستين محصول خود را ارائه كند.
وي نياز ضروري اين كارخانه را احداث انبار براي مواد اوليه عنوان كرد و افزود: نوع مواد طوري است كه اگر آب به آن بخورد خاصيت آن تغيير كرده و از بين ميرود.
نماينده دو شركت شركت پتاس ايران و شركت البرز ايرانيان اضافه كرد: اين كارخانه پس از بهرهبرداري ميتواند به طور مستقيم براي 40 نفر شغل ايجاد كند.
همچنين در اين بازديد عدم صدور پروانه طي چند سال گذشته از ديگر مشكلات اين معدن پتاس اعلام شد كه بر اساس گفته مسئولان اين مشكل حل شده است.
شايان ذكر است، اين معدن 2 ميليون تن ذخيره دائمي و 2.5 ميليون تن ذخيره احتمالي با عيار 37.5 درصد دارد.