مصرف خود سرانه و ناآگاهانه دارو و آنتي بيوتيك ها مي تواند موجب اختلال و نارسايي در عملکرد کليه ها و قلب شود.
به گزارش آريا به نقل ازروابط عمومي وزارت بهداشت،علي شمسا متخصص اورولوژي ضمنن بيان اين مطلب اظهار داشت: پرشکان با بروز برخي از بيماري ها در فرد مانند گلودردهاي چرکي و عفونت هاي پوستي مصرف آنتي بيوتيک را توصيه مي کنند مصرف خودسرانه و ناآگاهانه آنتي بيوتيک کليه ها و قلب فرد را در معرض خطر قرار مي دهند .
وي مصرف بي رويه دارو را از ديگر عوامل آسيب رسيدن به کليه ها برشمرد و افزود: استفاده از تمامي داروها به ويژه خانواده مايسين ها بايد زير نظر پزشک انجام شود و پزشکان نيز موظفند در طول دوره درمان بيمار را از عوارض جانبي داروها آگاه کنند .
علي شمسا ايجاد وزوز در گوش و کاهش حجم ادرار را از نشانه هاي هشدار دهنده ايجاد اختلال در عملکرد کليه ها در زمان استفاده از داروها عنوان کرد و گفت: بيماران در صورت مشاهده اين عوارض بايد به پزشک مراجعه کنند .
وي با اشاره به اين كه افزايش اوره و کراتينين در بدن بيمار و نارسايي کليه از عوارض مسموميت هاي دارويي ناشي از مصرف ناآگاهانه و يا بي رويه آنتي بيوتيک ها است، ابراز داشت: در صورت بروز اين عوارض پزشکان انجام دوره هاي دياليز (همودياليز و صفاقي مداوم) را براي بازگشت کليه ها به حالت طبيعي پيشنهاد مي کنند .
اين متخصص اورولوژي تصريح كرد: بيشتر بيماران دچار نارسايي حاد کليوي در صورت وارد نشدن آسيب جدي به ساختار کليه پس از چند نوبت دياليز بهبود مي يابند و در غير اين صورت بيمار براي انجام عمل پيوند معرفي مي شود.