0

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور جهاد اقتصادی مکمل جهاد علمی است

 
svh2005
svh2005
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 18447
محل سکونت : مازندران

معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور جهاد اقتصادی مکمل جهاد علمی است

 نسرین سلطان‌خواه معاون علمی‌و فناوری رییس‌جمهور در مراسم آغاز سال 1390 و در جمع مدیران و كاركنان معاونت علمی و فناوری، امسال را فرصتی كم نظیر برای استفاده از دستاوردهای علمی و فناورانه در مسیر تحول و پیشرفت اقتصادی دانست.

وی با اشاره به نام گذاری سال 1390 از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی به عنوان سال جهاد اقتصادی، گفت: جهاد اقتصادی این نیست كه موضوعی غیر از علم و فناوری در كشور برجسته شده و فقط بخش‌های اقتصادی مورد خطاب باشند بلكه به چند دلیل موضوعیت و جایگاه علم و فناوری گسترده‌تر و برجسته‌تر نیز شده است.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور افزود: چندین سال است كه مقام معظم رهبری، موضوع جهاد علمی را موكدا مطرح كرده‌اند اما خوشبختانه امسال شاهدیم كه، جهاد علمی به جایی رسیده كه می‌تواند مقدمات را برای دیگر تلاش‌ها و جهادها فراهم كند.

سلطانخواه بیان داشت: زیرساخت و زیربنای بسیاری از تحولات در كشور، تحولات علمی و فناورانه است و اگر بخواهیم در عرصه اقتصادی، جهاد و تحول زیربنایی ایجاد كنیم یكی از مهمترین زیر ساخت‌های آن علم، فناوری و دانش است.

وی افزود: اقتصاد دانش‌بنیان، اشتغال پایدار و اقتصاد با بهره‌وری پایدار و بالا نیازمند پایه‌های علمی و فناورانه قوی است.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور تصریح كرد: نام‌گذاری امسال به نام جهاد اقتصادی نشان می‌دهد، مقام معظم رهبری شرایط زمانی را به نحوی دیده‌اند كه كشور می‌تواند از آثار و بركات توفیقات و دستاوردهای علمی در دیگر عرصه‌های تحول آفرین مانند اقتصاد بهره‌مند شود.

سلطان‌خواه ادامه داد: رسالت معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری در سال جهاد اقتصادی این است كه زمینه‌ را برای نفوذ و تسری علم و فناوری به دیگر فضاها به ویژه حوزه اقتصادی هر چه بیشتر فراهم كند تا با این تحول در عرصه اقتصادی بتوانیم از دستمایه عظیم توفیقات علمی و فناوری در پیشرفت و آبادانی ایران اسلامی استفاده كنیم.

رییس بنیاد ملی نخبگان، اضافه کرد: نام امسال در معنی درونی خودش یعنی جهاد اقتصادی، هنوز مفهوم همت مضاعف و كار مضاعف را دارد و انشاءالله با مدیریت بهینه منابع بتوانیم بیش از گذشته در كشور پشتیبان حركت‌های موثر و نوآورانه علمی باشیم.

وی گفت: معاونت علمی و فناوری در جایگاه فراستادی و فرابخشی با اختیارات ریاست‌جمهوری ایجاد شده و برای ایفای نقش ستادی و هماهنگ كننده بین همه اركان علم و فناوری در كشور فعالیت می‌كند تا بتواند هم‌افزایی، بهره‌وری و هماهنگی بیشتری را در حوزه علم و فناوری ایجاد كند.

سلطان‌خواه خاطرنشان كرد: بودجه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری كمتر از 6 درصدكل بودجه پژوهش و فناوری كشور است اما با این بودجه كم، معاونت علمی و فناوری طرح‌ها و برنامه‌های عظیمی را برنامه‌ریزی كرده تا بتواند بودجه‌های فناوری و پژوهشی كشور را به نحو مطلوب‌تری هدایت و برنامه‌ریزی كند.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور اضافه كرد: برای انجام این امور معاونت علمی و فناوری كمتر از یك درصد بودجه خود را صرف امور ستادی كرده و 99 درصد بودجه را صرف برنامه‌ها، طرح‌ها و وظایف معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری كرده كه چنین امری در كمتر دستگاهی اتفاق می‌افتد. در حالی كه در مراكز تحقیقاتی و پژوهشی فقط 30 یا 40 درصد بودجه صرف هزینه‌های برنامه‌ای می‌شود و قسمت عمده بودجه صرف هزینه‌های جاری و امور ستادی این مراكز می‌شود. این مساله یكی از برجستگی‌های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است كه توانسته با ستاد محدود و چابك و هزینه كم در عرصه علم و فناوری برنامه‌ریزی و فعالیت كند.

سلطانخواه افزود: طی دو سه سال گذشته بودجه‌های معاونت به صورت برنامه‌ای ‌و هدفمندتر هزینه شده و لذا كمك‌های موردی كاهش و هزینه‌های برنامه‌ای افزایش پیدا كرده است.

وی با اعلام اینكه در سال گذشته معاونت علمی و فناوری در بسیاری از حوزه‌های علمی و فناورانه اقدامات خوبی را انجام داده است، گفت: در سال89 ستادهای فناوری راهبردی در معاونت به سمت بهبود ساختارها حركت كرده و كانون‌های دانش و صنعت گسترده‌تر و پایدارتر شدند، طرح‌های كلان فناوری ملی بسیار مهمی توسط معاونت علمی و فناوری به ثمر رسید، طرح‌ اعطای پژوهانه به دانشجویان تحصیلات تكمیلی به نتیجه رسید و از این طریق فضای خوبی را بین دانشجویان تحصیلات تكمیلی از نظر حمایت‌های مالی دولت ایجاد شد كه این مساله حتی در رسانه‌های فرا مرزی نیز انعكاس خوبی داشت.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور در ادامه با اشاره به اقدامات صورت گرفته در حوزه زیرساختی گفت: معاونت علمی و فناوری توانسته ضرورت و موجودیت خود را در اركان مختلف قوای مجریه، مقننه و قضائیه به اثبات برساند و در واقع توانسته ضرورت موجودیت، اثرگذاری و نقش آفرینی خود را مسجل كند، به نحوی كه در هر جا كه حضور داشته نقش مثبت و اثر بخش را ایفا كرده و در تعامل با دستگاه‌های دیگر نگاه خوش بینانه و اعتمادسازی خوبی را به وجود آورده است.

وی افزود: شعار ما این است كه موفقیت ما در معاونت علمی و فناوری در گرو موفقیت سایر بخش‌های حوزه علم و فناوری، كشور است. بدین ترتیب، ما برای موفقیت همه تلاش می‌كنیم تا انشاءالله آینده‌ای بهتر را شاهد باشیم.

سلطانخواه با اشاره به اینكه یكی از توفیقات معاونت علمی و فناوری در سال گذشته كه در واقع بهترین هدیه و عیدی برای جامعه علمی و فناوری بوده است؛ بازدید مقام معظم رهبری از نمایشگاه اختصاصی فناوری های راهبردی بود، خاطرنشان كرد: این توجه ویژه در تاكیدات معظم له بر موضوع علم و فناوری در پیام نوروزی و سخنرانی در جوار مرقد ملكوتی امام رضا (ع) نیز مشهود بود.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور ادامه داد: توجه خاص رهبر معظم انقلاب اسلامی، مسوولیت جامعه علم و فناوری كشور و معاونت علمی و فناوری را در این حوزه سنگین و دشوار‌تر كرده است.

سلطان‌خواه با بیان اینكه توفیقات به دست آمده حاصل همدلی مجموعه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بوده است، ابراز امیدواری كرد: در سال جدید این توفیقات با اتحاد و همدلی بیشتر گسترش یابد.

رییس بنیاد ملی نخبگان گفت: نوروز و سال نو فرصت دوباره‌ای به ما می دهد كه قصور، اشتباه و خطاهایی را كه داشتیم اصلاح كنیم و در بهار نو شدن طبیعت بتوانیم در زندگی و برنامه‌های خودمان بازنگری و تحول ایجاد كنیم و شكرگزار نعمت حیات باشیم.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور با تبریك حلول سال نو و با بیان اینكه نوروز بهترین انتخاب برای شروع سال است، افزود: در طول تاریخ شاهد آن هستیم كه خیلی از مراسم‌ها و سنت‌ها، آمده و رفته‌اند، اما نوروز ایرانیان و حوزه تمدنی آن كه گذشته ما را به دنبال دارد و ما را به آیندگان انتقال می‌دهد؛ با ورود اسلام نه تنها از بین نرفت بلكه در كنار بسیاری از ارزش‌های متعالی اسلام پررنگ تر و ریشه‌دارتر شد و امروز تبدیل به بخشی از هویت ما شده است.

وی در ادامه گفت: ما در نوروز باگذشت كینه‌ها را می‌زداییم همانگونه كه در اسلام نیز صله ارحام و دیدن خویشاوندان نیز موكدا توصیه و تأكید شده است. همچنین در تعالیم اسلام صلح، دوستی و برادری و كنارگذاشتن تعصبات قومی، زبانی را داریم و خداوند در كنار آن مسلمان را به تقوا دعوت می‌كند و برترین بندگان را با تقواترینشان می‌داند.

سلطان‌خواه افزود: در نوروز نیز همه ارزش‌های متعالی را به همین صورت می‌بینیم چرا كه نوروز متعلق به یك قوم، قبیله و نژاد نیست و حاوی فرهنگ ریشه‌دار اصیلی است كه متعلق به همه اقوام و ملل مختلف و پیام آور صلح و دوستی و برادری است. به دلیل این همراهی و هم داستانی است كه در طول سالیان دراز نوروز نه تنها از بین نرفته بلكه ریشه در تاریخ و فرهنگی دارد كه به آن افتخار می‌كنیم و از همه دنیا دعوت می كنیم كه در نوروز باستانی ما كه سازمان ملل متحد آن را جشن جهانی نامیده است، شركت كنند و از مواهب این عید بزرگ بهره‌مند شوند.

معاون علمی و فناوری رییس جمهور در پایان تاكید كرد: متأسفانه شاهد هستیم برخی از كشورها مناسبت‌های جعلی ایجاد و برایشان آیین‌ها و جشن‌هایی برپا می‌كنند اما در ایران اسلامی پر است از مناسبت‌های ریشه‌دار فرهنگی و مذهبی مانند ایام رمضان، دهه فجر و یا جشن نوروز كه مایه یكپارچگی و هماهنگی همه اقوام به دور از تعصبات است.

اگر من و شما خودمان را  اصلاح کنیم ، جامعه درست می شود

دوشنبه 15 فروردین 1390  11:19 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها