رئيس جمهور در نشست خبري - 6
دولت و ملت سوريه مسائل خود را با تدبير حل ميكنند
خبرگزاري فارس: احمدينژاد با تأكيد بر اينكه دولت و ملت سوريه مسائل خود را با تدبير حل ميكنند، به آمريكا و كشورهاي غربي هشدار داد كه در امور داخلي سوريه دخالت نكنند.
به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاري فارس، محمود احمدينژاد رئيس جمهور در ادامه نشست خبري عصر امروز خود در پاسخ به سؤال خبرنگار برنامه تهران 20 (شبكه 5 سيما) درباره برنامههاي فرهنگي دولت در سال جهاد اقتصادي گفت: كار اقتصادي و جهاد اقتصادي در يك بستر فرهنگي شكل ميگيرد و وضعيت امروز دنيا نتيجه كار اقتصادي بدون توجه به فرهنگ است.
وي افزود: حاكمان جهان چون فرهنگ را كنار گذاشتند و گفتند كه فقط بايد به اقتصاد توجه شود، حاصل كار آنها چپاولگري و وضعيت نامناسب امروز دنيا شده است.
رئيس جمهور گفت: اگر ميخواهيم كار اقتصادي كنيم، بايد در فضاي فرهنگي و با اهداف فرهنگي انجام دهيم.
احمدينژاد افزود: اگر ميخواهيم پيشرفت كنيم، معتقديم كه بايد بر پايه عدالت باشد و به مهرباني و همبستگي و همدلي بيشتر منجر شود.
وي اضافه كرد: نميخواهيم پيشرفت اقتصادي كنيم كه فاصله طبقاتي به وجود آيد و بين مردم دوري بيفتد و نامهرباني پديد آيد و همبستگي كم شود و معني اينها كار فرهنگي است.
رئيس جمهور با بيان اينكه رسانهها و نهادهاي فرهنگي در فرهنگسازي نقش اوليه و مهم ايفا ميكنند، تصريح كرد: اگر حتي ميخواهيم رفتارهاي اقتصادي را تغيير دهيم، نقش اصلي بر عهده رسانههاست.
احمدينژاد در پاسخ به بخش دوم سؤال خبرنگار مذكور درباره عملكرد دولت در حوزه فرهنگ در سال 89 گفت: كار فرهنگي كار مستمري است كه تا رفع همه نواقص اخلاقي و رفتاري ادامه دارد.
وي تصريح كرد: هدف كار فرهنگي رسيدن به نقطهاي است كه انسانها بينقص باشند و به انسان كامل نزديكتر شوند، اما در سال گذشته حجم كارهاي فرهنگي متناسب با انتظارات ما نبود كه دليل آن محدوديت در بودجه بود.
رئيس جمهور گفت كه در سال گذشته 20 درصد درآمد نفتي كشور براي صندوق توسعه ملي بلوكه شد و در طول سال به دولت اجازه استفاده از اين ميزان ذخيره داده نشد كه اين موضوع خود را در بودجه عمراني و فرهنگي نشان داد.
احمدينژاد با تأكيد بر اينكه رقم پيشبيني شده دولت براي جهش فرهنگي در سال گذشته به صورت كامل و متناسب تخصيص نيافت، در عين حال ابراز اميدواري كرد كه اين مسئله امسال جبران شود.
خبرنگار آنا از رئيس جمهور در خصوص افشاي اسامي مفسدين اقتصادي دانه درشت سؤال كرد كه احمدينژاد پاسخ داد: اواخر سال گذشته به رئيس قوه قضائيه نامه نوشتم و حدود 250 نفر كه در بخشهاي مختلف خارج از قوانين عمل كرده بودند را معرفي كردم.
وي افزود: در اين نامه از رئيس قوه قضائيه درخواست كردم كه به اين موضوع رسيدگي قضايي كند و البته بسياري يا برخي از اشخاص هم داراي پروندههايي بودند كه دولت از آنها شكايت كرده بود كه با توجه به اطاله دادرسي خواستار تسريع در رسيدگي به پرونده آنها شديم.
رئيس جمهور گفت كه در اين نامه خواستار آن شده تا هرجا حقوق بيتالمال توسط هر شخصي تضييع شده، احيا شود و اين نكته را هم متذكر شد كه منتظر اقدام رئيس قوه قضائيه در اين خصوص است.
احمدينژاد در پاسخ به سؤال خبرنگار الجزيره انگليسي كه نظر جمهوري اسلامي درباره حوادث سوريه و انتصاب نخستوزير را در اين كشور جويا شده بود، گفت كه اين موضوع مربوط به سوريه است و ايران در امور داخلي اين كشور دخالت نميكند.
احمدينژاد افزود: دولت سوريه دوست صميمي ما و خط مقدم مقاومت است و ملت سوريه نيز دوست ما هستند و در خط مقدم مقاومت در مقابل توسعه طلبي صهيونيستها قرار دارند و دولت و ملت اين كشور ميتوانند با تدبير مسائل را حل كنند.
وي تصريح كرد: از اهداف توسعهطلبي آمريكا، متحدانش و صهيونيستها درهم شكستن خط مقاومت است و آنها نميخواهند ملت و دولت سوريه در آرامش و تفاهم با همديگر زندگي كرده و مسائل را حل كنند و امور را پيش برند.
رئيس جمهور گفت: از نظر ما فقط يك معيار وجود دارد و آن هم آزادي ملتها است و هيچ كس نميتواند آزادي مردم دنيا را در هيچ كجاي دنيا مخدوش كند كه البته اين آزادي در راي اكثريت متبلور ميشود.
احمدينژاد با بيان اينكه راهي جز پذيرش حاكميت رأي اكثريت از سوي حكومتها وجود ندارد، ابراز اميدواري كرد روزي برسد كه در آمريكا و اروپا هم رأي اكثريت حاكم باشد و مردم اين مناطق فرصت انتخاب واقعي را داشته باشند.
وي تصريح كرد: در انتخابات اخير آمريكا مردم مجبور بودند كه يا به ادامه بوش رأي دهند و يا فردي غير از بوش كه احزاب معرفي ميكنند را برگزينند كه دلسوزان آمريكا غير از بوش را انتخاب كردند كه البته معناي اين وجود آزادي انتخاب در آنجا نيست.
رئيس جمهور ابراز اميدواري كرد كه همه مردم آمريكا و اروپا از آزادي انتخاب برخوردار شوند و دولتمردان در اين كشورها هم در سوريه دخالت نكنند.
احمدينژاد خاطرنشان كرد: دولت آمريكا وقتي ديد در سوريه اعتراضي بوجود آمده، سراسيمه شد و كآنه جشن گرفت اما مردم سوريه هوشمندند و دولت نيز حتما در تعامل با مردم مسائل را حل ميكند.
وي در پاسخ به سؤال خبرنگار شبكه مركزي چين (CCTV) درباره زمان راهاندازي نيروگاه بوشهر در آستانه برگزاري جشن فنآوري هستهاي گفت: نيروگاه بوشهر در آستانه راهاندازي قرار دارد.
رئيس جمهور تصريح كرد: بعد از نصب تجهيزات در نيروگاه، در دوره آزمايش در يكي از قطعات داخلي نقص فني پيدا شد كه كارشناسان در حال رفع آن نقص هستند.
احمدينژاد خاطرنشان كرد كه بر اساس تماس تلفني مدودف رئيس جمهور روسيه با وي و اطمينان خاطري كه داده است، نيروگاه اتمي بوشهر در موعد مقرر راهاندازي شده و به بهرهبرداري خواهد رسيد.