شمسايي، خودش ابطحي را آورد، خودش هم برد
ريختهگران: هركسي حرفهايم درباره شمسايي را تكذيب كند از ورزش ميروم
خبرگزاري فارس: مالك باشگاه فولاد ماهان اصفهان گفت: اگر كسي حقايقي كه در مورد وحيد شمسايي و سيدمهدي ابطحي مطرح ميكنم را تكذيب كند از ورزش ايران ميروم.
به گزارش خبرگزاري فارس، باشگاه فولادماهان قهرمان سالهاي 87 و 88 ليگ برتر فوتسال و قهرمان اولين دوره جام باشگاههاي آسيا، در ليگ 89 نتوانست نتايجي كه دوستدارانش توقع داشتند را بگيرد و در نهايت به مقام سومي ايران رضايت داد.
اين اتفاق در حالي رخ داد كه ماهانيها همچون سالهاي گذشته سرمايهگذاري كرده و همه چيز از سوي مديريت باشگاه براي نتيجه گرفتن دوباره و هتتريك قهرماني مهيا بود.
بهروز ريختهگران مالك اين باشگاه شايد بهتر از هر كسي بتواند در مورد اتفاقات ليگ 89 صحبت كند، از ليگ، اختلافات گهگاهي با كميته فوتسال و لغو اسپانسري تيم ملي، محروميت و جريمه وحيد شمسايي، پرونده سيدمهدي ابطحي در كميته انضباطي و...
گفتوگوي خبرنگار ورزشي خبرگزاري فارس با ريختهگران را در زير ميخوانيد:
* باشگاه ماهان براي سال 90 چه برنامهاي دارد؟
برنامههاي ما منوط بر اين است كه چه برنامهاي را برايمان پياده كنند. يعني اگر در جام باشگاههاي آسيا حضور داشته باشيم، يك رويكرد داريم و اگر شركت نكنيم رويكردي ديگر. در واقع دو رويكرد متفاوت داريم. طبق قانون چون ما قهرمان دو ليگ گذشته (87 و 88) هستيم و همچنين قهرمان دوره اول جام باشگاههاي آسيا شدهايم، بايد در اين رقابتها شركت كنيم كه در اين صورت دو تا سه بازيكن تاپ خارجي را جذب خواهيم كرد. ممكن است شرايط طوري باشد كه نتوانيم شركت كنيم كه اگر اينطور باشد، شرايط موجود را حفظ كرده و عدهاي از جمع ما جدا ميشوند و عدهاي نيز ميمانند. قطعا تغيير و تحولات زيادي خواهيم داشت.
* اگر موافقيد وارد بحث وحيد شمسايي شويم. بازيكني كه يكباره در اين باشگاه دچار مشكل شد. در اين مورد صحبت ميكنيد؟
متاسفانه شمسايي امسال رويكردي در مورد باشگاه و خودش داشت كه مورد تاييد مردم اصفهان نبود و اين اتفاق براي خودش و ما مشكلاتي به وجود آورد. معتقدم هر كسي در هر تيمي بازي ميكند، آنجا خانهاش ميشود. فكر ميكنم او دچار يك اشتباه شد. ما كه با وحيد پدركشتگي نداشتيم و يا مشكل خاصي از قبل بينمان نبود. هميشه بالاترين ميزان احترام در كل ورزشكارانمان را براي او قائل بوديم. خيلي هم سعي كردم جلوي تنشهاي او و باشگاه را بگيرم اما نشد.
* شمسايي به كميته انضباطي شكايت كرده، فكر ميكنيد سرانجام اين ماجرا چه خواهد شد؟
نميدانم اما اين هم يكي ديگر از اشتباهات وحيد بود. ببينيد جايگاه فولاد ماهان كاملا مشخص و تعريفشده است. ما اگر سوم شديم هيچ اعتراضي به اين موضوع نداريم. 45 امتياز گرفتيم كه اگر 5 امتياز بازي با فيروزصفه كه تيم خودمان بود را به آن اضافه ميكرديم، ميشد 50 امتياز و تيمي بيشتر از اين امتياز نگرفته بود ولي هميشه به اين اعتقاد داشتهام كه حتي حاضرم تيمم پانزدهم بشود اما اخلاق را زير پا نگذاريم.
اگر ميخواستيم ناجوانمردانه عمل كنيم امروز قهرمان بوديم. دلم ميخواست كسي اين را بررسي ميكرد كه چرا اين اتفاق در ليگ 89 براي ماهان رخ داد. سرمربي همان سرمربي فصل قبل بود و همان امكاناتي كه سال 88 در اختيارش قرار گرفته بود سال 89 هم در اختيارش بود، حتي بازيكنان بهتري را هم جذب كرده بوديم. وحيد شمسايي هم به عنوان مربي و بازيكن در كنار تيم بود كه متاسفانه بد عمل كرد.
* به هر حال اشتباهاتي بوده كه ماهان با شرايط دو سال گذشته، در ليگ 89 نتوانست قهرمانياش را تكرار كند. شما ميگوييد مديريتي و از نظر امكاناتي نبوده، اما در مقطعي اعلام كرديد كه بازيكنان خوبي را جذب نكرديد. واقعا مشكل چه بود؟
بزرگترين اشتباه ما اين بود كه شمسايي در محوريت تيم قرار گرفت و من اين اشتباه را قبول دارم.
* پس اين ميشود مديريتي؟!
ولي ما اين موضوع را خيلي زود جمع كرديم.
* اما حاشيههايش تا مدتها ادامه داشت!
متاسفانه ستارههاي ما هميشه حاشيه دارند. بزرگترين بازيكنان دنيا معقولترين رفتار را دارند ولي با وجود اخلاق خوب و محسناتي كه قهرمانانمان دارند، حاشيه هم كنارشان ديده ميشود. وحيد شمسايي يكي از بااخلاقترين بازيكنان ايران است ولي نميدانم امسال چرا اين كار را كرد. او بعد از گلزني در جام باشگاههاي آسيا مرا با دست نشان ميداد كه فردوسيپور هم اين موضوع را به نقد كشيد.
برنامه نود از وحيد پرسيده بود چون ريختهگران پولدار است او را نشان ميدهي كه شمسايي جواب داد شما او را نميشناسيد كه چه مرد بزرگي است. همان زمان او را به جان سه عزيزش (فرزندانش) قسم دادم كه اين كار را نكند. دو ماه بعد از اين اتفاق مورينيو با اينترميلان قهرمان جام باشگاههاي اروپا شد و دقايقي با دست موراتي مالك باشگاه را نشان داد و وحيد هم زنگ زد به فردوسيپور و اين موضوع را اعلام كرد. در ليگ 89 هم من همان ريختهگران بودم. اينكه او اين رفتار را داشت، مشكل باشگاه نيست. من اگر بعد از ليگ 88 وحيد را كنار ميگذاشتم، همه از من انتقاد ميكردند چون با ماهان قهرمان ايران و جام باشگاههاي آسيا شده بود.
* ولي بعد از بازي با فولادگستر ناراحتي باشگاه از شمسايي اوج گرفت و محروم شد...
او بعد از اين مسابقه، در حالي كه سالن مملو از تماشاگر اصفهاني بود كه از شكست ناراحت بودند، رفت و با محمود خوراكچي دست داد. من از رفتار او ناراحت شدم چون خودش هم شنيد كه پنج هزار تماشاگر حاضر در سالن سالن شعار "مرگ بر خائن " ميدادند و من نميتوانم آنها را متقاعد كنم كه وحيد چون رفاقت 20 ساله با خوراكچي دارد، با او دست داده است، هرچند كه اين حركت غيرحرفهاي و غيرورزشي بود. او با آن حركت، همه اذهان عمومي را عليه خودش كرد. اصفهان جو خاصي دارد. در ليگ 89 حتي فدراسيون فوتبال هم به خاطر برخوردي كه با احسان زحمتكش داشت، او را محروم كرد. من توقع نداشتم او در بازي آنقدر برآشفته شود كه به بازيكن تيم مقابل فحش دهد.
* قضيه تهديدهاي متوالي ماهان براي كنار كشيدن از ليگ چه بود؟
ما تهديد به رفتن نكرديم.
* اما هر چند وقت يكبار خبر يا مصاحبهاي با اين مضمون از سوي مسئولان باشگاه منتشر ميشد؟
همين الان هم ميگويم كه شايد در ليگ برتر نباشيم و اين تهديد نيست. چهار سال حضور موثر و به درد بخور داشتيم اما اگر به اين نتيجه برسيم كه حضورمان ديگر به درد فوتسال نميخورد، آيا بايد سربار فوتسال باشيم؟
* چرا اسپانسري تيم ملي را لغو كرديد؟
شخصا به عباس ترابيان اعلام كردم تيمي كه در يك بازي در اصفهان شش گل از پرسپوليس ميخورد، لياقت بازي با بلژيك را ندارد و در عين حال انتظار دارم اين موضوع به نقد كشيده شود كه چه جور ميشود كه تيم ملي 11 گل به بلژيك ميزند و اين تعداد 10 گلش را ماهانيها به ثمر ميرسانند اما همين تيم رودرروي ضعيفترين تيم ليگ كه پرسپوليس است مجموعا 10 گل دريافت ميكند.
* در مقطعي جو بدي بر تيمتان حاكم بود!
ما ميخواستيم اين فضا را از ورزش دور كنيم. مثلا وحيد شمسايي يكي از عزيزترين رفقاي من بوده كه هميشه به خاطر حرمت ملياي كه دارد، بدون وقت در اتاق من حضور پيدا كرده است اما قرار نيست اگر كسي حرمت ملي دارد هر كاري دلش خواست انجام دهد و ما جلوي اين كارها را ميگيريم.
اگر ميگويم يكي از بهترين رفقاي من بوده، به اين دليل است كاري كه بايد در حق باشگاه انجام ميداد را در ليگ 89 نكرد. او ميگويد 10 جلسه كنار تيم نبودم اما چرا 10 جلسه نبود؟ يعني ما مرض داشتيم كاپيتان تيممان را محروم كنيم؟ سه جلسه كه فدراسيون محرومش كرد. پنج جلسه هم باشگاه كه بعد از گذشت سه مسابقه، فيروز ريختهگران آزادش كرد اما خودش گفت در چند بازي پاياني نميخواهم كنار تيم باشم.
من وحيد را به عنوان يك فرد مومن و معتقد قبول دارم. او پيشنهاد دهنده سيدمهدي ابطحي بود و خودش او را به تيم آورد. برادرش هم كه كنار تيم قرار گرفته بود و جلسه چهارم بود كه گروه فني تيم با هم به مشكل خوردند. هر كسي كه ميخواهد اينهايي كه ميگويم را تكذيب كند بايد در يك مكان مقدس به قرآن قسم ياد كرده و آن را رد كند و اگر كسي چنين قسمي خورد من از ورزش ميروم. اين اتفاق در حضور هفت نفر اعضاي هيات مديره رخ داد.
* پس چه شد كه ابطحي بركنار شد؟
بعد از جلسه چهارم، او گفت كه اجازه بدهيد من بروم. ما هم اعتراض كرديم كه اين چه نتايجي است كه ميگيريد. مساوي برابر فيروزصفه و فولادگستر و باخت به تبريز. ابطحي گفت شمسايي ميخواهد در تيم تحكم كند كه من نميگذارم، اجازه بدهيد من بروم تا امير شمسايي سرمربي شود كه گفتم از او حمايت كرده و از شمسايي هم ميخواهيم كه مشكل حل شود اما حل نشد و ادامه پيدا كرد. شمسايي بعد از محروميتش (از سوي فدراسيون) يك مقداري آرام حركت كرد، ما هم به درخواست خودش سرمربي تيم را عوض كرديم. حسين افضلي برگشت و چند بازي خوب داشتيم و تيم به شرايط آرماني بازگشته بود كه بعد آن اتفاقات رخ داد.
* گفتيد در بازي با برزيل بازيكن به تيم ملي نميدهيد كه اين كار هم مورد انتقاد قرار گرفت...
اين هم براي تيم ملي تهديد نبود. ما احساس كرديم فولاد ماهان محلي از اعراب نيست. زماني كه فعاليت خود را از چهار سال پيش در فوتسال آغاز كرديم، كارمان بابرنامه بود و توانستيم كار را مديريت كرده و جوانمردانه بازي كنيم چون قرار است الگو باشيم. ما هيچ كسي را تهديد نكرديم چون ميدانيم اگر از ليگ هم برويم، با دو تيم كمتر هيچ اتفاقي نميافتد اما امروز احساس ميكنيم فضاهايي ايجاد شده كه سيستممان اجازه نميدهد وارد آنها بشويم چون از هدف اصليمان دور ميشويم.
اگر قرار است حق تيمي كه قهرمان ايران بوده ناديده گرفته شود و جام باشگاههاي آسيايش را از دست بدهد و مسئولان ورزش و در راس آن كفاشيان و دوست عزيزم ترابيان سكوت كنند، ما هم به اين نتيجه ميرسيم كه حضورمان ديگر در ورزش مضر است و آرامآرام از اين فضا بيرون ميآييم. فيلم آن بازي (ماهان و گيتيپسند) كه دربي ندانستم را براي تاج فرستادم كه پنج پنالتي محرز ما را نگرفتند. بعدا دوستان گفتند كه اگر پنالتي ميگرفتيم همه به زمين ميريختند، اتفاقي كه تاكنون رخ نداده است.
* با اين شرايط فعاليتتان در فوتسال به چه شكل خواهد بود؟
ما واقعا براي ورزش ايران زحمت كشيدهايم و توقعي هم از كسي نداشتيم، تا زماني كه احساس كنيم مثمرثمريم، هستيم. چون نبودنمان براي كسي تهديد نيست، نه براي فدراسيون و نه ورزش اصفهان كه آنقدر رشد داشته كه حضور يا عدم حضورمان تاثيري به حالش ندارد. البته تاكيد ميكنم كه به هيچ عنوان از عرصه ورزش كنار نميكشيم فقط ممكن است رشتههايمان را عوض كرده و رويكردمان نسبت به فوتسال تغيير كند.
* حرف خاصي نمانده؟
فقط جملات آخرم را ميخواهم به وحيد شمسايي بگويم. سال نو را به او تبريك گفته و برايش آرزوي سلامتي ميكنم. كاش همانطور كه در زبان ميگفت، فولادماهان را واقعا خانهاش ميدانست. يك روزي خود شما به من گفتيد چرا شمسايي را بيشتر از ديگر بازيكنان جريمه كرديد كه گفتم هميشه از آدمهاي بزرگتر توقع بيشتري وجود دارد و در خانواده، پسر بزرگتر بيشتر جريمه ميشود. ماهان خانه وحيد بود اما نميدانم چه اتفاقي رخ داد كه اين روش را پياده كرد و به اين نقطه رسيد.
باز هم تاكيد ميكنم كه ماهان امسال به دلايل مختلف قهرمان قهرمانان بود و ما بايد شش هفته جلوتر قهرمان ميشديم و استدعا دارم كه نقاط ضعف و قوت باشگاه و مديريت كلان ورزش بيشتر ارزيابي شود تا بدين شكل ريشه دردها خشك شود.