0

اسباب‌بازيهاي قديمي نبوغ و خلاقيت کودکان را افزايش مي‌داد

peyman84
peyman84
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7282

اسباب‌بازيهاي قديمي نبوغ و خلاقيت کودکان را افزايش مي‌داد

"زردشت هوش‌ور"، خالق 110 اسباب بازي قديمي، در حاشيه نخستين نمايشگاه و جشنواره ملي بازي و اسباب‌بازي، افزود: در دوران کودکي ما به واسطه کمبود درآمد، اساسا خانواده‌ها امکاني براي خريد اسباب‌بازي براي بچه‌ها نداشتند و عمدتا بچه‌ها با مواد دم‌دستي و دورريختنيهاي موجود، براي سرگرمي خودشان اسباب بازي مي‌ساختند که اين کار با سعي و خطا انجام و باعث تقويت خلاقيت آنها مي‌شد.

بر اساس اين گزارش، هوش‌ور در سال 1373 با حمايت کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان تصميم به احياء اسباب‌بازيهاي دوران کودکي خود گرفت و پس از دو سال تلاش و با اتکاء به حافظه خود، 110 اسباب‌بازي متنوع دوران کودکي خود را که بسياري از آنها امروز ديگر به فراموشي سپرده شده‌اند، بازسازي کرد.

هوش‌ور درباره چگونگي انجام اين کار، گفت: براي انجام کارم کارگاهي تدارک ديدم و موادي را که در همان زمان براي اسباب‌بازي‌ها استفاده مي‌شد، جمع‌آوري و با اتکاء به داشته‌هاي حافظه‌ام کار را شروع کردم و همه تلاشم اين بود که که با رعايت همان اصول قديمي در ساخت اسباب‌بازي کار را انجام دهم. مثلا چون در زمان کودکي ما پيچ وجود نداشت اصلا در ساخت وسايل از آن استفاده نکردم يا براي چسباندن کاغذها از سريش استفاده کردم که امروز اصلا معمول نيست.

وي اظهار داشت: براي ساخت بعضي از اسباب‌بازيها بيش از يک ماه زمان صرف کردم مثلا يک فرفره که با تکه‌اي مفتول و حلبي کار مي‌کرد و حلبي آن در هوا به پرواز درمي‌آمد يا ماشيني که با قرقره خياطي، لاستيک و تکه‌اي صابون به نام "ماشين صابوني" ساختم که کوک مي‌شد و حرکت مي‌کرد، زمان زيادي از من گرفتند.

اين محقق و کارشناس اسباب‌بازيهاي قديمي گفت: نمايشگاه و جشنواره ملي بازي و اسباب‌بازي بسيار پربار بود و به خصوص معرفي و نمايش بازيهاي محلي در اين نمايشگاه براي من بسيار جذاب بود.

وي افزود: برگزاري اين نمايشگاه در سراي سعدالسلطنه، انتخاب هوشمندانه و بسيار درستي بود که هم به جذب گردشگر براي شهر تاريخي قزوين کمک مي‌کند و هم بچه‌ها را با گوشه‌اي از تاريخ و تمدن کهن اين سرزمين آشنا مي‌سازد.

نور

دوشنبه 15 فروردین 1390  1:56 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها