0

گال

 
abdo_61
abdo_61
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مهر 1388 
تعداد پست ها : 37203
محل سکونت : ایران زمین

گال

گال یك بیماری پوستی خارش دار است. موجودی میكروسكوپی بنام مایت كه به زحمت با چشم قابل دیدن است با نقب زدن در پوست انسان، باعث بروز واكنش حساسیتی در پوست می‌شود. خارش شدید اغلب به قدری ناراحت كننده است كه می‌تواند مانع خوابیدن فرد مبتلا در طول شب شود. ضایعات معمولا در نواحی چین‌دار بدن مانند زیر بغل و کشاله ران بصورت دانه‌های قرمز خارش‌دار دیده می‌شوند. نقاط دیگر ابتلا عبارتند از: شیار بین انگشتان دست، مچ دست، نشیمنگاه، ناحیه كمر و اطراف ناف، اطراف نوك پستان در خانمها و روی آلت تناسلی در آقایان است. دركودكان معمولا درگیری گسترده تر است و سراسر بدن حتی كف دست و پا و سر نیز ممكن است مبتلا شود. خارش بیش از حد پوست گاهی باعث ایجاد خراشهای عمیق و حتی زخم و بدنبال آن عفونتهای چركی پوست می‌شود.

چه افرادی بیشتر در معرض ابتلا به گال میباشند ؟

مایت می‌تواند تمام افراد یك خانواده را در هرسنی كه باشند مبتلا كند. تماس نزدیك بدنی با بیمار مهمترین راه انتقال این انگل است. به این ترتیب افراد مستعد بیماری عبارتند از:

بچه‌ها، مادران كودكان شیرخوار، سالمندان ساكن در سرای سالمندان، سربازان و زندانیان

لازم به ذکر است که ابتلای به گال نشانه عدم رعایت بهداشت نیست.

اصول درمان

درمان گال ساده و سریع است و با رعایت اصول زیر عوامل بیماری‌زا به راحتی ریشه کن می‌شوند. برای جلوگیری از گسترش بیماری لازم است بیماری را در مراحل اولیه ابتلا تشخیص و درمان نمود. به این ترتیب در صورت شک به بیماری در اولین فرصت به متخصص پوست مراجعه كنید.

ازخود درمانی پرهیز كنید. شستشوی پوست با پودر لباسشوئی یا صابون محرك و استعمال خودسرانه پمادهای كورتون (مثل بتامتازون و كلوبتازول) باعث بدتر شدن بیماری می‌شود.

لباس، ملحفه و حوله‌ای كه از زمان ابتلا استفاده شده‌اند بهتر است با آب جوش شسته و در آفتاب یا با اتو خشك شوند.

لازم است که لوازم شخصی غیرقابل شستشو حداقل بمدت 10 روز در یك نایلون پلاستیكی در بسته قرار گیرند.

تمامی افراد در تماس با فرد مبتلا (كلیه اعضای یك خانواده) چه دچار خارش باشند و چه نباشند باید تحت درمان قرار گیرند. دوستان نزدیك یا همكلاسیها نیز بهتر است درمان شوند. این افراد باید همزمان درمان شوند.

24 ساعت پس از شروع درمان خطر سرایت بیماری كاهش می‌یابد.

عموما یكی از داروهای زیر برای بیمار مبتلا به گال تجویز می‌شود :

1-    محلول GBH (لیندان 1%): كه شب برروی پوست خشك سرتاسر بدن از گردن به پائین مالیده می‌شود. 8 تا 12 ساعت بعد آنرا باید شست. این دوره درمانی را به توصیه پزشك می‌توان یك هفته بعد تكرار كرد. مصرف لیندان در كودكان زیر 5 سال، زنان شیرده و باردار و افراد مبتلا به صرع ممنوع است.

2-    كرم :Permethrin %5 مشابه محلول لیندان است

3-    پماد دست ساز حاوی گوگرد: به رنگ زرد است و برای بچه‌ها و زنان باردار و شیرده قابل استفاده است. این دارو را باید سه شب متوالی به سراسر پوست بدن ازگردن به پائین مالید. روز چهارم باید آنرا شست. درصورت لزوم می‌توان درمان را یك هفته بعد تكرار كرد.

برای كنترل خارش كه ممكن است تا 2 هفته پس از درمان نیز ادامه یابد می‌توان از آنتی هیستامین خوراکی استفاده كرد.

یك تا دو روز پس از آغاز درمان ممكن است خارش كمی تشدید یابد كه از اثرات درمان است. این عارضه موقت است. در صورت ادامه خارش حتما با پزشك خود مشورت كنید.

 

 

مدیر سابق تالار آموزش خانواده

abdollah_esrafili@yahoo.com

 

  شاد، پیروز و موفق باشید.

سه شنبه 9 فروردین 1390  2:50 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها