زهابهاي نيشكر در خوزستان سامان دهي ميشود
خبرگزاري فارس: رئيس سازمان حفاظت محيط زيست گفت: زهاب كشت و صنعتهاي نيشكر در خوزستان به ويژه در مرز كشور تا 3 سال آينده سامان دهي ميشود.
به گزارش خبرگزاري فارس از اهواز، محمد جواد محمدي زاده بعد از ظهر امروز در گفت و گو با خبرنگاران با بيان اينكه زهاب كشت و صنعتها دو مشكل اساسي دارند، اظهار داشت: موضوع اول آب شويي زمين توسط كشت و صنعتها به منظور پايين آوردن شوري زمين است كه ميزان شوري و EC آن را بسيار افزايش ميدهد.
وي افزود: مشكل دوم مربوط به افزودنيها اعم از انواع كودها و سموم است كه به آب اضافه ميشود.
محمدي زاده تصريح كرد: در نهايت زهابي كه در نتيجه اين روند حاصل ميشود فضايي بين اهواز تا مرز كشور و آبادان را در ميگرفت.
وي افزود: عمده اين پساب از لحاظ ميزان EC غلظت و شوري همچنين از نظر برخي املاح و افزودنيها دچار مشكلاتي شد.
اين مقام مسئول با اشاره به مشكلاتي كه به همين دليل در مرز ايران و عراق به وجود آمده بود اظهار داشت: خوشبختانه جلسات خوبي در خوزستان و تهران از سوي محيط زيست و مجامع ديگر تشكيل شد.
وي ادامه داد: بر اين اساس كشت و صنعتها موظف شدند عملياتي براي رفع اين مشكل اجرا كنند. به عبارتي آب به حدي به آب خروجي اضافه شود تا EC پايين بيايد و شوري كاهش يابد. از طرف ديگر با انجام عمليات تصفيه تدبيري اتخاذ شود تا رها سازي اين پسابها به فضاهاي عمومي، تالاب، دريا و اماكن ديگر مشكل ايجاد نكند.
رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با اشاره به اينكه هماهنگي براي اجراي اين طرح انجام شده اظهار اميدواري كرد كشت و صنعتها به وظايف و تكليف خود در اين رابطه عمل كنند.
به گفته وي اجراي بخشي از عمليات احتياج به زمان طولاني دارد اما عمده مشكل ظرف سه سال آينده حل ميشود.
محمدي زاده همچنين با اشاره به كلنگ زني موضوع تاريخ طبيعي خوزستان پينشهاد كرد مجموعه موزههاي خوزستان از جمله موزه دفاع مقدس تاريخ تمدن، و تمام موزههاي كه معرف تاريخ استان است در محل موزه تاريخ طبيعي متمركز شود.
وي گفت: دانش آموزان دانشجويان متخصصان و تمام علاقمندان به محيط طبيعي ميتوانند از اين موزه كه گلچيني از تمام گونههاي بومي خوزستان خواهد بود بهره بگيرند.
محمدي زاده اظهار اميدواري كرد مجموعه موزهها جزء قابليتهاي گردشگري و ديدني با هدف معرفي تاريخ و هويت خوزستان در آينده باشند.