خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: سياسي
دومين جشن جهاني نوروز در فضايي آكنده از طراوت و سرسبزي بهار، با پيام نوروزي و شادباش رييس جمهوري اسلامي ايران خطاب به مدعوين حاضر و دولتها و ملتهاي واقع در حوزه تمدني و فرهنگي نوروز و كشورهاي همسايه در تهران برگزار شد و كشورهاي شركتكننده در اين مراسم ديدگاههاي مشترك خود را در قالب بيانيهاي در ده بند به تصويب رساندند.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) در بخشي از اين بيانيه سران و مقامات كشورهاي حوزه تمدني نوروز بر ضرورت پاسداشت آداب و رسوم نوروزي به ويژه در ايجاد روابطي مبتني بر صلح، عدالت و مهرورزي به منظور ترويج و گسترش فرهنگ نوروزي و حفظ و توسعه آداب و سنن آن از طريق اجراي برنامههاي فرهنگي، هنري، علمي و آموزشي در جهان تاكيد كردند.
متن كامل بيانيه جشن جهاني نوروز به اين شرح است:
بسمالله الرحمن الرحيم
دومين جشن جهاني نوروز با حضور رؤساي جمهور كشورهاي جمهوري اسلامي ايران، جمهوري ارمنستان، جمهوري اسلامي افغانستان، جمهوري عراق، جمهوري تاجيكستان و تركمنستان، معاون نخست وزير جمهوري آذربايجان، وزير مشاور و معاون نخست وزير جمهوري تركيه، رئيس مجلس جمهوري اسلامي پاكستان، وزير امور خارجه جمهوري لبنان، وزير امور خارجه سلطنت عمان، معاون رييس مجلس جمهوي قزاقستان، وزير فرهنگ جمهوري قرقيزستان، وزير بهداشت و رفاه هند ، معاون رييس دولت انقلابي زنگبار، سفير جمهوري ازبكستان، سفير سنگاپور و دبير كل سازمان همكاري اقتصادي – اكو در روز ٧ فروردين حمل/١٣٩٠ هجري شمسي مطابق با ٢٧ مارس ٢٠١١ ميلادي در تهران، جمهوري اسلامي ايران برگزار گرديد.
با توجه به برگزاري موفقيتآميز اولين جشن جهاني نوروز در روز ٧ فروردين حمل/١٣٨٩ در تهران مطابق با ٢٧ مارس ٢٠١٠ ميلادي، دومين جشن جهاني نوروز در فضايي آكنده از طراوت و سرسبزي بهار، با پيام نوروزي و شادباش جناب آقاي دكتر محمود احمدينژاد رييس جمهوري اسلامي ايران خطاب به مدعوين حاضر و دولتها و ملتهاي واقع در حوزه تمدني و فرهنگي نوروز و كشورهاي همسايه در تهران آغاز گرديد.
رؤساي محترم جمهور كشورهاي حاضر نيز طي سخناني ضمن قدرداني از اقدام جمهوري اسلامي ايران در برگزاري دومين جشن جهاني نوروز و شادباش اين جشن به دولتها و ملتهاي منطقه، بر ضرورت برپايي مستمر و متناوب آن در كشورهاي حوزه فرهنگي و تمدني نوروز در سالهاي آتي تاكيد نمودند.
برنامههاي متنوع فرهنگي و هنري دومين جشن جهاني نوروز با شعار «نوروز، همبستگي ملل براي صلح و عدالت جهاني» در تهران به اجرا درآمد.
شركتكنندگان با آسيبديدگان و خانوادههاي قربانياني كه در حادثه سونامي در ژاپن و در وقايع اخير كشورهاي منطقه خاورميانه و شمال آفريقا جان خود را از دست دادهاند، ابراز همدردي نمودند.
شركتكنندگان همچنين از ابتكارات جمهوري تاجيكستان (١٣٨٧)، جمهوري اسلامي افغانستان (١٣٨٨) و جمهوري آذربايجان (١٣٨٩) در تجليل مشترك عيد نوروز قدرداني و ضمن تاكيد بر مفاد بيانيه پاياني نخستين جشن جهاني نوروز در تهران، بيانيه پاياني دومين جشن جهاني نوروز را به تصويب رسانده و ديدگاههاي مشترك خود را در قالب بندهاي ذيل ابراز داشتند:
١- پاسداشت آداب و رسوم نوروزي به ويژه در ايجاد روابطي مبتني بر صلح، عدالت و مهرورزي، اهتمام ملتهاي بهرهمند از فرهنگ و سنن غني نوروز و نيز همكاري ساير مخاطبين قطعنامه ٦٤/٢٥٣/RES/A مورخ ٢٣ فوريه ٢٠١٠ ميلادي مجمع عمومي سازمان ملل متحد را ميطلبد.
٢- لازم است كشورهاي حوزه تمدني و فرهنگي نوروز در مناطق شبه قاره هند، آسياي مركزي، قفقاز، خاورميانه، بالكان، حوزه درياي سياه و بخشهايي از آفريقا نسبت به ترويج و گسترش فرهنگ نوروزي و حفظ و توسعه آداب و سنن آن از طريق اجراي برنامههاي فرهنگي، هنري، علمي و آموزشي اهتمام ورزند.
٣- ضمن حمايت مجدد از اقدام مجمع عمومي سازمان ملل متحد كه منجر به تصويب قطعنامه ٦٤/٢٥٣/RES/A گرديد، از دبير كل سازمان ملل متحد درخواست مينمايند گزارشي از اجراي مفاد قطعنامه ياد شده از جمله بزرگداشت روز ٢١ مارس به عنوان «روز بينالمللي نوروز» جهت تصويب به مجمع عمومي ارايه نمايد.
٤- ضمن قدرداني از اقدامات يونسكو در گراميداشت نوروز، بهرهبرداري بيشتر و عميقتر از ظرفيتهاي علمي و فرهنگي اين نهاد بينالمللي را در فراهم ساختن بستر فرهنگي لازم براي تقويت و تعميق مناسبات ملتها ضروري تلقي ميكنند و از مديركل اين سازمان درخواست دارند، با توجه به مفاد مندرج در بيانيههاي تهران، ساز و كاري مناسب براي اين منظور در يونسكو ايجاد نمايد.
٥- به منظور ايجاد انسجام در فعاليتهاي نوروزي، توافق مينمايند، «گروه فرهيختگان نوروز» با عضويت منتخبين كشورها اعم از ادبا، شعرا و عالمان كشورهاي ذيربط تشكيل و نسبت به نهايي ساختن «سند جهاني نوروز» اقدام و آن را به نشست افتتاحيه جشن سوم جهاني نوروز ارائه نمايند.
٦- با توجه به مفاد بيانيه پاياني نخستين جشن جهاني نوروز، از سازمان همكاري اقتصادي (اكو) و نيز مؤسسه فرهنگي آن سازمان درخواست ميگردد همه ساله گزارش اقدامات خود را در خصوص اجراي طرحهاي فرهنگي، علمي و آموزشي به اجلاس جشن جهاني نوروز ارايه نمايند.
٧- با توجه به مفاد بيانيه اولين جشن جهاني نوروز، از دولت جمهوري اسلامي ايران به خاطر اختصاص مكاني براي استقرار مقر دبيرخانه نوروز در تهران و تامين هزينههاي اوليه آن تشكر و قدرداني ميگردد.
٨- از دولت و ملت جمهوري اسلامي ايران به خاطر برگزاري موفق دومين جشن جهاني نوروز در تهران قدرداني ميكنند.
٩- به پيشنهاد جناب آقاي امامعلي رحمان رييسجمهور محترم تاجيكستان مقرر گرديد مراسم سومين جشن جهاني نوروز در فروردين ماه سال ١٣٩١ هجري شمسي مطابق با مارس ٢٠١٢ ميلادي در اين كشور برگزار گردد.
١٠- اين بيانيه در ١٠ بند و سه نسخه فارسي، انگليسي و روسي تنظيم گرديد و در تاريخ ٧ فروردين ١٣٩٠ مطابق با ٢٧ مارس ٢٠١١ ميلادي در تهران مورد تصويب قرار گرفت.
٧ فروردين / حمل ١٣٩٠ هجري شمسي
٢٧ مارس ٢٠١١ ميلادي
تهران – جمهوري اسلامي ايران
|