چگونه کسب توفیق کنیم
چگونه کسب توفیق کنیم
|
ولا حول و لا قوة الا بالله العلی العظیم ، حسبنا الله و نعم الوکیل نعم المولی و نعم النصیر
و وَفِّقنی لِطاعَةِ مَن سَدَّدَنی و مُتابَعَةِ مَن اَرشَدَنی: پروردگارا به من توفیق بده اشخاصی که مرا راهنمایی و موعظه می¬کنند از ایشان بپذیرم و توفیقم بده کسانیکه ارشادم می¬کنند، از ایشان تبعیت نمایم.
توفیق در قرآن آمده، در دعاها نیز زیاد ذکر شده است. اللهم ارزُقنِی تَوفیقَ الطاعَة و بُعدَ المَعصیة ...
توفیق چیست؟ که ما از خدا درخواست توفیق داریم. توفیق از «وِفق» است، یعنی وفق دادن بین دو شیء. و در اینجا به چه معنی است، خدا مرا بین چه چیزی وفق بدهد؟
در وجود من نفس و عقلی وجود دارد. این دو مخالف یکدیگر هستند و هر دو می¬خواهند بر یکیدیگر غلبه کند. نفس در وجود من یک غریضه¬ای است که مرا تحریک می¬کند برای جنبه¬های مادی و دنیوی. در اموری مثل حب جاه، ریاست، حب دنیا و... محرک من است.
عقل هم من را راهنمایی به اطاعت حق و فرمان بردن الهی و عمل به ضوابط حق می کند.
در وجود ما، هم عقل و هم نفس وجود دارد و هر دو هم قصد غلبه بر دیگری را دارد.
خداوند می فرماید: انبیاء و رسل را فرستادیم که کمک حال عقل باشند. به عبارت دیگر سعادت آثار پیروی از عقل است و شقاوت آثار پیروی از نفس است.
منظور این است که در وجود هر کسی این دو موجود ( عقل و نفس) وجود دارد. حال اینکه می¬گوییم خدایا توفیق بده ، یعنی اینکه خدایا کمکم کن بین عقل و نفس جمع کنم و این عقل غالب بر نفس شود و در وجود من عقل حاکم باشد تا مثل انبیاء و اولیاء الهی باشم. در این افراد عقل غالب است و نفس مقهور و محکوم عقل است...
در این بحث روایات متعددی وجود دارد، روایتی است از حضرت علی بن موسی الرضا(علیه السلام): من سَألَ التوفیقَ و لَم یَجتَهِد فقد استهزء بنَفسه 1، کسیکه توفیق مسئلت می¬کند باید کوشش و جدیت هم داشته باشد و اگر اجتهادی نداشته باشد خودش را مسخره کرده است....
و السلام علیکم و رحمت الله و برکاته
پی نوشتها:
1 - بنگرید: بحارالانوار ج 75 ص356 باب مواعظ الرضا
متن سخنرانی حضرت آیت الله ناصری 13/7/1388
|
کریمی که جهان پاینده دارد تواند حجتی را زنده دارد
دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی
دوشنبه 8 فروردین 1390 11:04 AM
تشکرات از این پست