باغستان ولایت علوی
|
باغستان ولایت علوی
|
امروز بگو، مگر چه روز است؟*** تا گويمت اين سخن به اكرام
موجود شد از براى امروز*** آغازِ وجود تا به انجام
امروز ز روى نصّ قرآن*** بگرفت كمال، دين اسلام
امروز به امر حضرت حق ***شد نعمت حق به خلق اتمام
* * *
حاجيان در طوافند. ابراهيم حج، تبر بر دوش، در انديشه شكستن آخرين بتهاى سياه است. زمزم، زمزمه مىكند و نسيم، هرولهكنان، سعى صفا و مروه در پيش گرفته و اين همه، در جارى غدير، به هم پيوستهاند تا دوباره بازوى وحى را در دست نبى به تماشا بنشينند و بر نگارينه تاريخ نقش كنند.
تاريخ به تماشاى اقيانوس غدير ايستاده است كه مىخروشد و گندابهاى كهنه را از بستر بيدار مىكند و با خود مىبرد. ابراهيم، تبر به دست ايستاده، مريم، آغوش گشوده، اسماعيل مىخندد و هاجر، اشك شادمانى مىچكاند و همه و همه توفندگى نگاه مردى از تبار آفتاب را تماشا مىكنند كه غدير، ميزبان اوست. همو كه خورشيد را مهمان كلبه كوچك بشر كرده است، بازوى جانشين او را در دست مىفشرد و تاج ولايت را بر سرش مىنهد. سلام خدا بر تو اى آخرين فرستاده و بر تو اى بهترين جانشين امت، على عليهالسلام .
* * *
هوا بسيار گرم است، به گونهاى كه مردم لباسها را زير پا و روى سرشان گذاشتهاند. نماز برپا شد و پيامبر بر بالاى منبر ايستاد، ولى روى منبر دو نفر ديده مىشوند كه شگفتآور است؛ مردم با دقت نگاه مىكنند.
آرى، على بن ابىطالب است. او چرا بالا رفته و كنار پيامبر خدا ايستاده است؟ پيامبر اكرم صلىاللهعليهوآله آيه تبليغ را قرائت و سپس حديث ثقلين را بيان كرد: «هان اى مردم! بر قرآن و عترت من پيشى نگيريد و در عمل به فرمان آن دو، كوتاهى نكنيد كه هلاك مىشويد.» در اين هنگام بود كه دست مبارك على، عشق دو عالم، بالا رفت و پيامبر فرمود: «اى مردم! سزاوارتر از مؤمنان از خود آنها كيست؟» همگى گفتند: خدا و پيامبر او داناترند. آنگاه فرمود: «خدا، مولاى من و من مولاى مؤمنان هستم و من به آنها از خودشان سزاوارترم. هان اى مردم! هر كس من سرپرست و مولاى او هستم، على مولاى اوست. خداوندا! كسانى كه على را دوست دارند، دوست و كسانى كه او را دشمن بدارند، دشمنبدار...».
* * *
چادرنشينى در مسجد مدينه نزد پيامبر آمد و عرض كرد: يا رسولالله! حاجيان قوم ما كه در حجةالوداع همراه شما بودهاند، براى ما خبر آوردند كه در بازگشت از حج در غدير خم، ولايت و اطاعت على عليهالسلام را واجب كردهاى. آيا اين دستورى از سوى توست يا از طرف خدا؟ حضرت فرمود: «از سوى خدا، و خداى تعالى، ولايت او را هم بر اهل آسمان و هم اهل زمين واجب كرده است».
* * *
حافظ ابوعبيد هروى در تفسير غريب القرآن روايت مىكند: «پس از آنكه رسول خدا صلىاللهعليهوآله در غدير خم به امر الهى، ولايت على عليهالسلام را تبليغ فرمود و اين امر در همه جا شايع و منتشر شد، جابر بن نَضر بن حارث آمد و خطاب به پيامبر گفت: به ما از طرف خداوند امر كردى كه به يگانگى خداوند و رسالت تو گواهى بدهيم و نماز و روزه و حج و زكات را انجام دهيم. همه را از تو پذيرفتيم، ولى تو به اينها بسنده نكردى، تا اينكه بازوى پسر عمّت را گرفتى و بلند كردى و او را بر ما برترى دادى و گفتى: من كنتُ مولاه فعلىٌّ مولاه. آيا اين امر از طرف توست يا از سوى خداوند؟ رسول خدا صلىاللهعليهوآله فرمود: «قسم به خداوندى كه معبودى جز او نيست، اين امر از طرف خداوند است.» او پس از شنيدن اين سخن، به سوى شتر خود روان شد، در حالى كه مىگفت: بار خدايا! اگر آنچه محمد صلىاللهعليهوآله مىگويد راست و حق است، بر ما سنگى از آسمان ببار يا عذابى دردناك به ما برسان!
هنوز به شتر خود نرسيده بود كه سنگى از آسمان بر سرش فرود آمد و او را به دوزخ فرستاد.
* * *
بايستيد كه آفتاب، روشن شدن ستارهاى بىبديل را مژده خواهد داد!
بايستيد كه امروز، نعمت تمام مىشود و دين كامل... . و ايستادند؛ در كنار بركهاى كه رسالت اقيانوس، در نگاهش مىتپيد. دست فاتح خيبر بالا مىرود و آوايى در فضا مىپيچد: «من كنتُ مولاه فهذا علىٌ مولاه».
* * *
اى كوچهها سبز بپوشيد! اى كبوتران فرود آييد و بامها را فرش كنيد! اى چشمهها! پابرهنهتر از هميشه بجوشيد. نخستين بارقههاى امامت، بر پنجرههاى جانمان تابيدن گرفته است. او حنجرههاى مچاله را فرياد خواهد آموخت، خاكهاى يتيم را پدرى خواهد كرد و تشنگان مهربانى را دست نوازش خواهد بود.
* * *
گل هميشه بهارم غدير آمده است*** شراب كهنه ما در خم جهان باقى است
خداى گفت كه اَكملتُ دينَكم، آنك ***نواى گرم نبى در رگِ زمان باقى است
قسم به خون گل سرخ در بهار و خزان ***ولايت على و آل، جاودان باقى است
گل هميشه بهارم بيا كه آيه عشق به نام پاك تو در ذهن مردمان باقى است
غدیر خم در کلام معصومین(علیه السلام)
امام على عليهالسلام : غدير، روز كمال دين است.
امام صادق عليهالسلام : در روز غدير، رضايت خداوند نهفته است.
امام صادق عليهالسلام : خداوند روز غدير را براى ما اهلبيت عيد قرار داد.
امام رضا عليهالسلام : روز غدير، روز اندوه شيطان است.
امام رضا عليهالسلام : عيد غدير، برترين عيد خداوند است.
امام خمينى رحمهالله درباره ی این عید بزرگ می فرمایند : روز عيد غدير روزى است كه پيامبر اكرم صلىاللهعليهوآله وظيفه حكومت را معيّن فرمود و الگوى حكومت اسلامى را تا آخر تعيين فرمود. |
کریمی که جهان پاینده دارد تواند حجتی را زنده دارد
دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی
دوشنبه 8 فروردین 1390 12:08 AM
تشکرات از این پست