بقايي:نوروز شاخصي براي معرفي سرحدات فرهنگي ايران است
به گزارش ايرنا، حميد بقايي روز شنبه در گفتوگو با سايت جشن جهاني نوروز در خصوص برنامههاي نوروزي و آئينهايي كه قرار است اجرا شود، به برگزاري جشنهاي داخلي قبل از ايام نوروز اشاره كرد و گفت: از هفدهم اسفند سال 89 در پنج منطقه تهران نمايشگاههاي صنايع دستي، جاذبههاي گردشگري ايران و نحوه برگزاري مراسم نوروز توسط اقوام مختلف در سراسر كشور در موزههاي سعدآباد، نياوران، گلستان، ارگ و آزادي برگزار شد كه استقبالكنندگان زيادي هم داشت.
وي افزود: در ساير استانها نيز قبل از نوروز از طريق سازمان ميراث فرهنگي استانها نمايشگاههاي مختلف صنايع دستي ، جشنوارههاي مختلفي برگزار شد و در ايام نوروز نيز در تمامي استانها مراسم مختلفي در خصوص نوروز به واسطه حضور مسافران و گردشگران در سراسر ايران برگزار ميشود.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با تاكيد بر اهميت برگزاري جشن جهاني نوروز در شرايط فعلي كه شاهد خيزش ملتهاي منطقه هستيم،اظهار داشت: با توجه به حوادثي كه هماكنون در منطقه شاهد هستيم، حضور مسئولين ارشد كشورهاي مختلف در تهران به منظور شركت در جشن جهاني نوروز تاثير بسياري در معادلات سياسي و تبليغاتي جهان خواهد داشت.
وي در ادامه درباره چگونگي اجراي آئينهاي سنتي كشورهاي شركتكننده در مراسم جشن جهاني نوروز توسط هنرمندان اين كشورها، خاطرنشان كرد: در نشستهايي كه طي يك سال و نيم گذشته بعداز ثبت جهاني نوروز داشتيم، صحبت بر سر اين بود كه 10 كشوري كه خاستگاه نوروز هستند نيز نمادها، آئينها و مراسم نوروزي خود را در اين مراسم اجرا كنند.
بقايي با تشريح جزئيات برگزاري جشن جهاني نوروز، اين عيد را اجتماعي- فرهنگي دانست و گفت : اين مراسم بزرگداشت نوروز است و متعلق به شخص يا پادشاه خاصي نيست بلكه يك بحث اجتماعي فرهنگي است كه در طول تاريخ بين اقوام مختلف وجود داشته است.
وي افزود: گستردگي نوروز به قدري است كه اين جشن از هند تا اروپا نيز برگزار ميشود اما پرچمدار اين آيين ايرانيان بودهاند. بررسي هاي دقيق نشان مي دهد ايران دايره تمدن نوروز است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با اشاره به ويژگي نوروز در ايجاد پيوند ميان مردم، اقوام و ملتهاي مختلف درمورد تاثير نوروز بر ديپلماسي فرهنگي كشورمان نيز اظهار داشت: خاستگاه اصلي نوروز، ايران است از همينرو وقتي نوروز تاثير فرهنگي ايران را بر ساير كشورها نشان ميدهد اين موضوع ديپلماسي فرهنگي ايران را به نمايش ميگذارد.
وي درباره راهكارهاي مقابله با تلاش كشورهاي غربي كه درصددند با ايجاد جشنهاي ساختگي جايگزيني براي جشنهاي سنتي و آداب و سنن بومي كشورهاي مختلف ايجاد كنند، بيان كرد: بايد بدون توجه به خرافه گرايي و حواشي، آداب و رسوم خود را كه در دين مبين اسلام هم مورد تاكيد قرار گرفته است و منافاتي هم با آيين و آداب و زندگي ما ندارد ،معرفي وگرامي بداريم.
رييس سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري تلاش غربيها براي ازبين بردن جشنهاي سنتي كشورهاي مختلف را شبيخون فرهنگي دانست و تاكيد كرد: در همين راستا اقداماتي مانند مستندسازي وتبليغاتي براي معرفي و آشنايي با آداب سنتي مانند نوروز انجام داده ايم كه مي توان با تقويت اين اقدامات با تهاجم فرهنگي دشمن مقابله كنيم.
اگر من و شما خودمان را اصلاح کنیم ، جامعه درست می شود
شنبه 6 فروردین 1390 10:36 PM
تشکرات از این پست