0

مطلع عشق

mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 25772

مطلع عشق

مطلع عشق

اشاره:

آن چه در این مقاله می¬آید، برگرفته از پندها و نصایح مقام معظم¬رهبری به زوج¬های جوانی است كه توفیق یافته¬اند پیوند ازدواج را با آهنگ كلام معظم¬له هماهنگ كنند و در آغاز زندگی مشتركشان از سرچشمه¬ی فیض و حكمت آن عالم عارف بهره¬مند شوند:

هوشیارِ عاقل، یا مستِ غافل

یك وقت انسان ازدواج می¬كند و می¬گوید: پروردگارا! من ازدواج می¬كنم ـ یا روحیه¬اش این است، حالا ولو به زبان هم نیاورد یا به ذهن هم نگذراند، با این روحیه ـ یك نیاز طبیعی خودم را برآورده می¬كنم. این نیاز طبیعی هم فقط نیاز جنسی نیست، بلكه زن و مرد هر دو به این ازدواج، به این باهم زندگی كردن، با هم تشكیل یك خانواده دادن و یك جمع به وجود آوردن، احتیاج دارند. این هم یك نیاز است؛ مثل نیازهای دیگری كه وجود دارد. می¬گوید: پروردگارا! من این نیاز را برآورده می¬كنم، از تو هم متشكرم كه اين امكان را در اختيار من گذاشتى، اين اجازه را دادى، اين وسيله را فراهم كردى، همسر خوبی برای من پیدا شد و بعد از این هم در زندگی جدید، در این وضع جدید، سعی می¬كنم كه آن طور كه تو می¬خواهی عمل كنم. این یك¬جور ازدواج كردن است. یك وقت هم نه، كسی كه ازدواج می¬كند، نه قدر خدا را می¬داند، نه قدر آن همسر را می¬داند، نه قدر این فرصتی كه برایشان پیش آمده را می¬داند. مثل آدم مست و غافل. اين جور زندگى، اگر هم پایدار بماند، شیرین نخواهد بود، همراه با انجام وظیفه نخواهد بود.

به همين آسانى!

در این عقدی كه ما می¬خوانیم، اولاً؛ در حقیقت دو طرف بیگانه از هم را با همین چند كلمه، با یكدیگر متصل و مرتبط می¬كنیم، به طوری كه از همه¬ی عالم به هم محرم¬تر و نزدیك¬تر و مهربان¬تر می¬شوند. ثانیاً؛ با این عقد یك سلول جدیدی در پیكره¬ی اجتماع، ایجاد می¬كنیم كه این پیكره¬ی اجتماع از سلول¬های خانواده¬ها تشكیل شده است.
ثالثاً؛ شما دو نفر هستید، یكی خانم و دیگری آقا كه هر كدام نیازهایی دارید به جنس مخالف. آن نیازها را با این چند كلمه عقد برطرف می¬كنیم. این سه كار را ما انجام می¬دهیم. این اول كار است و پایه¬ی كار. از این¬جا به بعدش به عهده¬ی خود شماست.

مهم¬ترین فایده

مسأله ازدواج و تشكیل خانواده در شرع مقدس امر بسیار مهمی است و فواید بسیاری هم دارد، اما مهم¬ترین فایده و هدف ازدواج؛ عبارت است از تشكیل خانواده. نفس این علقه¬ی زوجیت و تشكیل یك واحد جدید، مایه¬ی آرامش زن و مرد و مایه¬ی كمال و اتمام شخصیت آن¬هاست. بدون آن، هم زن و هم مرد ناقص¬اند. همه¬ی مسایل دیگر فرع این است. اگر این كانون سالم و پایدار شد، بر روی آینده و بر روی همین وضع فعلی جامعه تأثیر خواهد گذاشت.
ازدواج، در حقیقت دروازه¬ی ورود به تشكیل خانواده است و تشكیل خانواده اساس همه¬ی تربیت¬های اجتماعی و انسانی است.
اصل در ازدواج عبارت است از: پیوند زناشویی دختر و پسر و تشكیل خانواده. همین¬قدر كه دختر و پسر همدیگر را ببینند و عقد شرعی جاری بشود و این¬ها با هم زن و شوهر بشوند، یك كانون خانواده به وجود آمده و یك خانواده¬ی جدیدی تشكیل شده است. شارع مقدس خانواده¬ی مسلمان و سالم را دوست دارد. وقتی خانواده تشكیل شد، بركات زیادی در آن هست، نیازهای زن و شوهر تأمین می¬شود، نسل بشری ادامه پیدا می¬كند... اما اصل قضیه، فرزند، زیبایی و ثروت نیست. اصل قضیه این است كه دو نفر با هم زندگی مشتركی را تشكیل می¬دهند و این محیط باید یك محیط سالمی باشد.
نفسِ ایجاد كانون خانوادگی و یك كانون جدید، از همه چیز مهم¬تر است. اساس خلقت بشر چه زن و چه مرد، این طوری است كه باید یك زن و مرد مجتمعاً یك واحدی را تشكیل بدهند، تا زندگی راحت، بی¬دغدغه و آماده برای جواب¬گویی به نیازهای بشر پیش برود. اگر این نشد، یك پایه مهم از زندگی لنگ است.

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

شنبه 6 فروردین 1390  4:38 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها