0

ارباب معرفت

mohamadaminsh
mohamadaminsh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 25772

ارباب معرفت

ارباب معرفت

در سال 1297 هـ.ق در روستاي «چرمهين» اصفهان و در خانه‌ي حاج‌علي پناه پسري به دنيا آمد كه نامش را «رحيم» برگزيدند. اجداد آقارحيم ارباب «از مشاهير نجبا و بزرگ‌زادگانِ روستاي چرمهين از روستاهاي معروف لنجانِ اصفهان و صاحب مال و ثروت بودند و بدين سبب ايشان به لقب ارباب خوانده مي‌شوند».
حاج‌آقا رحيم ارباب شوق فراواني به فراگيري دانش داشتند. خودشان در اين‌باره گفته‌اند:
«از اول شب آماده‌ي مطالعه‌ي كتاب‌هاي علمي مي‌شدم و مطالعه طول مي‌كشيد تا شام حاضر مي‌شد و لذّتِ مطالعه‌‌ي كتاب، مهلت به صرف شام نمي‌داد و غذا سرد مي‌شد. گاهي مطالعه طول مي‌كشيد تا صبح مي‌شد و بعد از تناول غذاي شب و اداي فريضه‌ي صبح، در مجلس درس حاضر مي‌شدم و با شوقِ علم‌آموزي، اعتنا به كمبود خواب نداشتم».
علامه شهيد مرتضي مطهري)رحمت‌‌الله‌عليه(درباره‌ي استاد گرامي شان مي‌فرمايند:
«آقاي حاج آقا رحيم ارباب اصفهاني از علماي طراز اول ما در فقه، اصول، فلسفه و ادبيات عرب و قسمتي از رياضيات قديم مي‌باشند».
حضرت آيت‌الله ارباب در مسايل جهاني و خارج از كشور نيز اگر صلاح مي‌دانستند، اظهار نظر مي‌فرمودند؛ در موقع استقلال الجزاير، فتوايي جهت كمك به مسلمانان و ملت الجزاير و به نفع آنان و عليه دولت فرانسه صادر نمودند.
در خصوص ويژگي‌هاي اخلاقي حاج آقا رحيم ارباب بايد گفت كه:
ايشان به اساتيد خود، احترام فوق‌العاده مي‌گذاشتند مردي بودند كه جذبه‌ي معنويشان، كوچك و بزرگ را به تكريم و تعظيم وا مي‌داشت. هميشه با طمأنينه راه مي‌رفتند و چشم به سوي زمين داشتند. به اندك غذايي قانع بودند، اگر هم به مهماني مي‌رفتند، ساده‌ترين غذا را مي‌خوردند.
ايشان هر سال در منزل خود مراسم عزاداري براي امام حسين(علیه السلام) برپا مي‌كردند و خود در مقابل درب منزل، شخصاً به شركت‌كنندگان خوش آمد مي‌گفتند و آنها را مورد احترام قرار مي‌دادند.
از خصوصيات ديگر ايشان اين بود كه براي سادات ارزش زيادي قايل بودند و جلوتر از سادات مطلقاً راه نمي‌رفتند.
اين آيت معرفت نزديك به يك قرن زيستند و درباره‌ي راز طولاني بودن عمرشان گفته‌اند:
«من هيچ وقت بد خواه كسي نبودم ».
سرانجام در 18 ذي‌الحجه 1396 هـ.ق مصادف با 19 آذرماه 1355 هـ.ش و در روز عيد سعيد غدير به ديار باقي عروج نمودند. و پيكر مطهرايشان در تخت‌فولاد اصفهان به خاك سپرده شد.

منبع: گلشن ابرار، جمعي از پژوهشگران حوزه‌ي علميه‌ي قم، ج2، صفحه‌هاي 347 تا 362

کریمی که جهان پاینده دارد               تواند حجتی را زنده دارد

دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی

سه شنبه 2 فروردین 1390  9:18 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها