0

تحقير ملت‌ها مهمترين عامل جنبش‌هاي اخير در خاورميانه است

 
mashhadizadeh
mashhadizadeh
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1388 
تعداد پست ها : 25019
محل سکونت : بوشهر

تحقير ملت‌ها مهمترين عامل جنبش‌هاي اخير در خاورميانه است

نسخه چاپي ارسال به دوستان
معاون وزير امور خارجه ايران:
تحقير ملت‌ها مهمترين عامل جنبش‌هاي اخير در خاورميانه است

خبرگزاري فارس: معاون آمريكاي وزرات امور خارجه كشورمان تحقير ملت‌ها از سوي قدرت‌هاي بزرگ را مهمترين عامل جنبش‌هاي اخير در خاورميانه دانست.

به گزارش خبرنگار فارس از منطقه آمريكاي لاتين، "بهروز كمالوندي " معاون آمريكاي وزارت امور خارجه كشورمان در جريان سفر به چند كشور آمريكاي لاتين، طي سخناني در كيتو پايتخت اكوادور، اظهار داشت: مهمترين عامل خيزش ملت‌هاي خاورميانه و شمال آفريقا، تحقير آنها طي ساليان متمادي از سوي قدرت‌هاي بزرگ بوده است.



وي در سخنراني خود در دانشگاه "فلاسكو " (Flasco) در خصوص بحران در خاورميانه و نقش قدرت‌هاي بزرگ در پيدايش اين بحران طي دهه‌هاي اخير، گفت: در حال حاضر نظم غالب و حاكمي در نظام بين‌الملل وجود ندارد و جهان در حال گذار به سوي نظم جديدي است كه در آن نقش كشورهاي آزاديخواه و پيشرو كه در پي ايجاد عدالت در ساختارها و ساز و كارهاي بين‌المللي و اشاعه صلح در جهان هستند، بسيار حائز اهميت است.



معاون وزير امور خارجه ايران افزود: حركتي كه امروز در منطقه خاورميانه و شمال آفريقا شروع شده، يك جنبش ادامه‌دار، گسترده و نويدبخش آينده‌اي روشن براي منطقه و كشورهاي مستقل است و موجب تقويت موقعيت و جايگاه ايران در سطح جهان شده است.



كمالوندي در پاسخ به سؤالي درباره سند افشاء شده وزرات خارجه آمريكا توسط "ويكي ‌ليكس " مبني بر نگراني اين كشور از نوع روابط ايران با كشورهاي آمريكاي لاتين، خاطرنشان كرد: ويكي‌ليكس گواهي بر ضعف شبكه اطلاعاتي در آمريكا است، هر چند بايد در صحت اين اسناد نيز به ديده ترديد نگريست. اما در هر حال، آنچه مهم است ترس آمريكا از حضور ايران در اين منطقه است.



وي در اين خصوص افزود: حضور ايران در آمريكاي لاتين بر پايه اصل احترام متقابل و سود و منفعت براي طرفين است و بي ‌شك در تضاد با منافع دولت تماميت‌خواه آمريكا است كه سال‌ها با حكومت‌هاي نظامي و ديكتاتوري در آمريكاي لاتين تأمين مي‌شد.



معاون وزير امور خارجه در پاسخ به سؤال ديگري درباره روابط ايران با همسايگان خود نيز اظهار داشت: در حال حاضر روابط ايران با عراق در سطح بسيار خوبي است و جنگ 8 ساله ايران با اين كشور را نيز بايد توطئه آمريكا براي تضعيف ايران دانست كه به وسيله صدام حسين بر كشورمان تحميل شد.



وي اضافه كرد: افغانستان نيز از كشورهايي است كه ايران در ابعاد مختلف نظير بهداشت، آموزش، ساخت جاده و بيمارستان كمك‌هاي قابل توجهي به اين كشور كرده است. از سوي ديگر، در خصوص وضعيت كنوني افغانستان بايد خاطرنشان كرد ايران بارها اعلام كرده كه مسير حل مشكلات در افغانستان، نظامي نيست.



كمالوندي خاطرنشان كرد: سال‌ها از حضور نظامي آمريكا در افغانستان مي‌گذرد و در دو بخش مبارزه با تروريسم و مبارزه با توليد مواد مخدر كه از جمله اهداف اصلي حمله آمريكا به اين كشور بود، نه تنها توفيقي حاصل نشده، بلكه فعاليت‌هاي تروريستي تشديد و توليد مواد مخدر نيز در سال‌هاي اخير چند برابر شده است.



معاون وزير خارجه ايران همچنين با مناسب توصيف كردن روابط تهران و آنكارا گفت: تركيه در سال‌هاي اخير رويدادهاي جهان اسلام را با حساسيت دنبال مي‌كند و نسبت به آنها بي‌تفاوت نيست.



وي در پاسخ به سؤالي در خصوص برنامه هسته‌اي كشورمان و فشارهاي غرب براي متوقف كردن آن، خاطرنشان كرد: موضوع هسته‌اي ايران نه تنها براي مردم ايران، بلكه حتي براي مردم منطقه نيز مايه مباهات است.



كمالوندي افزود: ايران به دنبال استفاده صلح‌آميز از فناوري هسته‌اي است و اينكه قدرت‌هاي بزرگ نسبت به از دست دادن انحصار برخورداري از اين فناوري در هراس باشند، جاي تعجب نيست.



معاون وزير خارجه در پايان خاطرنشان كرد: ايران براساس باورهاي ملي و مذهبي به كارگيري سلاح‌هاي كشتار جمعي را غير قابل قبول مي‌داند. ايران عضو معاهده NPT است و بر اساس اين معاهده، اعضا علاوه بر تعهداتي كه دارند از حقوقي نيز برخوردارند كه در قبال ايران اين حقوق ناديده گرفته شده است. از سوي ديگر ماده 6 NPT به موضوع خلع سلاح مي‌پردازد، و اين در حالي است كه قدرت‌هاي بزرگ نه تنها در اين مسير گام بر نمي‌دارند، بلكه به دنبال توليد سلاح‌هاي راهبردي جديد نيز هستند.

    حمید.bmp

 

 

یک شنبه 29 اسفند 1389  10:54 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها