سفر دوره اي اوباما به آمريكاي لاتين در بحبوحه بحران هاي جهاني
تهران - رئيس جمهور آمريكا امروز (شنبه) با ورود به برزيل سفر دوره اي خود به سه كشور آمريكاي لاتين را طي پنج روز آينده در حالي آغاز كرد كه احتمال مداخله نظامي واشنگتن در ليبي قوت گرفته است.
|
|
|
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، خبرگزاري 'آسوشيتدپرس'، ضمن اعلام اين خبر، نوشت: سفر دوره اي 'باراك اوباما'، به برزيل، شيلي و السالوادور در حالي صورت مي گيرد كه مسائل بسيار حساسي در جهان در حال وقوع است و احتمال مداخله نظامي آمريكا در بحران ليبي هر روز قوت مي گيرد.
در عين حال، واشنگتن هدف از اين سفر منطقه اي را تقويت روابط تجاري و ارتقاي امنيت در داخل قاره آمريكا اعلام كرده است.
به گزارش آسوشيتدپرس، 'باراك اوباما' بعد از ورود به 'برازيليا'، پايتخت برزيل، با 'ديلما روسف'، رئيس جمهوري اين كشور، در كاخ رياست جمهوري ديدار و گفت و گو كرد.
در همين حال، باراك اوباما در سخنراني هفتگي راديويي و تلويزيوني خود امروز(شنبه) با اشاره به رشد سريع اقتصادي برزيل و شيلي، بر اهداف اقتصادي واشنگتن از اين سفر تاكيد كرده بود. اوباما گفته بود كه صادرات آمريكا به آمريكاي لاتين سه برابر صادرات اش به چين است.
قرار است اوباما بعد از اقامتي دو روزه در برزيل، به شيلي برود و يك روز در اين كشور بماند. اين كشور نيز توانسته خود را به عنوان يكي از ثروتمندترين كشورهاي آمريكاي لاتين مطرح سازد. السالوادور نيز مقصد نهايي و سومين كشوري است كه
اوباما از آن ديدار مي نمايد.
به نظر مي رسد كه اهميت برزيل در اقتصاد آمريكا و همچنين كسب برآوردي دست اول در خصوص رويكرد روسف در زمينه اداره امور برزيل و به ويژه سياست خارجي، اوباما را واداشته تا در اين زمان بحراني برنامه از پيش تعيين شده براي سفر دوره اي اش را به هم نزند.
با وجود اين حتي پيش از ديدار روساي جمهور دو كشور، معضلاتي پيش آمد و اين امر فضاي سفر را تغيير داده است. رئيس جمهور برزيل خواستار لغو نشست مطبوعاتي مشترك دو رئيس جمهور شده بود، در حالي كه كاخ سفيد از پيش وعده داده بود كه اوباما و روسف نشست مشترك مطبوعاتي خواهند داشت.
به نظر مي رسد كه دليل مخالفت روسف با اين نشست احتمال سوال در خصوص بحران ليبي بوده باشد.
در عين حال، بسياري از صاحب نظران در داخل آمريكا به برنامه زماني سفر اوباما اعتراض كرده اند. روزنامه آمريكايي 'نيويورك تايمز' در اين خصوص نوشت: در حالي كه مردم و نيروهاي نظامي آمريكايي با اضطراب خود را براي يك نمايش نظامي ديگر در ليبي آماده مي كنند و ابرهاي راديو اكتيو نيز از سمت ژاپن مي وزند، احتمالا اكنون زمان مناسبي براي ترك كشور از سوي اوباما نيست.
زمان بندي اين سفر باعث شده تا مشاوران كاخ سفيد نيز مورد انتقاد قرار بگيرند. آنها اصرار دارند كه اوباما به رغم غيبت از اين كشور همچنان از حوادث جهاني مطلع است، اما اين امر چندان باور پذير به نظر نمي رسد.