امسال تقاضا براي خريد پسته نسبت به شب عيد سال گذشته كمتر است چراكه سال گذشته پسته در بازار مصرف ارزان تر عرضه شده اما امسال با توجه به اينكه برخي از آجيل و خشكبارهاي وارداتي با قيمت پايين عرضه ميشود پسته كمتر خريداري شده است.
محسن جلال پور ـ در گفتوگو با خبرنگار كشاورزي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اظهار كرد: در سال 89 حدود 200 هزار تن پسته در كشور توليد شد كه 160 هزار تن آن در استان كرمان توليد شده است.
به گفته وي از 200 هزار تن پسته توليدي در سال جاري 140 هزار تن آن پسته صادراتي، 20 هزار تن ضايعات و دورريز ، 20 تا 25 هزار تن مصرف داخلي و 15 تا 20 هزار تن براي سال آينده ذخيره ميشود.
جلالپور اظهار كرد: طي شش ماهه اول برداشت (از مهر تا اسفند ماه) 100 هزار تن پسته صادر شده و 40 هزار تن باقي مانده كه در شش ماهه ابتداي سال آينده صادر خواهد شد.
به گفته رييس انجمن پسته كشور ارزآوري صادرات محصول پسته يك ميليارد تا يك ميليارد و 200 ميليون دلار خواهد بود كه در حال حاضر 800 ميليون دلار آن محقق شده است.
وي با اشاره به اينكه قيمت پسته در سال 89 با ثبات بوده است، گفت: قيمت فروش هشت تا 10 درصد نوسان داشته و از هفت هزار و300 تومان تا هشت هزار و200 تومان از كشاورز خريداري شده است.
جلالپور اظهار كرد: با توجه به اينكه پسته داخلي دستچين است و به بازار مصرف ميرسد 10 تا 12 هزار تومان بسته به نوع محصول در بازار مصرف فروخته ميشود؛ البته پستههاي فوقالعاده و درجه يك تا 15 هزار تومان هم در بازار مصرف عرضه ميشود.
رييس انجمن پسته كشور با اشاره به اينكه در سال 89 افزايش صادرات پسته داشتهايم، گفت: در سال آينده نيز افزايش توليد و صادرات را خواهيم داشت. امسال 400 هزار هكتار پسته در سطح زيركشت پسته بوده كه 300 هزار هكتار آن در استان كرمان و بقيه در استانهاي ديگر تحت كشت رفته است.
وي يادآور شد: 15 تا 20 هزار تن ضايعات پسته مشكل برداشت و كاشت ندارد، بلكه پستههاي بدشكل،نيمه مغز، درجه سه و چهار هستند يا براي دو پوست كردن صادرات با افت وزن مواجه ميشوند.