مدير نمايندگي سازمان ملي جوانان در خوزستان، گفت: در خوزستان با تعدد شهرستانها و گستردگي قوميتها و فرهنگهاي مختلف مواجه هستيم و در چنين شرايطي قصد داريم زمينه ازدواج آگاهانه و دائمي را در استان فراهم كنيم.
"مصطفي منتظرالمهدي"، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) ـ منطقه خوزستان ـ اظهار كرد: در تعريف مجموعه اداره كل امور جوانان، افراد داراي سن 15 تا 29 سال جوان محسوب ميشوند و بر اساس سرشماري سال 85 بيش از يك ميليون و 100 هزار جوان در خوزستان وجود دارد.
وي با بيان اينكه اداره كل امور جوانان خوزستان وظيفه دارد به جمعيت جوان استان خدمات ارائه دهد، افزود: اداره كل امور جوانان، سازماني اجرايي نيست بلكه مجموعهاي ستادي است و مصوبات اين نهاد، از سوي دستگاههاي مرتبط اجرايي ميشود.
منتظرالمهدي درباره حمايت مالي از جوانان تصريح كرد: حمايت مالي از فعاليت جوانان، به عملكرد خود جوانان بستگي دارد؛ به شرط داشتن برنامه و طرح ميتوان از جوانان حمايت مالي كرد. البته در سال جاري به دليل وجود مشكلاتي در سازمان ملي جوانان و تغيير مديريت، اعتبار خاصي به خوزستان اختصاص نيافت؛ با اين وجود بيش از 100 تشكل مردمنهاد در استان از حمايت مالي اداره كل امور جوانان بهرهمند شدند.
مدير نمايندگي سازمان ملي جوانان در خوزستان با بيان اينكه بيشتر فعاليت اين مجموعه در راستاي ازدواج آسان جوانان، غنيسازي اوقات فراغت و هويتبخشي جوانان است، خاطرنشان كرد: در حال حاضر استان خوزستان در زمينه طلاق رتبه 18 كشوري را دارد؛ بر اساس آمار كشوري بهازاي هر 10 ازدواج، يك طلاق ثبت ميشود و اين در حالي است كه در خوزستان به ازاي هر 11 ازدواج يك مورد طلاق ثبت ميشود. اكنون سالانه حدود 70 هزار ازدواج و 4 هزار طلاق در خوزستان جاري ميشود.
وي ادامه داد: اداره كل امور جوانان خوزستان در تلاش است كه در جهت تسهيل ازدواج جوانان گام بردارد و شرايطي را فراهم كند كه در ازدواج جوانان، حساسيتهاي بيهوده كاهش يابد؛ با همين هدف، زمينههاي انجام ازدواج آسان در خوزستان فراهم شده است.
منتظرالمهدي گفت: با هدف ترويج ازدواج آسان، همكاريهايي با شركتهاي خصوصي انجام و از كمك افراد نيكوكار هم در اين زمينه استفاده شده است. استفاده از تسهيلات ازدواج آسان تنها مخصوص قشر خاصي از جامعه نيست و جوانان استان براي استفاده از اين طرح با محدوديتي مواجه نيستند.
مدير نمايندگي سازمان ملي جوانان در خوزستان افزود: در طرح ازدواج آسان تلاش ميشود با در نظر گرفتن سادگي و زيبايي و همچنين ايجاد فضايي در شأن عروس و داماد، مراسم ازدواج برگزار شود. تاكنون در زمينه ترويج ازدواج آسان بسيار موفق عمل شده است و اكنون قصد داريم براي استقبال بيشتر جوانان از اين طرح، موج تبليغاتي آن را افزايش دهيم. تاكنون بيش از 400 زوج جوان خوزستاني از تسهيلات طرح ازدواج آسان استفاده كردهاند.
وي تصريح كرد: همچنين با هدف ترويج فرهنگ ازدواج آسان، 20 هزار زوج خوزستاني كه مهريه 14 سكهاي داشتهاند، شناسايي شده و مورد تقدير قرار گرفتهاند. با هدف كاهش ميزان طلاق نيز طرح ارائه خدمات مشاورهاي در دادگاههاي خانواده آغاز شده است. با هدف آموزش خانوادهها در زمينه تربيت فرزندان نيز طرح "همياران زندگي" راهاندازي شده و تعدادي از خانوادهها در اين طرح در حال دريافت آموزش هستند.
منتظرالمهدي خاطرنشان كرد: غنيسازي اوقات فراغت جوانان از ديگر دغدغههاي ادارهكل امور جوانان خوزستان است. در سال جاري بيش از 900 هزار جوان از دورههاي آموزشي و طرحهايي كه براي غنيسازي اوقات فراغت پيشبيني شده، استفاده كردهاند.
مدير نمايندگي سازمان ملي جوانان در خوزستان ادامه داد: ايجاد اوقات فراغت سالم و برنامهريزي براي توانمندسازي جوانان از مهمترين اهداف ادارهكل امور جوانان خوزستان است. انرژي جوانان بايد در مسير سالم تخليه شود و اگر شرايط براي تحقق اين مهم فراهم نشود، جوان به سمت مسير خلاف و اعتياد كشيده ميشود.
وي اظهار كرد: ادارهكل امور جوانان خوزستان از برنامهها و طرحهاي تشكلهاي مردمنهاد و دستگاههاي اجرايي براي غنيسازي اوقات فراغت جوانان حمايت ميكند. پاركها محيطي مناسب براي تفريح جوانان است، ولي متاسفانه برخي پاركهاي شهر از سيستم روشنايي مناسبي برخوردار نيستند و همين موضوع موجب ايجاد فضايي نامناسب و پرخطر براي جوانان ميشود.