0

حجاب امنيت مي‌‌‌آورد

Gh_golpa
Gh_golpa
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 1224

حجاب امنيت مي‌‌‌آورد

آنچه در «آيه‌ها و نکته‌ها» از نظرتان خواهد گذشت، نگاهي به آيات الهي از منظر «تفسير نور» تأليف «حجت‌الاسلام والمسلمين قرائتي» است.

آيات نوراني قرآن کريم مالامال از پيام‌ها و نکته‌هاي اجتماعي است که عمل به آنها ضامن سعادت انسان در دنيا و آخرت است. آنچه در «آيه‌ها و نکته‌ها» از نظرتان خواهد گذشت، نگاهي به آيات الهي از منظر «تفسير نور» تأليف «حجت‌الاسلام والمسلمين قرائتي» است.

روسري‌هاي بلند بر خود بيفکنند تا (به عفت و پاکدامني) شناخته شوند

«يا ايها النبي قل لازواجک و بناتک و نساء المؤمنين يدنين عليهن من جلابيبهن ذلک ادني ان يعرفن فلا يوذين و کان‌الله غفورا رحيماً»(سوره احزاب ، آيه ۵۹)

اي پيامبر ! به همسران و دخترانت و زنان مؤمن بگو: روسري‌هاي بلند بر خود بيفکنند ، اين (عمل) مناسب‌تر است، تا ( به عفت و پاکدامني) شناخته شوند و مورد آزار قرار نگيرند و خداوند آمرزنده مهربان است.

نکته‌ها:
جلابيب جمع جلباب، به معناي مقنعه‌اي است که سرو گردن را بپوشاند و يا پارچه بلندي که تمام بدن و سر و گردن را مي پوشاند.

در آيات گذشته سخن از اذيت و آزار مؤمنان به دست منافقان بود. اين آيه مي‌فرمايد : براي آنکه زنان مؤمن مورد آزار افراد هرزه قرار نگيرند، به گونه‌اي خود را بپوشانند که زمينه‌اي براي بي‌حرمتي آنان فراهم نشوند. براساس اين آيه، نوعي روسري مورد استفاده زنان آن زمان بوده، لکن زنان در پوشاندن خود از نامحرم دقت نمي‌کرده‌اند. لذا سفارش اين آيه نزديک کردن جلباب به خود است، نه اصل جلباب که امري مرسوم بوده است. اين آيه که فرمان حجاب مي‌دهد، با تهديد مطرح نشده است بلکه فلسفه حجاب را چنين تبيين مي‌کند: زنان و دختران اگر بخواهند از متلک‌ها، تهمت‌ها، تهاجم‌ها و تهديدهاي افراد آلوده و هرزه در امان باشند بايد خود را بپوشانند.

حياي زنانه و حمايت مردانه
«و لما ورد ما مدين وجد عليه امه من الناس يسقون و وجد من دونهم امراتين تذودان قال ما خطبکما قالتا لا نسقي حتي يصدر الرعاء و ابونا شيخ کبير، فسقي لهما ثم ثولي الي الظل فقال رب اني لما انزلت الي من خير فقير» (سوره قصص آيات ۲۳ تا ۲۴ )

و چون موسي(ع) به چاه آب مدين رسيد، گروهي از مردم را در اطراف آن ديد که به سيراب کردن چارپايان خويش مشغولند و در کنار آنان به دو زن برخورد که مراقب بودند تا گوسفندانشان با گوسفندان ديگر مخلوط نشود – پس موسي (ع) جلو رفته و به آنان گفت: منظور شما از اين کناره‌گيري چيست؟ گفتند: ما براي پرهيز از اختلاط به مردان گوسفندان خود را آب نمي‌دهيم تا اينکه همه چوپانان خارج شوند و حضور ما در اينجا براي آن است که پدر ما پيرمردي کهنسال است. پس موسي(ع)گوسفندانشان را براي آنان آب داد. سپس رو به سوي سايه آورد و گفت : پروردگارا ! همانا من به هر خيري که برايم بفرستي نيازمندم.

نکته‌ها:
تذودان از ماده ذود به معناي منع کردن و جلوگيري کردن است.در اين آيه کلمه وجد دو مرتبه تکرار شده که نشانه دو نگاه جداگانه است. در حالي که اگر مردان و زنان در کنار هم بودند با يک نگاه ديده مي‌شوند.

پيام‌ها:
۱ . آب‌ها از منابع ملي هستند. نه اموال شخصي «ما مدين ... الناس يسقون»

۲. از حيا و ضعف زنان ،سوء استفاده نکنيم. اگر قانون و حمايتي در کار نباشد، بسياري از مردان حقوق زنان را ناديده مي‌گيرند. «امه ... يسقون و وجد من دونهم امراتين»

۳. حريم ميان زن و مرد يک ارزش است که دختران شعيب آن را مراعات مي کردند. «و وجد من دونهم امراتين»

۴. از موقعيت خود سوءاستفاده نکنيم. «و وجد من دونهم امراتين» ( اين دو زن، دختران شعيب پيامبر بودند، ولي از مردم نخواستند تا به خاطر پدرشان راه را براي آنان باز کنند)

۵. دختران پيامبر خدا چوپاني مي‌کنند، ولي هرگز تن به ذلت و گدايي نمي‌دهند. «امراتين تذودان»

۶. چوپاني شغل بسياري از انبياي الهي بوده است. «و ابونا شيخ کبير» اگر پدر ما پير نبود خودش چوپاني مي‌کرد.

۷. مشکلات شخصي ما را از حمايت ديگران باز ندارد. «قال ما خطبکما» ( موسي عليه السلام که جانش در خطر و در حال فرار بود از کمک و حمايت ديگران دست برنداشت)

۸. حمايت از زنان يک ارزش انساني است. «ما خطبکما»

۹. گفت و گوي مرد با زن در صورت لزوم مانعي ندارد. «ما خطبکما»

۱۰. سعي کنيم در حرف زدن با نامحرم خلاصه سخن بگوييم. «ما خطبکما»

۱۱. نسبت به آنچه در اطراف ما مي گذرد بي تفاوت نباشيم. «ما خطبکما»

۱۲. کار زن در خارج از منزل اشکالي ندارد به شرط آنکه الف: زن در محيط کار تنها نباشد. «امراتين» ب: با مردان اختلاطي نداشته باشد. «من دونهم ... لا نسقي حتي يصدر الرعا» ج : مردي که توان کار داشته باشد، در خانواده نباشد.«ابونا شيخ کبير»

۱۳. اگر در موضعي غير عادي قرار داريم، ازخود دفع شبهه کنيم. «و ابونا شيخ کبير»

۱۴. وقتي پدر و نان آور خانواده از کار مي افتد، همه فرزندان حتي دختران نيز مسئول هستند. «ابونا شيخ کبير»

۱۵. در کمک به ديگران شرطي قرار ندهيم وسريع اقدام کنيم.«فسقي لهما» حضرت موسي(ع) همين که دليل منطقي آن دو زن را شنيد بدون هيچ گونه پرسش و درخواستي بي درنگ به رفع خواسته آنان پرداخت.

۱۶. خدمت به مردم را خالصانه انجام دهيم و حل مشکلات را از خداوند بخواهيم. «فسقي لهما ... رب اني»

منبع : حجاب نيوز

پنج شنبه 26 اسفند 1389  4:34 PM
تشکرات از این پست
salehheidari20
salehheidari20
salehheidari20
کاربر تازه وارد
تعداد پست ها : 9

پاسخ به:حجاب امنيت مي‌‌‌آورد

در تایید این مطالب هر کس کمی تامل کند میبیند که حجاب عدم ازادی نیست بلکه بی حجابی باعث به اسارت گرفتن زن است

پنج شنبه 18 فروردین 1390  4:54 PM
تشکرات از این پست
gh_golpa
دسترسی سریع به انجمن ها