شهید علامه مطهری در کلام مقام معظم رهبری قسمت دوم
شهید علامه مطهری در کلام مقام معظم رهبری
قسمت دوم
|
... اما نكتهاى كه مىخواهم عرض كنم - البته، قبلاً هم گفتهام - اين است كه در اين سالگردها بهتر آن است كه بر مسائل فكرى، بيشتر تكيه شود. اگر آثار آقاى مطهّرى را به دو، سه رشته كار تقسيم كنيد، بعضى از آنها - مثل «عدل الهى» - تقريباً فلسفىِ محض است. بعضى معارف اسلامى را بيان مىكند. بدين نحو كه ايشان مسائل و معارفى از اسلام را انتخاب كردهاند و آنها را با همان فكرِ تحليلى و عميق خود، مورد رسيدگى قرار دادهاند. شايد بتوان گفت: اغلب آثار ايشان، صبغهاى چنين دارد. بعضى از آثار ايشان هم، صرفاً آثار تخصّصىِ علمى است. مثل علوم اسلامى و نظاير آن، كه مجال نشر يافته است.
ايشان در هر يك از اين سه رشته - بخصوص رشته دوم - حرفهاى بسيارى دارند. اگر فرضاً در هر سال از سالهاى آينده، به مناسبت دوازدهم ارديبهشت كه روز شهادت آقاى مطهّرى است، موضوعى از افكار و آثار ايشان مورد توجّه نقّادانه قرار گيرد؛ يعنى حسابى نقد شود، دلايل و وجوهش ذكر گردد، همه دقايق مورد نظر ايشان بيان شود و اگر كسى احياناً مىتواند با نظرى آنها را تكميل كند، آن نظر هم ذكر شود، تا اگر در بعضى از نظرات، بر ايشان اشكالاتى وارد كردند، آن فرد بتواند با مطرح كردن آن نظرات، از نظر ايشان دفاع كند؛ و خلاصه يك حركت نقّادانه علمى روى كارهاى ايشان انجام گيرد كه منتهى به استحكام هر چه بيشتر نظراتشان گردد، چنين حركت علمىاى، يك مقطع براى كار علمى خواهد بود. البته بنده در سالهاى گذشته هم، پيشنهادهايى در مورد كار علمى در ارتباط با آثار ايشان داشتم كه شايد پارهاى از آن پيشنهادها مورد توجّه واقع شده و تحقّق پيدا كرده است. اما امروز عرض من اين است كه افكار ايشان را به ميدان بياوريم.
ايشان اثرى تحت عنوان «اسلام و مقتضيات زمان» نوشتهاند كه درباره مسأله بسيار مهمّى است. اين مجموعه كه فراهم شده از سى سخنرانى است، مدّتى نزد من بود. يعنى ايشان اين سخنرانيها را به من سپرده بودند تا تنظيم كنم كه فرصت اين كار پيدا نشد و آن را به خودشان برگرداندم. بعد، ظاهراً خود ايشان و يا فردى ديگر، به تنظيم اين سخنرانيها پرداختند. البته اگر خودِ آقاى مطهّرى اين سخنرانيها را به رشته تحرير درمىآوردند و در مراحل نگارش و تنظيم، فقط خودشان وارد عمل مىشدند، شايد طور ديگرى در مىآمد. يعنى از اينكه هست قوىتر مىبود. هرچند الان هم كه به اين مجموعه نگاه كنيد، لُبّ نظرات ايشان ديده مىشود. يعنى آن موضوعات و مطالبى كه نظر يك متفكّر به آنها منتهى مىشود و جرقّهاى مىزند كه اساس كار را هم خودِ آن تشكيل مىدهد، در اين اثر هست. لكن برخورد با موضوعات، مثل برخورد در كلاس درس يا مثل برخورد با موضوع در يك مجموعه حقيقى نبوده است. يك برخورد شخصى بوده است كه ايشان نشستهاند، مطالبى را بيان كردهاند و بعد هم به جمع آورى يادداشتها پرداختهاند. شما مىتوانيد لُبّ مطلب و آنى را كه ايشان به عنوان اساس نظر خود در اين سخنرانيها ريختهاند - و اساس قضيه نيز همين است - بگيريد و آن را تجهيز و تنظيم و بيان كنيد. اگر اين كار بشود، ممكن است براساس هر يك از كتابهاى ايشان، چند كتاب ديگر به وجود آيد كه خيلى خوب خواهد شد. ...
بیانات مقام معظم رهبری در ديدار خانواده شهيد «مطهّرى» (12/2/73)
|
کریمی که جهان پاینده دارد تواند حجتی را زنده دارد
دانلود پروژه و کارآموزی و کارافرینی
پنج شنبه 26 اسفند 1389 2:20 PM
تشکرات از این پست