معاون جهاد كشاورزي گيلان:
كشاورزان گيلاني مراقب توزيع كودهاي شيميايي تقلبي باشند
خبرگزاري فارس: معاون بهبود توليدات گياهي سازمان جهاد كشاورزي گيلان گفت: كشاورزان پرتلاش گيلان مراقب توزيع كودهاي شيميايي تقلبي از طرف افراد سودجو باشند.
به گزارش خبرگزاري فارس از رشت، ايرج بنيادي پيش از ظهر امروز در جلسه جهاد كشاورزي استان توجه كشاورزان نسبت به توزيع كودهاي تقلبي از طرف افراد سودجو را مورد تاكيد قرار داد.
وي اظهار داشت: با توجه به نزديك شدن فصل زراعي بهار افراد سودجو و فرصتطلب اقدام به فروش غيرقانوني كودهاي شيميايي تقلبي به ويژه كود «پتاسه» ميكنند.
معاون جهاد كشاورزي گيلان با تصريح بر اينكه اين كودها فاقد عناصر غذايي و استانداردهاي لازم براي مصرف در مزارع است، افزود: مصرف اين كودها ضمن هدر دادن پول، موجب تخريب و آلودگي خاك مزرعه يا باغ كشاورزان ميشود.
وي خاطرنشان كرد: كشاورزان ميتوانند در صورت مشاهده توزيع غيرقانوني اينگونه كودها مراتب را به مديريتهاي جهاد كشاورزي و بازرگاني شهرستان خود اطلاع دهند تا از فعاليتهاي آنها جلوگيري شود.
بنيادي از كشاورزان گيلاني خواست تا از خريد و مصرف اينگونه كودها در مزارع يا باغهاي خود پرهيز كنند و دچار صدمه نشوند.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي گيلان نيز در اين جلسه به ادامه طرح خريد توافقي محصولات كشاورزي و دامي تا اسفند جاري اشاره كرد.
اردشير روحي اظهار داشت: از ابتداي امسال تاكنون بيش از 43 هزار و 18 تن انواع محصولات كشاورزي مانند برنج كيفي و پرمحصول، چاي، زيتون، پرتقال، سيب درختي، حبوبات، گردو، نخ پنبه، جو و سبوس گندم از كشاورزان خريداري شده است.
وي ارزش اقتصادي اين ميزان محصولات را بالغ بر 200 ميليارد و 377 ميليون ريال عنوان كرد و گفت: بيشترين مقدار خريد با 13 هزار و 823 تن مربوط به سبوس گندم، 7 هزار و 406 تن جو، 4 هزار و 469 تن برنج و 3 هزار و 331 تن سويا بوده است.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي گيلان با اشاره به خريد محصولات دامي خاطرنشان كرد: در مدت مذكور، مقدار 87 هزار و 575 تن انواع پروتئين حيواني شامل انواع گوشت مرغ، قرمز و شير از دامداران خريداري شده است.
وي با بيان اينكه خريد اين محصولات توافقي بوده است، افزود: اين محصولات به صورت توافقي توسط تشكلهاي كشاورزي و تعاون روستايي استان خريداري شده است.
روحي بيشترين خريد اين محصولات را 83 هزار و 689 تن شير از دامداران استان عنوان كرد.
وي در ادامه با اشاره به اينكه گيلان 12 هزار هكتار آببندان دارد، افزود: در دو مقطع آبگيري 600 ميليون مترمكعب آب استان را تامين ميكند و ظرفيت بسيار خوبي براي ذخيره آب محسوب ميشود.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي گيلان گفت: ممكن است احداث سه سد جديد در استان بتواند 500 ميليون مترمكعب آب را در خود جاي دهند ولي آببندانها به دليل نزديكي به مزارع كشاورزي در انتقال به مزارع ميزان هدر رفت آب را ندارند.
وي فرهنگسازي در بخش آب را بسيار مهم دانست و تصريح كرد: ادغام ترويجي با پيشبرد زمان كمرنگ شده است و اگر ترويج كار خود را به درستي انجام ندهد با مشكل مواجه ميشويم.
روحي خاطرنشان كرد: وزارت جهاد كشاورزي بايد به بخش ترويج توجه خاصي داشته باشد و اگر امروز آبياري تناوبي از افتخارات ما محسوب ميشود تنها توسط فعاليتهاي خوب ترويجي اتفاق افتاده است.
وي با اشاره به شرايط سد سپيدرود، ادامه داد: سد سپيدرود 171 هزار هكتار از مزارع گيلان را آبياري ميكند و آب آن امروز به يك ميليارد و 100 مترمكعب رسيده است.
روحي خاطرنشان كرد: با توجه به اينكه ظرفيت آبگيري سد سپيدرود به دليل احداث سد در حوزه بالادست محدود شده است، بنابراين بايد با ترويج و آموزش، فرهنگ مصرف بهينه آب و آبياري تناوبي را در استان گسترش دهيم.
انتهاي پيام/غ20/ك