نمک کمتر، قلب سالمتر!
متخصصان علوم پزشکی در آمریکا تاکید کردند که حتی کاهش مقدار بسیار اندکی از نمک در رژیم غذایی روزانه می تواند به میزان قابل ملاحظه ای خطر بروز حملات قلبی، سکته مغزی و مرگ و میر را کاهش دهد.
یک تحقیق جدید نشان داده است؛ کاهش نمک در رژیم غذایی به اندازه نصف قاشق چای خوری یا سه گرم در روز می تواند از بروز نزدیک به 100 هزار مورد حمله قلبی و 92 هزار مورد مرگ و میر ناشی از این حملات در سال جلوگیری کند.
محققان اضافه کردند که این مزایا به همراه مزایای کاهش استعمال سیگار می تواند هزینه های بهداشتی و درمانی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
گروهی از محققان دانشگاه کالیفرنیا در سانفرانسیسکو با همکاری محققان مرکز پزشکی دانشگاه استانفورد و دانشگاه کلمبیا این پژوهش را انجام داده اند.
یافته های این گروه تحقیقاتی حاصل مطالعات مدل خط مشی بیماری های قلبی کرونری است که یک شبیه سازی رایانه ای از بیماری قلبی در بین بزرگسالان امریکایی است و از سوی این محققان با هدف پیش بینی مزایای میانجی های بهداشت عمومی مورد استفاده قرار گرفته است.
دکتر کرستن بیبینز- دومینگو محقق اصلی این پژوهش و استادیار طب و همه گیرشناسی در دانشگاه کالیفرنیا در این باره تصریح کرد: کاهش مقدار بسیار اندک نمک که مسلما تاثیر قابل تشخیصی در مزه غذا نخواهد گذاشت، می تواند مزایای شگفت انگیز و قابل ملاحظه ای روی حفظ سلامت قلب افراد داشته باشد.
اطلاعات آماری نشان می دهد که در کشورهای توسعه یافته مانند انگلیس و آمریکا میانگین مصرف نمک در میان بزرگسالان تقریبا 10 گرم در روز است. بخش اعظم این مقدار نمک در غذاهایی که مردم خریداری می کنند از جمله نان وجود دارد.
به گزارش ایسنا، آنچه سبب بروز بیماری قلبی می شود، تشکیل تدریجی رسوب های چربی یا پلاک ها در لایه داخلی دیواره سرخرگ ها می باشد. این رسوب ها سبب محدود کردن عبور جریان خون می شوند که این پدیده را تصلب شرایین یا سخت شدن رگ ها (آترواسکلروز) می نامند.
دراین بیماری هیچ علامت واضحی وجود ندارد، اما زمانی که آسیب به سرخرگ ها جدی شده و جریان خون به قلب محدود شود، سبب بروز درد خواهد شد. مسدود شدن کامل یک سرخرگ خون رسان به قلب، منجر به حمله قلبی ناگهانی و کشنده می شود.
worldfood.ir