نتایج یک تحقیق دانشگاهی ثابت کرد: زعفران به عنوان یگ گیاه دارویی دارای اثرات ضد سرطانی است. دکتر مریم امیر چقماقی و دکتر پگاه مسنن مظفری، استادیاران بیماری های دهان دانشکده دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در مقاله ارائه شده خود به همایش بین المللی زعفران داروی گیاهی هزاره سوم، آورده اند: زعفران دارای خاصیت ضدسرطانی روی طیف وسیعی از تومورها نظیر لوسمی، آدنو کارسینوم کولون، اسکواموس سل کارسینوما و سارکوماهای بافت نرم است. سرطان شایع ترین علت مرگ و میر در جهان است و به همین دلیل استفاده از مواد طبیعی در دسترس که مشتق از گیاهان هستند، جهت پیشگیری از سرطان تحت بررسی است. این مقاله می افزاید: زعفران که به عنوان یک ادویه و یک دارو در پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد، دارای اثرات پیشگیری روی سرطان است. شواهد اخیر نشان داده است که این ماده، دارای خاصیت ضدسرطانی روی طیف وسیعی از تومورها نظیر لوسمی، آدنو کارسینوم کولون، اسکواموس سل کارسینوما و سارکوماهای بافت نرم است. در مقاله این دو استادیار بیماری های دهان دانشکده دندانپزشکی مشهد آمده است: زعفران که در مناطق مختلف جهان به خصوص در ایران به طور شایعی مورد استفاده قرار می گیرد، می تواند موجب القای آنزیم های سلولی مختلف و آپوپتوزیس شده و از سنتز اسیدهای نوکلئیک جلوگیری کند و بدین ترتیب به عنوان یک عامل پیشگیری کننده از سرطان مطرح شود.
worldfood.ir