يکي از مهمترين منابع غذايي که به تقويت مغز کمک ميکند، ماهيهاي چرب است. غذاهاي دريايي مثل ماهي آزاد، ساردين، ماهي تن و ماهي خال مخالي حاوي مقادير فراواني از اسيدهاي چرب امگا 3 هستند که ميتوانند سبب افزايش قدرت، بهرهوري و سالم ماندن مغز شوند.
به گزارش پايگاه اينترنتي اورنج، منبع بعدي سبزيجات با برگهاي سبز تيره هستند. اين سبزيجات عبارت از اسفناج، کاهو، کلم بروکلي و کلم دلمهاي هستند که سرشار از آنتياکسيدانهايي نظير ويتامين ث و کاروتنوييدها ميباشند. اينها همان آنتياکسيدانهاي مفيد براي حفظ سلامت قلب هستند.
يکي ديگر از اين منابع آووکادو و انواع مغز دانهها هستند. تمام اين خوراکيها حاوي يک آنتياکسيدان مهم ديگر به نام ويتامين «اي» هستند. پژوهشگران ميگويند کساني که به مقدار مناسبي ويتامين «اي» مصرف ميکنند، 67 درصد کمتر از سايرين به آلزايمر مبتلا ميشوند.
شکلات تلخ نيز از خوراکيهايي است كه موجب تقويت مغز ميشود. شکلات تلخ سرشار از فلاونوييد، يکي ديگر از آنتياکسيدانهاي مفيد براي بدن و به خصوص مغز است.
شايد تعجب آور باشد اما باور کنيد که آب هم در تقويت مغز موثر است. تمام سلولهاي بدن براي اينکه رشد خوب و مناسبي داشته باشند، به آب کافي نياز دارند و سلولهاي مغز هم از اين قاعده مستثنا نيستند.
در حقيقت، يکسوم از حجم مغز از آب تشکيل شده است و بنابراين خوردن آب کافي در روز به بهبود عملکرد مغز کمک ميکند. بر اساس مطالعاتي هم که در دانشگاه اوهايو صورت گرفته، محققان اعلام کردهاند که کارکرد مغز افرادي که ذخيره مناسبي از آب در بدنشان دارند، نسبت به افرادي که به ميزان لازم آب نمينوشند، بهتر است.
اين متخصصان همچنين تاکيد دارند که مصرف متعادل قهوه براي تقويت عملکرد مغز مفيد است. همانطور که مصرف زياد و بيرويه نوشيدنيهاي حاوي کافئين مانند قهوه، باعث اختلال در عملکرد مغز ميشود. مصرف مناسب و به اندازه قهوه نيز ميتواند قدرت تمرکز و کارايي مغز را بالا ببرد.