اين مطالعه نشان داده است كه كودكاني كه در حين تجربه يك حمله آسم، با يك دوره كوتاه مصرف خوراكي استروئيد تحت درمان قرار ميگيرند، ممكن است به افسردگي واكنش سيستم ايمني دچار شوند.
به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، اين يافته كاربردهايي براي كودكان مبتلا به آسم دارد كه با مشكل حملات آسمي به طور معمول مواجه هستند و ممكن است در معرض خطر بيماريهاي جديد واگيردار باشند.
دكتر فرانچين ام . دو چارم كارشناس و محقق دانشگاه مونترال كانادا در اين رابطه، خاطر نشان كرد: شكي نيست كه در حال حاضر تجويز داروهاي كورتيكو استروئيدي براي كاهش طول دوره و ميزان بستري شدن در بيمارستان براي كودكان مبتلا به حملات شديد آسم موثرترين روش است، اما ايمني و درصد بيخطر بودن اين داروها هنوز زير سوال بوده و موجب نگراني والدين و پزشكان شده است.
در حال حاضر اين نگراني وجود دارد كه داروهاي استروئيدي با ضعيف كردن سيستم ايمني بدن كودكان شرايط را براي ابتلاي كودك به بيماريهاي عفوني و مسري جديتر فراهم سازد.
اين نگراني تازه ناشي از گزارشاتي است كه اخيرا در ارتباط با بروز عفونتهاي شديد آبله مرغان بر اثر مصرف داروهاي استروئيدي ارائه شدهاند.
بر اساس اين گزارش، دكتر دچارم و دستياران وي در مطالعات خود واكنش ايمني كودكان سه تا 17 سالهاي را كه به دليل حمله شديد آسم به بخش اورژانس فرستاده شده بودند، مورد ارزيابي و آزمايش قرار دادند.
يافتهها نشان داد كودكاني كه براي آنها داروهاي كورتيكواستروئيدي تجويز ميشود، در واقع دچار نوعي سركوبي سيستم ايمني ميشوند و در نتيجه آنها را در برابر عوامل بيماري زاي جديد ناتوان مي سازد.
اين تحقيق در مجله آلرژي، ايمونولوژي و پولمونولوژي اطفال به چاپ رسيده است.