رييس انجمن ديابت گفت: ديابتيهايي كه قند خون خود را به خوبي كنترل نميكنند از خوردن مواد غذايي حاوي قندهاي ساده مانند شيرينيهاي خشك به ويژه در نوروز خودداري كنند.
دكتر اسدالله رجب افزود: شيرينيهاي «تر» نسبت به شيرينيهاي خشك، قند خون را كندتر افزايش ميدهند چون چربي موجود در شيرينيهاي «تر» باعث كندتر جذب شدن قند ميشود بنابراين اين نوع شيرينيها براي ديابتيها مناسبتر است.
وي تاكيد كرد: ديابتيها ممنوعيت غذايي ندارند بلكه با محدوديت غذايي مواجه هستند. بيماراني كه قند خون خود را در حد طبيعي كنترل ميكنند، مراقب نحوه تغذيه خود در دوران نوروز نيز هستند اين در حاليست كه بيشتر ديابتيهاي ايراني، آموزشهاي لازم را در زمينه حفظ قند خون در حد طبيعي نديدهاند.
رييس انجمن ديابت درباره مصرف آجيل و ميوه از سوي ديابتيها گفت: آجيل اگر در حد معمول استفاده شود، قند خون را افزايش نميدهد بنابراين ديابتيها ميتوانند روزانه حدود يك استكان آجيل بخورند علاوه بر آن مبتلايان به ديابت ميتوانند 5 تا 6 واحد ميوه را در طول روز مصرف كنند.
رجب در پايان با بيان اينكه ديابتيها پس از نوروز با عوارض ناشي از كنترل نكردن قند خون به پزشك مراجعه ميكنند، اظهار كرد: كودكان و نوجوانان ديابتي به علت فعاليت زياد در نوروز به ويژه درروز طبيعت، دچار افت قند خون شده و بزرگسالان به دليل افراط در مصرف مواد غذايي به افزايش قند و چربي خون مبتلا ميشوند و به پزشك مراجعه ميكنند.