0

تاثیر مصرف بیش از حد نمک و قند بر افزایش استرس

 
yassimanusha
yassimanusha
کاربر نقره ای
تاریخ عضویت : تیر 1389 
تعداد پست ها : 3101
محل سکونت : تهران

تاثیر مصرف بیش از حد نمک و قند بر افزایش استرس

تاثیر مصرف بیش از حد نمک و قند بر افزایش استرس

غذایی که شامل نمک ها، قندهای ساده (قند و شکر) نوشابه های گازدار، سوسیس، کالباس ها، چای پررنگ و شکلات هستند موجب افزایش استرس می شود.
یک متخصص تغذیه با اشاره به نقش ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و اسیدهای چرب امگا 3 در کاهش استرس گفت: مصرف ویتامین c به دلیل نیاز بدن در هنگام استرس به آن توصیه می شود.
دکتر احمد ساعدی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در رابطه با نقش تغذیه در کاهش یا افزایش استرس اظهار داشت: استرس به دو دسته مطلوب و نامطلوب تقسیم می شوند که نوع مطلوب آن به استرس هایی نظیر زمان امتحان گفته می شود که فرد برای افزایش قدرت و سرعت انتقال مطالب در سرجلسه به آن نیازمند است. اما نوع دوم به استرس های محیطی در خانواده یا محل کار اطلاق می شود که نیازمند ریشه یابی و درمان است.
وی در ادامه با بیان این که تغذیه روش اصلی درمان استرس نیست، گفت: استفاده از یک رژیم غذایی نقش کمک کننده در کاهش استرس دارد که در این میان نقش ویتامین c انکار ناپذیر است، چرا که وقتی فرد دچار استرس می شود هورمونهایی در بدن او تولید می شود که در این میان ویتامین c نقش موثری در پیشگیری از استرس در بدن دارد.
این متخصص تغذیه در تبیین مواد غذایی محرک و تشدید کننده استرس گفت: غذایی که شامل نمک ها، قندهای ساده (قند و شکر) نوشابه های گازدار، سوسیس، کالباس ها ، چای پررنگ و شکلات هستند موجب افزایش استرس می شود.
وی در خصوص بالا رفتن استرس توسط قندها گفت: قند و شکر باعث افزایش فشار خون می شود که این امر موجب تشدید استرس هم می شود البته عامل قند و شکر در افزایش استرس موضوع ثابت شده ای نیست.
دکتر ساعدی افزود: مواد غذایی دیگری هم وجود دارد که باعث کاهش و جلوگیری از استرس می شود که شامل ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و اسیدهای چرب امگا 3 هستند از این رو گوجه فرنگی، چای سبز، هویج، اسفناج، مرکبات و سایر میوه جات به دلیل دارا بودن ویتامین ها و آنتی اکسیدانها در زمره مواد غذایی کاهنده استرس به شمار می آیند.
وی با توصیه به مصرف هفتگی غذاهای دریایی نظیر انواع ماهی ها افزود: این غذاهای به دلیل داشتن اسیدهای چرب امگا 3 در کاهش استرس مفید و موثر هستند.
دکتر ساعدی اظهار داشت: در هرم غذایی توصیه شده است که از غلات، سبزیجات، میوه ها، گوشتها، لبنیات و در نهایت از چربی ها استفاده کنیم. غلات که در پائین ترین قسمت هرم قرار دارند بیشترین سهم انرژی غذا را دارا بوده و چربی ها که در بالاترین قسمت هرم قرار دارد پائین ترین سهم را در غذاهای توصیه شده دارا هستند.
این متخصص تغذیه با بیان نقش زغفران در کاهش استرس گفت: اما این مسئله در تمام ادویه ها صدق نمی کند چرا که تعدادی از ادویه ها نظیر فلفل و خردل باعث افزایش فشار خون و استرس می شوند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: ویتامین ها باید در هماهنگی با هم مصرف شود تا بتوانند با هم همکاری کنند. برای مثال اگر ویتامین b12 دریافت نکنیم ولی اسید فولیک به مقدار زیادی دریافت کنیم. این عامل باعث کمبود اسید فولیک می شود. زیرا برای فعال شدن اسید فولیک بدن نیازمند ویتامین b12 نیز است. بنابراین ویتامین ها باید به اندازه و در تناسب با هم مصرف شوند.

worldfood.ir

یاس

سه شنبه 24 اسفند 1389  5:08 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها