0

.:: طرز تهیه غذاها و شیرینهای مخصوص عید نوروز ::.

 
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

.:: طرز تهیه غذاها و شیرینهای مخصوص عید نوروز ::.

 
کم‌كم با نزدیك شدن به نوروز و سال نو، خانم‌های خانه‌دار به فكر طبخ غذاهای مخصوص عید نوروز، پخت سمنو برای سفره هفت سین و همینطور تهیه شیرینی و شكلات می‌افتند. آنهایی هم كه فرصت كافی دارند و اندكی سلیقه، خودشان دست به كار شده و شیرینی‌های خانگی خوشمزه را آماده می‌كنند.

اما چند نكته برای تهیه شیرینی‌های لذیذ :

- برای تهیه شیرینی و شكلات، باید مواد اولیه را از بهترین نوع تهیه كرده و دقیقا به اندازه مورد نیاز استفاده كنیم.
- آردهایی كه برای شیرینی استفاده می‌شوند، باید نرم و تازه باشند.
- برای پخت شیرینی باید به درجه حرارت فر و زمان مورد نیاز برای پخت توجه داشت. همچنین بهتر است از قبل فر را در درجه حرارت مشخص شده، گرم و آماده كنیم.
- در مورد شیرینی‌هایی كه روی آنها باید طلایی رنگ باشد، زرده تخم‌مرغ را با كمی شیر مخلوط كرده و با قلم‌مو روی شیرینی بكشید.
- چنانچه می‌خواهید شیرینی‌های خشك را برای مدت زمانی به نسبت طولانی نگهداری كنید، باید آنها را در ظرف‌های در بسته قرار دهید تا خشك نشوند.
- در نهایت نیز به خاطر داشته باشید كه برای پخت شیرینی و شكلات باید تجربه كافی داشت. در حقیقت بدون تجربه لازم و در دفعات اول و دوم نمی‌شود شیرینی را خوب و بدون عیب آماده كرد.

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
سه شنبه 24 اسفند 1389  3:01 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:.:: طرز تهیه غذاها و شیرینهای مخصوص عید نوروز ::.

نان برنجی

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


مواد لازم برای ۴ نفر:

آرد برنج ۵۰۰ گرم
پودر شکر ۲۰۰ گرم
روغن ۲۵۰ گرم
گلاب ۱٫۲ پیمانه
تخم مرغ کوچک ۲ عدد


روش تهیه :


شکر و روغن و زرده های تخم مرغ را با هم خوب مخلوط می کنیم تا زمانیکه یکدست شوند. سفیده های آنرا جدا در ظرفی می زنیم تا سفت شوند. سپس گلاب و آرد و سفیده های زده شده را هم به مایه اضافه می کنیم و خوب بهم می زنیم. این مایه را در ظرفی پلاستیکی می ریزیم و برای ۲۴ ساعت در یخچال قرار می دهیم. سپس خمیر را در یک ظرف مسطح نچسب به قطر نیم سانتی متر پهن می کنیم و با چاقوی شیرینی پزی آنرا به تکه های کوچک می بریم و می گذاریم در فر با دمای ۳۰۰ درجه فارنهایت برای ۵ تا ۲۰ دقیقه بپزد. رنگ آن نباید زیاد تغییر کند.

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
سه شنبه 24 اسفند 1389  3:01 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:.:: طرز تهیه غذاها و شیرینهای مخصوص عید نوروز ::.

قطاب

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


مواد لازم برای تهیه خمیر :

ماست چکیده ۱٫۲ پیمانه
روغن مایع ۱٫۲ پیمانه
آردسفید ۲٫۵ پیمانه
پودرخمیرترش ۱٫۲ قاشق چایخوری


مواد لازم برای ۴ نفر:


بادام خام ۱۰۰ گرم
گلاب ۴ قاشق غذاخوری
هل ۱ قاشق چایخوری
شکر۲ قاشق غذاخوری
پودرقند به میزان لازم برای غلطاندن قطاب
پودرپسته برای تزئین
روغن مایع برای سرخ کردن

روش تهیه :


ابتدا خمیر آرد را الک کرده همراه ماست چکیده و روغن مایع ترکیب می کنیم و با دست شروع به هم زدن می کنیم و به تدریج آرد را اضافه می کنیم و خمیرترش را با مقداری آب گرم مخلوط می کنیم و میگذاریم ۵ دقیقه بماند و بعد به مواد اضافه می کنیم و سپس ورز می دهیم به طوریکه خمیر به دست نچسبد و همچنین لطیف باشد. حدود نیم ساعت خمیر را ورز می دهیم و در نایلون پیچیده و حدود ۲۰ ساعت در یخچال نگهداری می کنیم که خوب به عمل بیاید. خمیر به عمل آمده را برروی صفحه ای می گذاریم و کمی آرد می پاشیم و بعد با وردنه خمیر را صاف می کنیم. سپس با دهانه استکان قالب می زنیم مواد داخل قطاب را آماده می کنیم که ابتدا پوست مغزبادام را گرفته و بعد آسیاب می کنیم و گلاب و پودرهل را اضافه می کنیم که بصورت خمیر در می آید. و با یک قاشق مرباخوری از مواد به داخل خمیر می ریزیم و با دست دورآن را می پیچیم (به صورت کروی) سپس در روغن مایع فراوان سرخ می کنیم و در توری گذاشته و بعد از خنک شدن در پودرقند می غلطانیم و بعد با پودرپسته تزئین می کنیم.

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
سه شنبه 24 اسفند 1389  3:02 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:.:: طرز تهیه غذاها و شیرینهای مخصوص عید نوروز ::.

نان نخودچی

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


مواد لازم برای ۴ نفر:

آرد نخود چی خیلی نرم ۵۰۰ گرم
پودر شکر ۲۵۰ گرم
روغن ۳۰۰ گرم


روش تهیه :


خاکه قند و روغن را مخلوط می کنیم و میزنیم تا مایه کاملا نرم و لطیف شود. آرد را در مایه میریزیم و خوب مالش می دهیم تا خمیر نرم شود و چسبندگی پیدا کند بطوریکه اگر با دست گلوله ای درست کنیم آن گلوله باز نشود. بهتر است خمیر را در یک کیسه نایلون چند ساعت بگذاریم بماند و در صورت امکان اگر خمیر یکی دو روز بماند شیرینی بهتر و راحتتر تهیه می شود. خمیر را روی میز بقطر یک سانتی متر باز می کنیم و با قالبهای کوچک مخصوص نان نخود چی قالب می زنیم و نانهای قالب زده را در سینی می چینیم و در فر با حرارت ۳۰۰ درجه بمدت ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت می پزیم نانها باید کمی طلایی شوند ولی رنگ آنها نباید زیادی برگردد ممکن است گلوله های کوچکی باندازه یک فندق از خمیر را در دست گرد کنیم و با دندانه ریز شانه روی آنرا تزیین کنیم و نصف خلال پسته وسط آن فرو نماییم.

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
سه شنبه 24 اسفند 1389  3:03 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:.:: طرز تهیه غذاها و شیرینهای مخصوص عید نوروز ::.

باقلوا

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


مواد لازم برای ۶ نفر:

مغز بادام ۵۰۰ گرم
شکر ۲۵۰ گرم
پودر هل یک قاشق پر
زرده تخم مرغ ۲ عدد
شیر نصف فنجان
روغن ۲ قاشق پر
آرد ۱۵۰ تا ۲۰۰ گرم
بیکینگ پودر نصف قاشق چای خوری
گلاب نصف فنجان
قالب های کوچک فلزی


روش تهیه :


شیر، بیکینگ پودر، روغن و زرده تخم مرغ را مخلوط می کنیم و کم کم آرد می ریزیم و مرتب بهم می زنیم تا مایه خمیرشده به دست نچسبد و زیاد هم سفت نشود بعد خمیر را خوب مالش می دهیم و می گذاریم دو سه ساعت در کیسه نایلون بماند سپس مایه بادام و قند وهل کوبیده را مخلوط می کنیم آنگاه روی میز را کمی آرد می پاشیم در صورت تهیه در جعبه از خمیر گلوله ای به اندازه یک گردو بر می داریم روی میز را کمی آرد می پاشیم و خمیر را با نورد نازک تا حدیکه ممکن است باز می کنیم ودقت می کنیم به آن فرم جعبه را بدهیم با برس مخصوص آرد روی روی لواش را پاک می نماییم جعبه را روی لواش قرار می دهیم لواش را بحدیکه تقریبا اطرافش نیم سانت از جعبه بزرگتر شود میبریم و این لواش را در جعبه می اندازیم و بهمین طریق داخل جعبه را می توان ۲ تا ۳ ورقه لواش انداخت بعد جعبه را با مایه بادام وقند آماده شده پر می کنیم وبا پشت قاشق مایه را فشار می دهیم تا کاملا سفت و صاف شود کمی گلاب با دست روی بادام و قند می پاشیم ودو تا چهار ورق لواش به طریق فوق روی جعبه می اندازیم وباقلوا را با کارد بصورت لوزی یا چهار گوش می بریم بعد ۱۵۰ گرم روغن آب کرده را داغ می کنیم. و به تناسب روی جعبه ها می دهیم و جعبه ها را داخل سینی فر می چینیم وسینی را روی پنجره اول فر بطرف پاﺌﻳﻦ با حرارت ۳۰۰ درجه می گذاریم تا یک ربع بماند وروی باقلوا کمی طلایی رنگ شود سینی را بیرون می آوریم کمی که سرد شد روی جعبه ها را به تناسب از شربت آماده شده می ریزیم.

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
سه شنبه 24 اسفند 1389  3:20 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:.:: طرز تهیه غذاها و شیرینهای مخصوص عید نوروز ::.

سوهان عسلی

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.net


مواد لازم برای ۴ نفر:

خلال بادام ۱۵۰گرم
شکر۱۵۰گرم
عسل سفت ۱۵۰گرم
روغن آب کرده یک قاشق چایخوری
زعفران کوبیده ۱۰۰گرم


روش تهیه :


خلال بادام را میشوییم درصافی میریزیم وته سینی راخوب چرب می کنیم. بعد شکر وعسل وروغن را درظرف کوچکی میریزیم وروی آتش می گذاریم، حرارت باید تند و یکنواخت باشد گاهی بهم می زنیم تا شکرو آب طلایی شود (سوهان عسلی رانباید زیاد بهم زد زیرا روغن آن جدا میشود) وقتی مایه کاملا طلایی شد زعفران رادر کمی آبجوش حل می کنیم و داخل مایه می ریزیم برای امتحان از مایه کمی گوشه سینی می ریزیم وقتی فورا" بسته شد سوهان عسلی آماده است حرارت راخیلی ملایم می کنیم تا حردی که سوهان عسلی فقط گرم بماند بعد از مایه باقاشق کوچک بفاصله روی سینی می ریزیم و فوری دوسه عدد خلال پسته روی آن قرار میدهیم،‌بعد از سرد شدن با کارد سوهانهارااز سینی جدا میکنیم ودرظرف درداری محفوظ نگه می داریم.

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
سه شنبه 24 اسفند 1389  3:21 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:.:: طرز تهیه غذاها و شیرینهای مخصوص عید نوروز ::.


نان گردوئی

مواد لازم برای ۴ نفر:

زرده تخم مرغ ۲ عدد
وانیل ۱ قاشق مربا خودی
شکر ۲ قاشق سوپخوری
مغز گردوی خرد شده ۳۰۰ گرم

گروه اینترنتی پرشیـن استـار | www.Persian-Star.org


روش تهیه :

داخل سینی فر را یک ورق کاغذ نازک میاندازیم زرده های تخم مرغ را با شکر و وانیل مخلوط می کنیم و آنرا می زنیم بقدری که کاملا سفت و سفید شود سپس گردوی خرد شده را داخل زرده تخم مرغ میریزیم و بهم می زنیم بعد از مایه با قاشق کوچک گلوله های کوچکی با اشکال دلخواه و بفاصله داخل سینی می چینیم و می گذاریم روی پنجره وسط فر با حرارت ۳۰۰ درجه ۲۰ دقیقه بماند نانها را از کاغذ جدا می کنیم و در ظرف می چینیم.

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
سه شنبه 24 اسفند 1389  3:26 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:.:: طرز تهیه غذاها و شیرینهای مخصوص عید نوروز ::.

سبزی پلو

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


مواد لازم برای۳ تا ۶ نفر:

برنج ۱ کیلو
روغن ۴ قاشق
سبزی پلویی (تره، جعفری،شبت، گشنیز، کمی شنبلیله) ۲ کیلو
زعفران ساییده در صورت دلخواه


روش تهیه :


برنج را ﻗﺒﻸ خیس می کنیم سبزی را بدقت تمیز می نماییم و می شوییم داخل آبکش می ریزیم تا آب آن برود. سبزی را خرد می کنیم و برنج را آبکش می کنیم ولی کمی دان تر بر می داریم ته دیگ را دو سه قاشق روغن آب کرده و نصف لیوان آب میریزیم برنج داخل آبکش را کم کم در دیگ میریزیم و سبزی خرد کرده را بتدریج لای برنج می پاشیم و پلو را دم می کنیم میتوانیم برای ته دیگ از کاهو استفاده کنیم. برنج را در فر یا روی آتش دم می کنیم موقع کشیدن پلو زعفران ساییده حل شده را با کمی روغن روی پلو می دهیم. ممکن است لا ی سبزی پلو را مو قع دم کردن یک دسته سیرتازه تمیز کرده بگذاریم.

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
سه شنبه 24 اسفند 1389  3:38 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:.:: طرز تهیه غذاها و شیرینهای مخصوص عید نوروز ::.

ماهی شکم پر

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


مواد لازم برای۲تا ۴ نفر:

ماهی ۲ کیلو
گشنیز ۲۰۰ گرم
زرشک یک استکان
آبلیمو یک استکان
نمک و فلفل به مقدار کافی
فلفل سبز دلمه ای یک عدد
مغز گردوی خرد شده یک استکان
زعفران یک قاشق سوپخوری
شنبلیله ۱۰۰ گرم


روش تهیه :


ماهی را خوب تمیز می کنیم فلس های آن را می کنیم داخل شکم آن را در می آوریم و می شوئیم و می گذاریم ماهی به صورت درسته باشد بدن و شکم ماهی را کمی نمک می مالیم و کنار می گذاریم سبزی را پاک کرده می شوئیم و خرد می کنیم و با دو قاشق روغن یک تفت می دهیم گردو و زرشک را داخل شکم ماهی می ریزیم و با یک نخ و سوزن تمیز شکم ماهی را می دوزیم و در سینی فر قرار می دهیم و آبلیمو و زعفران حل شده را در دو قاشق آب گرم را روی ماهی می ریزیم سپس سینی را داخل فر قرار می دهیم و به مدت یک ساعت می گذاریم و نخ آن را می کشیم و اطراف آن را با لیمو ترش یا نارنج تزئین می کنیم.

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
سه شنبه 24 اسفند 1389  3:39 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:.:: طرز تهیه غذاها و شیرینهای مخصوص عید نوروز ::.

رشته پلو

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


مواد لازم :

برنج ۳ پیمانه
رشته پلویی ۲۰۰ گرم
گوشت چرخ کرده ۲۰۰ گرم
پیاز درشت ۱ عدد
کشمش ۱۰۰ گرم
کره ۱۰۰ گرم
روغن مایع ۱/۲ استکان
دارچین ۱ قاشق چایخوری
زعفران آب کرده ۲ قاشق غذاخوری
نمک و فلفل به میزان لازم


روش تهیه :


برنج را خیس کرده و می پزیم بعد از اینکه برنج نیم پز شد رشته را به آن اضافه می کنیم وقتی برنج و رشته نرم شد آنرا آبکش کرده و دم می کنیم. نیمی از پیاز را رنده کرده و با گوشت و نمک و فلفل مخلوط می کنیم سپس گوشت را به صورت کوفته های ریز در می آوریم کوفته ها را در نیمی از روغن انداخته و در ظرف را می گذاریم تا گوشت آب بیاندازد (در صورت تمایل می توانیم از قطعه های گوشت مرغ هم در این غذا استفاده کنیم) سپس در ظرف را برداشته تا کوفته ها سرخ شود نیم دیگر پیاز را در بقیه روغن و کره سرخ می کنیم سپس دارچین و نیمی از زعفران و کوفته ها را اضافه می کنیم و با یکدیگر مخلوط می نماییم. پس از دم کشیدن پلو و بقیه زعفران را با یک کفگیر برنج مخلوط کرده برنج دم کشیده را در دیس می کشیم و روی آنرا با موادی که آماده کرده ایم تزئین می کنیم و سرو می کنیم.

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
سه شنبه 24 اسفند 1389  3:41 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:.:: طرز تهیه غذاها و شیرینهای مخصوص عید نوروز ::.

آش رشته

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


مواد لازم :

سبزی آش (گشنیز- جعفری- اسفناج- تره) ۱کیلو
رشته آش ۵۰۰ گرم
کشک ۲۵۰گرم
نخود ۱۰۰گرم
لوبیا قرمز ۱۰۰گرم
لوبیا چیتی ۱۰۰گرم
عدس ۲۰۰گرم
پیاز ۵۰۰ گرم
نمک و فلفل به میزان لازم
زردچوبه ۲ قاشق چایخوری
نعنا خشک به میزان دلخواه
زعفران آب شده برای تزئین
روغن ۲۰۰گرم


روش تهیه :


ابتدا از قبل حبوبات را خیس کرده و بعد می گذاریم خوب بپزد در این فاصله سبزی را پاک کرده می شوییم و خرد می کنیم همراه با عدس که از قبل خیس کرده ایم می گذاریم بپزد کمی که پخت حبوبات را اضافه می کنیم تمام پیازها را خلال کرده با روغن سرخ می کنیم نیمی از پیاز سرخ شده که با زردچوبه تفت داده ایم به آش اضافه می کنیم که مزه دار شود نمک و فلفل را هم اضافه می کنیم صبر می کنیم که کامل عدس و سبزی بپزد در آخر رشته را نصف کرده داخل آش می ریزیم مرتب هم می زنیم که رشته ها به هم نچسبد بعد از ۱۵ الی ۲۰ دقیقه جا می افتد در ظرف بزرگی می کشیم روی آن را با پیاز و نعنا داغ و کشک تزئین می کنیم و بعد آماده سرو است.

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
سه شنبه 24 اسفند 1389  3:42 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:.:: طرز تهیه غذاها و شیرینهای مخصوص عید نوروز ::.

تهیه سمنو برای سفره هفت سین

گروه اینترنتی پرشین استار | www.Persian-Star.org


مواد لازم برای ۴ نفر:

گندم یک کیلو
آرد گندم ۴ کیلو
بادام یا فندق یا پسته
آب به مقدار لازم


روش تهیه :


ابتدا گندمها را خوب تمیز کرده شسته و در ظرفی می ریزیم و روی آنها را با آب سرد به مدت دو روز می پوشانیم. در این فاصله چند بار آب آن را عوض می کنیم و زمانی که نوک گندمها سفید شد در صافی ریخته تا آب آن خارج شود. سپس گندمها را در یک پارچه تمیز و مرطوب ریخته و در دیس قرار می دهیم و در جای نسبتاً گرمی گذاشته یکی دو روز به این صورت بماند. در این فاصله روزی یکی دو بار کمی آب روی پارچه می پاشیم تا خشک نشود.

(باید توجه داشته باشیم آب زیاد باعث ترشیدگی گندمها می شود) بعد از دو روز که گندمها ریشه داد، پارچه را از روی آنها برداشته و در ظرف مناسب می ریزیم. سپس پارچه ای مرطوب روی گندمها می کشیم و باز روزی یکی دو بار روی آنها را کمی آب می پاشیم تا زمانی که گندمها ساقه پیدا کنند و کمی بلند شوند. پارچه را بر می داریم و زمانی که ساقه نقره ای رنگ شد، قبل از اینکه شکفته و سبز شود آن را برای سمنو استفاده می کنیم. حال گندم نقره ای شده را چرخ کرده، آن را در ظرفی ریخته مقداری آب روی آن می ریزم و خوب مخلوط می کنیم. از صافی رد کرده مواد موجود در صافی را بین دو دست فشار داده تا کاملاً شیره آن خارج شود.

آرد گندم را در ظرفی ریخته شیره گندم تهیه شده را به تدریج به آرد اضافه کرده و هم می زنیم بطوری که گلوله نداشته باشد. (باید توجه داشت که مقدار شیره در حدی باشد که مایه را کاملاً رقیق کند) روی حرارت قرار داده و مایه را کاملاً هم می زنیم تا زمانی که به جوش آید و غلیظ شود. این مایه باید مرتب هم زده شود زیرا سمنو زود ته می گیرد. آنقدر زدن را ادامه می دهیم تا آب آن کاملاً تبخیر شده و به شکل حلوا در آید و رنگ آن کمی سرخ شود (باید متذکر شویم که در سمنو شکر یا روغن اضافه نمی شود زیرا جوانه گندم بطور طبیعی مقداری شیرینی و چربی دارد) مجدداً بتدریج مقداری آب به سمنو اضافه کرده هم می زنیم تا گلوله نشود و مایه یکدست و رقیق شود. حرارت را ملایم نموده و گاهی آن را هم می زنیم تا زمانی که کاملاً غلیظ شود و به صورت سمنو با رنگ قهوه ای خوش رنگ در آید. در آخر پسته یا فندق یا بادام را در سمنو ریخته بعد از بیست الی سی دقیقه حرارت را خاموش کرده و مورد استفاده قرار می دهیم. قابل ذکر است که این غذای سنتی ایرانی که یکی از ضروریات سفره هفت سین هست برای کودکان نیز بسیار مفید و مغذی می باشد.
 

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
سه شنبه 24 اسفند 1389  3:42 PM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:.:: طرز تهیه غذاها و شیرینهای مخصوص عید نوروز ::.

 

سبزی پلو با ماهی ویژه، مخصوص شب عید

 

سبزی پلو با ماهی ویژه، مخصوص

 

از دیر باز و طبق سنن قدیم رسم بر این بوده که ناهار یا شام روز اول بهار سبزی پلو با ماهی باشه چرا که سبزی رنگ برنج در کنار نشان برکت آن حکایت از پر باری و سرسبزی و زایش طبیعت در سال جدید خواهد داشت و ماهی نیز نشان از روشنی و جنب و جوش ،  پس اولین غذای سال نو را با نشانه های خوب خدا آغازکردن خود شکر گزاری بر نعمتهای بیکران خداوندی است.

 

مواد لازم برای 4 نفر:

برنج             4 پیمانه

سبزی پلویی شامل تره فرنگی یا سیر تازه، جعفری، شوید، شنبلیله و گشنیز، از هر کدام 200 گرم

ماهی شیر                1عدد متوسط

آرد سفید                   2 فنجان

زردچوبه ودارچین       به میزان لازم

لیموترش                  4 عدد

روغن مایع               نصف فنجان

تمبر هندی                یک بسته

نمک و فلفل              به مقدار خیلی کم

پیاز                        یک عدد بزرگ

سیر                       4 حبه

طرز تهیه :

ابتدا برنج آب کش شده را کم کم داخل قابلمه ای که درته آن مقداری روغن مایع ریخته و به دلخواه نان لواش یا سیب زمینی گذاشته اید، ریخته و لا به لای برنجها را از سبزی پلوییتان که از قبل خورد و آماده کرده اید بریزید و با اضافه کردن روغن بگذارید دم بکشد.کمی از گشنیز، جعفری وشنبلیله ی این سبزی ها را برای ماهی ها کنار بگذارید.

ماهی شیر را پس از تمیز کردن به تکه های هم اندازه تقسیم کرده که برای راحتی،  این کار را به خواست شما هنگام خرید این نوع ماهی نیز برایتان انجام می دهند، آنها را حدود نیم ساعت داخل آب لیمو، پیاز و نمک و فلفل قرار دهید و مقدار نمک را کم بزنید چرا که تمبر هندی خود بسیار نمک داشته و ممکن است غذای شما را شور کند.

پس از نیم ساعت که ماهی ها با آب لیمومزه دار شدند آنها را از آب لیمو بیرون کشیده و در آرد سفیدی که با زردچوبه و دارچین مخلوط شده بخوابانید و سرخ کنید.

دراین مرحله نوبت به مزه دار و خوشمزه تر کردن ماهی ها با طعم خاص می رسد به طوری که ابتدا تمبر هندی را داخل یک لیوان آب حل کرده و از صافی عبورداده کنار بگذارید.در ظرفی دیگر پیاز و سیر را با کمی زردچوبه و فلفل بدون نمک با هم سرخ کرده، گشنیز، جعفری و شنبلیله ی خورد شده ای را که از سبزی های پلویی کنار گذاشته بودید به آنها اضافه کرده و بگذارید خوب با هم سرخ شوند، پس از سرخ شدن، تمبر هندی های حل شده در آب را به آنها اضافه کنید و بگذارید جوش بیاید و جا بیفتد .

این مایع سس مانند را روی ماهی های سرخ شده ریخته و بگذارید همینطور با درب باز روی شعله ی کم بجوشد تا ماهی ها را مزه دار کند.پس از بیست دقیقه ماهی خوشمزه ی شما آماده است.

با مخلوط این سس به همراه کمی مغز گردوی خورد شده می توانید شکم انواع ماهی های دیگری که دوست دارید را پر کرده و سپس آنها را با شعله ی کم سرخ نمایید که بسیار لذیذ و خوشمزه خواهد شد .
 
       
 در زیباترین زمان خداوندی با زیباترین دعای خداوندی به استقبال سال جدید می رویم:
« حول حالنا الی احسن الحال »

 

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
چهارشنبه 25 اسفند 1389  8:35 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:.:: طرز تهیه غذاها و شیرینهای مخصوص عید نوروز ::.

طرز تهیه سمنو برای سفره هفت سین

 

طرز تهیه سمنو برای سفره هفت

 


مواد لازم :
 
گندم ۱ کیلو
آرد گندم ۳الی ۴ کیلو
بادام یا فندق یا پسته
طرز تهیه سمنو :
 
ابتدا گندمها را خوب تمیز کرده شسته و در ظرفی می ریزیم و روی آنها را با آب سرد به مدت دو روز می پوشانیم , در این فاصله چند بار آب آن را عوض می کنیم , زمانی که نوک گندمها سفید شد , در صافی ریخته تا آب آن خارج شود , سپس گندمها را در یک پارچه تمیز و مرطوب ریخته و در دیس قرار می دهیم و در جای نسبتاً گرمی گذاشته یکی دو روز به این صورت بماند. در این فاصله روزی یکی دو بار کمی آب روی پارچه می پاشیم تا خشک نشود.
 
(باید توجه داشته باشیم آب زیاد باعث ترشیدگی گندمها می شود ) بعد از دو روز که گندمها ریشه داد, پارچه را از روی آنها برداشته و در ظرف مناسب می ریزیم , سپس پارچه ای مرطوب روی گندمها می کشیم و باز روزی یکی دو بار روی آنها راکمی آب می پاشیم تا زمانی که گندمهاساقه پیدا کنند و کمی بلند شوند . پارچه را بر می داریم و زمانی که ساقه نقره ای رنگ شد , قبل از اینکه شکفته و سبز شود آن را برای سمنو استفاده می کنیم .
 
حال گندم نقره ای شده را چرخ کرده، آن را در ظرفی ریخته مقداری آب روی آن می ریزم و خوب مخلوط می کنیم . از صافی رد کرده مواد موجود در صافی را بین دو دست فشار داده تا کاملاً شیره آن خارج شود .
 
 آردگندم  را در ظرفی ریخته شیره گندم تهیه شده را به تدریج به آرد اضافه کرده و هم می زنیم بطوری که گلوله نداشته باشد . (باید توجه داشت که مقدار شیره در حدی باشد که مایه را کاملاً رقیق کند) روی حرارت قرار داده و مایه را کاملاً هم می زنیم تا زمانی که به جوش آید و غلیظ شود . این مایه باید مرتب هم زده شود زیرا سمنو زود ته می گیرد. آنقدر زدن را ادامه می دهیم تا اب آن کاملاً تبخیر شده و به شکل حلوا در آید و رنگ آن کمی سرخ شود (باید متذکر شویم که در سمنو شکر یا روغن اضافه نمی شود , زیرا جوانه گندم بطور طبیعی مقداری شیرینی و چربی دارد) مجدداً بتدریج مقداری آب به سمنو اضافه کرده ,هم می زنیم تا گلوله نشود و مایه یکدست و رقیق شود. حرارت را ملایم نموده وگاهی آن را هم می زنیم تا زمانی که کاملاً غلیظ شود و به صورت سمنو در آید . در آخر پسته یا فندق یا بادام  رادر سمنو ریخته بعد از بیست الی سی دقیقه حرارت را خاموش کرده و مورد استفاده قرار می دهیم . قابل ذکر است که این غذای سنتی ایرانی برای کودکان بسیار مفید و مغذی می باشد.

 

قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
چهارشنبه 25 اسفند 1389  8:37 AM
تشکرات از این پست
mohammad_43
mohammad_43
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : فروردین 1388 
تعداد پست ها : 41934
محل سکونت : اصفهان

پاسخ به:.:: طرز تهیه غذاها و شیرینهای مخصوص عید نوروز ::.

 

کلمپه شیرینی مناسب عید نوروز

 

کلمپه شیرینی مناسب عید نوروز

 

مواد لازم:

آرد                                      یک کیلو

روغن جامد یا کره                    400 الی 500 گرم

تخم مرغ                                2 عدد

شکر                                     200 گرم

شیر به همراه کمی آب              نصف لیوان

هل و وانیل                              به میزان لازم

مواد لازم برای وسط کلمپه:

خرمای بدون هسته                     400 گرم

مغز گردوی خورد شده               200 گرم

هل، قلمفور و جوزهندی              به میزان لازم

بادیون و زنجبیل                        به میزان لازم

پودر پسته برای تزیین               به میزان لازم

طرز تهیه :

ابتدا دو عدد تخم مرغ را به همراه هل و وانیل خوب زده، سپس روغن را اضافه کرده و پس از آن شکر و آرد . این مواد را خوب مخلوط کنید و بعد از آن مخلوط شیر و آب را بیا فزایید تا خمیر لطیف و نرمی به دست آید.

مواد داخل کلمپه را کاملا یکدست با هم مخلوط کرده و کنار بگذارید.

به دو روش می توانید کلمپه را قالب زده و آماده کنید:

روش اول : خمیر را با وردنه روی سطحی صا ف پهن کرده و با ته فنجان  یا لیوان به شکل دایره های هم اندازه در آورید و پس از آن که مواد خرمایی که به شکل گلوله های کوچک در آورده اید را وسط  آن گذاشتید یک دایره ی خمیری را روی آن قرار داده و دور آن را ببندید و مثل خمیر قطا ب بپیچید.

روش دوم: خمیرها را با دست گلوله ای شکل کرده، کف دست پهن کنید و مواد خرما را وسط آن قرار داده و اطراف آن را ببندید و سپس با استفاده از قالبهای مخصوص کلمپه روی آن را قالب بزنید .

وقتی همه ی کلمپه ها پیچیده و آماده شدند آنها را داخل سینی فر چیده و در طبقه ی وسط  و با دمای   180 درجه به مدت 15 تا 20 دقیقه گذاشته و پس از پخته شدن روی آن را با پودر پسته تزیین کنید و بگذارید سرد شده ، سپس نوش جان کنید.
 
قُلْ سِیرُوا فِی الْأَرْضِ فَانظُرُوا کَیْفَ بَدَأَ الْخَلْقَ ثُمَّ اللَّهُ یُنشِئُ النَّشْأَةَ الْآخِرَةَ إِنَّ اللَّهَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (بگو در زمین بگردید و بنگرید خداوند چگونه آفرینش را آغاز کرده است، سپس خداوند به همین گونه، جهان را ایجاد می کند خداوند یقیناً بر هر چیز تواناست)   /عنکبوت20
چهارشنبه 25 اسفند 1389  8:38 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها