0

اخبار امروز استانها

 
amirpetrucci0261
amirpetrucci0261
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 27726
محل سکونت : http://zoomstar.ir/

پاسخ به:اخبار امروز استانها

نسخه چاپي ارسال به دوستان
فرماندار بم:
اعتبار دور سوم سفر دولت به بم محقق نشده است

خبرگزاري فارس: فرماندار بم گفت: اعتبار در نظر گرفته شده در دور سوم سفر هيئت دولت براي شهرستان بم هنوز محقق نشده است.

به گزارش خبرگزاري فارس از كرمان، حسين شايق ظهر امروز در دومين روز از گردهمايي امامان جمعه استان كرمان اظهار داشت: حضور رهبر معظم انقلاب اسلامي در نخستين روزهاي پس زلزله روحيه اميدواري در مردم بم دميد.
وي با اشاره به عملكرد دولت پس از زلزله پنجم دي ‌ماه 82 بم بيان داشت: 95 درصد از مصوبات دور دوم سفر دولت به بم محقق شده و فقط اعتبار اختصاص يافته به امر عمران شهري بم و بروات باقي مانده كه اميدواريم تا پايان امسال و با توجه به نياز موجود محقق شود.
فرماندار بم گفت: در زمان زلزله بم بانك جهاني مبلغ 220 ميليون دلار وام براي بم در نظر گرفت كه فقط 40 درصد از آن محقق شد.
شايق عنوان كرد: باند دوم جاده بم - كرمان از تعهدات بانك جهاني بود كه به آن عمل نشد و دولت عدالت محور در اين زمينه رديف اعتباري در نظر گرفته است.
اين مسئول با اشاره به اعتبار 72 ميليارد توماني براي تكميل بازسازي بم در نظر گرفته شده، اما هنوز محقق نشده، عنوان كرد: عمران شهري بم و بروات، ساخت و تكميل مساجد و اماكن مذهبي در الويت كار دولت قرار دارد.
فرماندار بم بر ساماندهي حاشيه رودخانه بم تأكيد كرد و اذعان داشت: در صورت وقوع بارندگي شديد خطر سيلاب به شدت شهر بم را تهديد مي‌كند كه خسارات فراواني را هم به دنبال دارد.
انتهاي پيام/ن30/ح

یک شنبه 22 اسفند 1389  4:58 PM
تشکرات از این پست
amirpetrucci0261
amirpetrucci0261
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 27726
محل سکونت : http://zoomstar.ir/

پاسخ به:اخبار امروز استانها

نسخه چاپي ارسال به دوستان
با صرف 130 ميليارد ريال اعتبار؛
70 پروژه آب‌‎رساني در چهارمحال و بختياري در دست اجراست

خبرگزاري فارس: مديرعامل شركت آبفاي چهارمحال و بختياري گفت: در حال حاضر 70 پروژه آب و فاضلاب در اين استان با صرف اعتباري افزون بر 130 ميليارد ريال اعتبار در دست اجراست.

به گزارش خبرگزاري فارس از شهركرد، حشمت‌الله هاشمي ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اعلام اين مطلب اظهار داشت: احداث مخازن ذخيره آب در 10 شهر اين استان، حفر و تجهيز و اجراي شبكه انتقال آب در 27 شهر اين استان، احداث تصفيه‌خانه آب در شهر سامان، اجراي دو طرح آبرساني در شهرستان‌هاي لردگان، كيار، اردل از مهم‌ترين طرح‌هاي آبرساني است.
وي افزود: اصلاح و بازسازي شبكه‌هاي آب‌رساني در 27 شهر اين استان، احداث پنج واحد تصفيه‌خانه فاضلاب، اجراي شبكه‌هاي جمع‌آوري فاضلاب در 12 شهر اين استان از ديگر اين پروژه‌ها به شمار مي‌رود.
هاشمي ادامه داد: در سال 89 به‌منظور اجراي پروژه‌هاي عمراني در بخش آب و فاضلاب از محل اعتبارات ملي و استان و ساير منابع افزون بر 130 ميليارد ريال پيش‌بيني و مصوب شده است كه در غالب طرح‌هاي يادشده هزينه خواهد شد.
مديرعامل شركت آبفاي چهارمحال و بختياري پيشرفت اين طرح‌ها را 10 تا 90 درصد اعلام كرد و گفت: براي تكميل اين طرح‌ها افزون بر 12 تا 26 ماه زمان صرف شده است.
وي در ادامه بر ضرورت نهادينه سازي فرهنگ صرفه‌جويي مصرف آب در بين مردم اين استان تأكيد كرد و گفت: با اجراي قانون هدفمندي يارانه‌ها مصرف آب در بين مردم نسبت به مدت مشابه در سال گذشته افزون بر هفت درصد كاهش يافته است.
هاشمي خاطرنشان كرد: ترويج الگوي صحيح مصرف براي استفاده درست در منابع آبي با توجه به بحران كم‌آبي در اكثر شهرهاي اين استان بيش از پيش ضروري است.
وي با بيان اينكه بايد از هدر رفت حتي يك قطره آب نيز جلوگيري كرد، اظهار داشت: با جلوگيري از هدررفت قطره‌هاي آب مي‌توان با كمترين تبعات خشكسالي را مديريت كرد.
هاشمي در ادامه جمعيت زير پوشش فاضلاب شهري در اين استان را بيش از 282 هزار نفر اعلام و تصريح كرد: تاكنون بيش از 860 كيلومتر شبكه انتقال فاضلاب در اين استان ايجاد شده است.
وي با اشاره به تلاش آن شركت براي افزايش و گستردگي خدمات خود براي شهروندان افزود: تعداد انشعاب‌هاي واگذار شده فاضلاب شهري در اين استان از ابتداي سال جاري تاكنون به حدود 75 هزار انشعاب رسيده كه رقم قابل توجهي است.
هاشمي ادامه داد: با واگذاري اين تعداد انشعاب به شهروندان در اين استان در حال حاضر افزون بر 57 درصد از جمعيت شهري اين استان از خدمات شبكه فاضلاب شهري بهره‌مند هستند.
وي با تأكيد بر اينكه توسعه شبكه فاضلاب شهري در دستور كار اين شركت قرار دارد، گفت: مشكلات مردم در نقاط مختلف با اعتماد به نفس، كار و تلاش مضاعف، تكيه بر توان و تجربه متخصصان و همت مضاعف مسئولان ذي‌ربط برطرف خواهد شد و قطعا دور از دسترس نيست.
انتهاي پيام/صا10/ع

یک شنبه 22 اسفند 1389  4:58 PM
تشکرات از این پست
amirpetrucci0261
amirpetrucci0261
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 27726
محل سکونت : http://zoomstar.ir/

پاسخ به:اخبار امروز استانها

نسخه چاپي ارسال به دوستان
شهردار مشهد:
آسيب‌هاي ييلاق‌هاي مشهد از خط قرمز گذشته است

خبرگزاري فارس: شهردار مشهد گفت: در حال حاضر با توجه به استفاده از فضاهاي ييلاقي اطراف مشهد و بروز آسيب‌هاي موجود در آنها، شرايط اين ييلاق‌ها از خط قرمز گذشته است.

به گزارش خبرگزاري فارس از مشهد، سيدمحمد پژمان ظهر امروز در جلسه شوراي اسلامي شهر مشهد كه در محل سالن شوراي شهرداري مشهد برگزار شد، اظهار داشت: فراهم كردن فضاي مناسب براي استراحت و تفريح مردم مشهد و زائران بارگاه رضوي امري ضروري است.
شهردار مشهد ادامه داد: تنها نقطه ييلاقي قابل دسترسي براي مردم وكيل‌آباد است كه با گذشت 30 سال وضعيت و شرايط آن شكننده شده است.

*‌وجه غالب اقتصاد مشهد گردشگري است
پژمان اظهار داشت: در حال حاضر وجه غالب اقتصادي در شهر مشهد در حوزه زيارت و گردشگري است كه بر اين اساس بايد اقدامات لازم به منظور فراهم آوردن شرايط، تسهيلات و فرصت‌هاي سرمايه‌گذاري در حوزه‌هاي گردشگري صورت پذيرد.
وي اظهار داشت: فراهم آوردن شرايط در بخش‌هاي ييلاقي در مقياس قابل توجه بدون حضور سرمايه‌گذاران امكان‌پذير نيست و در حال حاضر با ادامه اين روند و استفاده بيش از حد ييلاق‌هاي مشهد بدون فراهم كردن شرايط، شاهد پايين آمدن سطح كيفيت و بروز خسارات ييلاق‌ها هستيم.

*توجه به ييلاق‌ها گامي براي حل كمبودهاي گردشگري
وي توجه به ييلاق‌هاي مشهد را گامي براي حل كمبودهاي گردشگري مشهد عنوان كرد و گفت: در اين راستا از مشاور طرح جامع شهر مشهد براي بهبود وضعيت تفرجگاه وكيل‌آباد نظرخواهي شد كه در نهايت مشاور طرح جامع بر اساس ديدگاه قبلي ايده را پذيرفت.
شهردار مشهد با بيان اينكه منطقه قلعه وكيل‌آباد در رديف بافت‌هاي فرسوده شهري نيست، گفت: در كل بافت روستايي منطقه قلعه وكيل‌آباد در حدود 15 درصد است كه نسبت به 85 درصد موجود بسيار اندك است.
پژمان با بيان اينكه اين بخش با توجه به اينكه بافت روستايي دارد نمي‌تواند به بافت شهري تبديل شود، اظهار داشت: بر اين اساس مي‌توان با توجه به خصلت‌هاي گردشگري، سرمايه‌گذاري براي بهبود وضعيت اين منطقه انجام داد.
شهردار مشهد درباره تقسيط كردن صدور پرواز براي سرمايه‌گذاري در منطقه قلعه وكيل‌آباد گفت: سرمايه‌گذار براي اعتباري در حدود 2‌هزار و 500 ميليارد تومان سرمايه‌گذاري انجام مي‌‌دهد كه در اين ارتباط تقسيط صدور پروانه در اين زمينه به مدت 3 سال كار بزرگي نيست.
انتهاي پيام/ز20/ب

یک شنبه 22 اسفند 1389  4:58 PM
تشکرات از این پست
amirpetrucci0261
amirpetrucci0261
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 27726
محل سکونت : http://zoomstar.ir/

پاسخ به:اخبار امروز استانها

نسخه چاپي ارسال به دوستان
مدير شيلات استان اردبيل:
مردم ماهي قرمز را از آكواريوم‌فروشي‌ها تهيه كنند

خبرگزاري فارس: مدير شيلات استان اردبيل گفت: اهالي استان اردبيل براي پيشگيري از شيوع بيماري‌هاي مشترك بين ماهي و انسان بايد ماهي قرمز ايام عيد را از آكواريم‌فروشي‌هاي معتبر تهيه كنند.

به گزارش خبرگزاري فارس از اردبيل، مير آرمان واعظي ظهر امروز در جلسه شوراي بهداشت شهرستان خلخال با بيان اين‌كه شيوع اين بيماري‌ها ممكن است سلامت جامعه را به خطر بيندازد اظهار داشت: از هموطنان انتظار داريم با تهيه ماهي از مراكز معتبر بعد از خريد، ماهي را با نمك ضد عفوني كرده و آن را در معرض بازي كودكان قرار ندهند.
وي افزود: در صورت تماس دست با ماهي از خانواده‌ها انتظار مي‌رود اعم از كودك يا بزرگسال دستان خود را با صابون شستشو داده و از انتقال بيماري‌هاي احتمالي جلوگيري كنند.
واعظي همچنين از جمع‌آوري فروشندگان ماهي قرمز سيار در سطح استان اردبيل خبر داد و گفت: مردم در اين ايام اقدام به خريد و تهيه ماهي‌هاي قرمز از نوع كارتو و آرتوس مي‌كنند كه در اين بين عده‌اي از فروشندگان متقلب ماهي‌هايي كه گواهي بهداشتي ندارند را وارد بازار كرده و به شيوع بيماري‌ها دامن مي‌زنند.
مدير شيلات استان اردبيل افزود: مردم بايد ماهي‌هاي خود را از مراكزي كه صاحب پروانه كسب و فروش هستند تهيه كنند و ما ليست اين مراكز را در ميادين و مبادي مختلف شهر نصب و اعلام كرده‌ايم.
وي هرگونه خريد و فروش ماهي بدون مجوز و گواهي بهداشتي را غير مجاز اعلام كرد و از همشهريان خواست به اين موارد دقت كرده و نسبت به آن حساس باشند چرا كه احتمال شيوع بيماري پوستي ناشي از ماهيان قرمز مريض بيشتر است.
به گزارش خبرگزاري فارس از اردبيل در ادامه اين جلسه فرماندار خلخال نيز از برخورد جدي ماموران بهداشتي اين شهرستان با فروشندگان سيار خبر داد و افزود: در اين ايام اكيپي از بازرسان بهداشتي امور صنفي بازرگاني و اماكن بر كافه‌‌ها، رستوران‌ها و مراكز سيار عرضه كالا و اجناس نظارت كرده و با متخلفان برخورد قانوني و جدي مي كنند.
ذبيح‌الله عبداللهي با هشداري جدي و قاطع به تهيه و توزيع كنند‌گان مشروبات الكلي مواد مخدر صنعتي و مواد محترقه در سطح شهرستان از آنها خواست دست از خيانت‌ها و اعمال ضد انساني خود بردارند.
وي به مضرات ناشي از دفن غير اصولي زباله‌ها اشاره كرد و گفت: محل فعلي مكان مناسبي براي دفن بهداشتي زباله‌هاي شهري و بيمارستاني نيست و بايد شهرداري و شوراي شهر با تعيين مكان جديد به معضلات ناشي از اين امر پايان دهند.
فرماندار خلخال همچنين به حفظ محيط زيست، تالاب‌ها و استخرها اشاره كرد و از شهروندان خواست از خريد و فروش نوعي ماهي حوض (كراس) به رنگ‌هاي مختلف به دليل آلودگي به نوعي قارچ ميكروبي اجتناب كنند.
وي افزود: انتظار داريم مردم از ريختن و رهاسازي اين نوع ماهي‌ها در آب‌هاي روان، تالاب‌‌ها، رودخانه‌ها، استخرها، بندها و تفرجگاه‌ها جدا جلوگيري كرده و به حفظ محيط زيست و منابع آبي و زيست جانوري كمك كنند.
انتهاي پيام/ي20/ب

یک شنبه 22 اسفند 1389  4:58 PM
تشکرات از این پست
amirpetrucci0261
amirpetrucci0261
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 27726
محل سکونت : http://zoomstar.ir/

پاسخ به:اخبار امروز استانها

نسخه چاپي ارسال به دوستان
مديركل كار چهارمحال و بختياري:
صاحبان مشاغل خانگي تسهيلات 80 ميليوني دريافت مي‌كنند

خبرگزاري فارس: مديركل كار و امور اجتماعي چهارمحال و بختياري گفت: از سال آينده 80 ميليون ريال تسهيلات به صاحبان مشاغل خانگي اختصاص داده مي‌شود.

پرويز سلطاني امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهركرد با اعلام اين مطلب اظهار داشت: اين ميزان تسهيلات از سوي صندوق مهر امام رضا (ع) پرداخت مي‎شود، برهمين اساس اين صندوق متعهد به تأمين 20 درصد از منابع مورد نياز تسهيلات مشاغل خانگي است.
وي افزود: مشاغل خانگي برنامه جديد دولت است كه در راستاي توسعه فرهنگي كار و تلاش، اشتغال و توليد با سرمايه اندك با تصويب دستورالعمل آن در شوراي عالي اشتغال و ابلاغ از سوي وزير كار و امور اجتماعي در اين استان اجرايي و عملياتي مي‌‎شود.
سلطاني در ادامه از پيشرفت 28.5 درصدي تدوين سند توسعه اين استان خبر داد و افزود: بر اساس تمهيدات انديشيده شده تهيه و تدوين سند توسعه اشتغال براي شهرستان‌هاي هفت‌گانه اين استان به‌صورت مجزا در دستور كار قرار گرفته است.
مديركل كار و امور اجتماعي چهارمحال و بختياري خاطرنشان كرد: سند توسعه اشتغال شهرستان متناسب با ظرفيت‌هاي آن شهرستان تهيه و تدوين مي‌شود.
وي همچنين از تهيه و تدوين سند توسعه اشتغال بيش از 30 دستگاه اجرايي در پنج سال آينده خبر داد و گفت: هدف از تدوين سند توسعه اشتغال در دستگاه‌هاي اجرايي بسترساز توسعه و بسط اشتغال در اين استان است.
سلطاني در ادامه با اشاره به مزاياي ايجاد طرح‌هاي زودبازه از اين طرح به عنوان طرح اشتغال‌زايي ياد كرد و گفت: باتوجه به جمعيت جوان اين استان طرح‌هاي زودبازده مي‌تواند نقش تأثيرگذاري در كاهش نرخ بيكاري در اين استان داشته باشد.
وي در ادامه همچنين با اشاره به طرح‌هاي زودبازده در اين استان، گفت: در سال‌جاري بيش از 143 طرح با اعتباري افزون بر 187 ميليارد و 136 ميليون ريال تصويب و در نهايت 90 طرح در مرحله عقد قرارداد قرار دارد.
سلطاني افزود: اجرايي شدن اين طرح‌ زمينه اشتغال بيش از 2 هزار و 442 نفر را در اين استان فراهم خواهد كرد.
وي با اشاره به تأثيرات مثبت كارآفريني در جامعه، گفت: اشتغالزايي، ايجاد و توسعه فناوري، ايجاد ثروت در جامعه، ترغيب و تشويق سرمايه‌گذاري، ايجاد و گسترش بازارهاي جديد، ارتقاي رفاه در جامعه، ساماندهي و استفاده اثربخشي از منابع از جمله مهم‌ترين تأثيرات كارآفريني در جامعه به‌شمار مي‌رود.
سلطاني در ادامه از آموزش بيش از 2 هزار كارآفرين در سال آينده خبر داد و افزود: آموزش كارآفريني به مدت 50 ساعت از سوي جهاد دانشگاهي شهرستان‌هاي هفت‌گانه اين استان در سال آينده اجرايي مي‌شود.
وي تعداد كارگران بيمه اجباري اين استان را در ابتداي دولت نهم بيش از 47 هزار نفر اعلام كرد و گفت: هم اكنون تعداد كارگران بيمه اجباري و تأمين اجتماعي اين استان به بيش از 82 هزار نفر افزايش يافته است.
انتهاي پيام/صا20/ع

یک شنبه 22 اسفند 1389  4:58 PM
تشکرات از این پست
amirpetrucci0261
amirpetrucci0261
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 27726
محل سکونت : http://zoomstar.ir/

پاسخ به:اخبار امروز استانها

نسخه چاپي ارسال به دوستان
دبير كل مجمع جهاني اهل بيت:
شاعران اهل بيت بايد حكومت اسلامي ايران را به دنيا معرفي كنند

خبرگزاري فارس: دبير كل مجمع جهاني اهل بيت(‌‌ع) گفت: شاعران اهل بيت بايد حكومت اسلامي ما را به دنيا معرفي كنند چراكه ما امروزه شاهد حركت انقلاب اسلامي در دنيا و سقوط سركشان يكي بعد از ديگري هستيم.

به گزارش خبرگزاري فارس از اهواز، حجت‌الاسلام محمدحسن اختري ظهر امروز در نخستين كنگره بين‌المللي شعر عربي «نورالثقلين»، در محل سالن آمفي تئاتر دانشكده نفت كوت عبدالله اهواز، با اشاره به توانمندي‌هاي خوزستان در حوزه ادبيات عرب اظهار داشت: امروز دنيا نياز به سرود، تواشيح، اناشيد و قصايد دارد.
وي هدف از برگزاري اين كنگره را ترويج فرهنگ اصيل اسلامي در جهان دانست و افزود: در اين كنگره شعرايي از كشورهاي مصر، ليبي، لبنان، ساحل عاج، برزيل، مالي، عراق، سوريه، عربستان سعودي، يمن و ديگر كشورهاي جهان حضور دارند و اين حضور آنها سبب دريافت معارف الهي و به تبع آن ترويج در كشورهاي خود مي‏شود.
معاون امور بين‏الملل دفتر مقام معظم رهبري در بخش ديگري از سخنان خود گفت: شاعري موقعيتي ويژه براي ارسال ارزش‏ها، افكار و ايده هاي انسان است كه آنها با ابراز اشعار سروده‏ها فرهنگ ملت و كشور خود را بيان مي‏كنند.
دبيركل مجمع جهاني اهل بيت(ع) شاعري را هنري بزرگ و الهي دانست و اذعان داشت: تبع شاعري هنري بزرگ و موهبت الهي از جانب خداوند متعال است كه پروردگار جهانيان اين تبع را در وجود افراد نخبه‏اي از جامعه قرار داده است.
وي ادامه داد: شعر فرهنگي آميخته با روح بشر است لذا جايگاه خاصي براي ملل دارد و وضعيت ويژه‌اي براي رساندن مفاهيم و ارزش‌ها و افكاري دارد كه شاعران به آن‌ها رسيده و پرورانده‌اند.
دبيركل مجمع جهاني اهل بيت(ع) تصريح كرد: در اسلام شعر مثل همه فرهنگ‌ها ارزشمند است و توجه خاصي به آن شده است. شخص پيامبر اسلام(ص) از همان آغاز خودشان شاعران را به سرودن شعر تشويق مي‌كردند.
وي گفت: شاعران مسئوليت سنگيني در اين دوران دارند. آن‌ها بايد با فرهنگ شعر و قريحه‌شان به ميدان بيايند و وظايف خود را نسبت به اهل بيت(ع) و حكومت اسلامي كه نمونه‌اي از حكومت علوي است ادا كنند.
وي تصريح كرد: در حال حاضر يك حركت الهي در حال رخ دادن است و اين جنبشي است كه اگر مسلمانان و شاعران كشورهاي اسلامي بتوانند آن را نشان دهند به پيروزي مي‌رسد. اين حركت برخاسته از روح معنوي و ديني انسان‌هايي است كه ساليان سال تحقير شده‌ است.
دبيركل مجمع جهاني اهل بيت(ع)، زبان شاعري را، فرهنگ مشترك همه كشورهاي اسلامي دانست و اذعان داشت: شعر فرهنگي است كه آميخته با روح جاويدان بشري است؛ از اين رو مورد استفاده كشورهاي جهان قرار مي گيرد.
انتهاي پيام/خ20/ب

یک شنبه 22 اسفند 1389  4:59 PM
تشکرات از این پست
amirpetrucci0261
amirpetrucci0261
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 27726
محل سکونت : http://zoomstar.ir/

پاسخ به:اخبار امروز استانها

نسخه چاپي ارسال به دوستان
رئيس دانشگاه علوم پزشكي استان زنجان عنوان كرد:
ترقه ماده محترقه‌اي با بيشترين خسارت

خبرگزاري فارس: رئيس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني استان زنجان گفت: دانش‌آموزان 38 درصد از موارد آسيب‌ها را به خود اختصاص داده‌اند و بيشترين ماده محترقه كه موجب بروز حوادث مختلف شده ترقه است.

به گزارش خبرگزاري فارس از زنجان، رحيم سروري ظهر امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگاران اظهار داشت: در راستاي كنترل حوادث احتمالي چهار شنبه سوري در زنجان هفت آمبولانس در سطح شهر زنجان و همه پايگاه‌هاي امدادي در شهرستان‌ها به همراه گشت آمبولانس‌هاي سيار در روز چهارشنبه آخر سال آماده به صورت آماده باش آماده خدمات رساني به افراد هستند.
وي با اشاره به ارائه آموزش و اطلاعات لازم به دانش‌آموزان در مدارس افزود: با توجه به اينكه اكثر مصدومان در چهارشنبه آخر سال دانش‌آموزان هستند آموزش به والدين از طريق مداري در دستور كار قرار دارد.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني استان زنجان هماهنگي با فوريت‌هاي پزشكي شهرستان‌ها براي آمادگي پذيرش مصدومان احتمالي، تهيه بروشورهاي اطلاع رساني و توزيع آنها در مناطق پر جمعيت و تهيه و آمار و اطلاعات مصدومان احتمالي در راستاي برنامه‌ريزي براي سال‌هاي آتي را از برنامه‌ها و اقدامات دانشگاه علوم پزشكي براي پيشگيري از بروز حوادث برشمرد.
وي با اشاره به اينكه در سال گذشته روز چهارشنبه سوري 99 مورد حوادث و آسيب گزارش شد، افزود: حدود 38 مورد از آسيب‌هاي چهارشنبه سوري سوختگي درجه يك و 2 بوده است.
سروري بيشترين عضو آسيب ديده در سوانح را چشم، دست و پا عنوان و خاطرنشان كرد: در اين حوادث مردان 4.5 برابر بيشتر از زنان در معرض خطر قرار دارند.
وي با بيان اينكه عمده محل رويداد حوادث در كوچه‌ها و خيابان‌ها است، افزود: 90 درصد محل وقوع حوادث در مناطق شهري و در خيابان‌ها و كوچه‌ها گزارش شده است.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني استان زنجان با تاكيد بر اينكه 38 درصد از موارد آسيب‌ها را به خود اختصاص داده‌اند، افزود: بيشترين ماده محترقه مصرفي كه موجب بروز حوادث مختلف شده است ترقه است.
وي از خانواده‌ها خواست در اين ايام بيش از پيش مراقب فرزندان خود باشند، تا به خاطر يك لحظه هيجاني جان و زندگيشان به خطر نيفتند.
سروري در بخش ديگري از سخنان خود به فرا رسيدن هفته سلامت اشاره كرد و ياد آور شد: هفته سلامت با هدف اطلاع رساني و جلب مشاركت آحاد مردم و دستگاه‌هاي اجرايي ذي‌ربط به منظور تعميق و توسعه برنامه‌هاي سلامت و در نتيجه ارتقاي سلامت در استان اجرا مي‌شود.
وي پرداختن به آموزش و اطلاع رساني به مردم را يكي از خصوصيات بحث سلامت در جامعه خواند و افزود: با توجه به اينكه توسعه پايدار نيازمند جامعه سالم است توجه جدي به سلامت به عنوان يكي از مقوله‌هاي حياتي كشور محسوب مي‌شود.
وي توجه به رفاه كامل انسان از نظر روحي و رواني، جسمي، معنوي و اجتماعي را مهم تلقي كرد و افزود: در حوزه سلامت كه يك گستره وسيع را به خود اختصاص داده است، همكاري با بخش‌هاي مختلف در راستاي اطلاع رساني و آموزش به مردم مهم و ضروري به نظر مي‌رسد.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي و خدمات بهداشتي و درماني استان زنجان با اشاره به اينكه در حال حاضر بيماري‌هاي قلبي و عروقي، حوادث و سوانح ترافيكي و سرطان از عمده دلايل مرگ و مير در كشور است، افزود: با توجه به پژوهش‌هاي به عمل آمده تا يك دهه ديگر بيماري‌هاي رواني به عنوان دومين عامل اصلي مرگ و مير جايگزين مي‌شود.
وي شعار امسال هفته سلامت را مقاومت به داروهاي ضد ميكروبي، يك تهديد جهاني اعلام كرد و افزود: نواختن زنگ سلامت، ديدار با ائمه جمعه، سخنراني قبل از خطبه‌هاي نماز جمعه، عيادت از بيماران، برگزاري مسابقات دو همگاني عمومي، برگزاري نمايشگاه و نشست بررسي چالش‌ها و توسعه پژوهش در زمينه آنتي بيوتيك‌ها را از برنامه‌هاي هفته سلامت در استان زنجان است.
سروري با بيان اهميت توجه به سلامتي تصريح كرد: در اين زمينه بايد بيش از پيش در جامعه تلاش شود تا مردم از اهميت سلامتي آگاهي داشته باشند.
وي افزود: در راستاي اطلاع‌رساني و آگاهي دادن در مورد سلامتي رسانه‌هاي نقش مهمي دارند، كه بايد به اين امر بيش از پيش در رسانه‌ها پرداخته شود.
انتهاي پيام/ي10/ب

یک شنبه 22 اسفند 1389  4:59 PM
تشکرات از این پست
amirpetrucci0261
amirpetrucci0261
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 27726
محل سکونت : http://zoomstar.ir/

پاسخ به:اخبار امروز استانها

نسخه چاپي ارسال به دوستان
مديركل اوقاف آذربايجان شرقي:
تعدد مديريت آسيبي براي مساجد محسوب مي‌شود

خبرگزاري فارس: مديركل اوقاف و امور خيريه آذربايجان شرقي گفت: مساجد آذربايجان شرقي شش متولي دارد و اين تعدد مديريت در مساجد آسيبي براي آنها محسوب مي‌شود.

به گزارش خبرگزاري فارس از تبريز، حجت‌الاسلام حسين نوبري ظهر امروز در جلسه نظارت و هماهنگي كانون‌هاي فرهنگي هنري مساجد بر ضرورت چاره‌انديشي در مديريت فرهنگي مساجد تاكيد كرد.
مديركل اوقاف و امور خيريه آذربايجان شرقي با بيان اينكه تعدد مديريت در مساجد به عنوان يك آسيب شناخته مي‌شود، اظهار داشت: تعدد مديريت در مساجد موجب شده تا امروزه بيش از 6 متولي فعاليت‌هاي فرهنگي مساجد را مديريت كنند.
نوبري ادامه داد: مساجد از ابتداي تاسيس در صدر اسلام به عنوان پايگاهي جامع براي انواع فعاليت‌ها مطرح بوده است اما اين تعدد كاركردها به معناي تعدد مديريت نيست.
وي گفت: حفظ قداست مساجد و هويت معنوي آن نيازمند چاره‌انديشي از سوي مسئولان است تا مساجد بتوانند كاركرد خود را در جامعه ايفا كند.
مديركل اوقاف و امور خيريه آذربايجان شرقي يادآور شد: امروز برخي مساجد در حاشيه شهر تبريز داراي مشكلات فراواني در زمينه امكانات مادي هستند و ضرورت توجه بيشتر به اين مساجد نيز از سوي مسئولان احساس مي‌شود.
وي گفت: در حال حاضر 4 هزار و 600 مسجد در استان فعال هستند كه سهم مساجد در بودجه امسال 11ميليارد ريال بوده است كه با توجه به تعداد مساجد اين بودجه ناكافي به نظر مي‌رسد.
مديركل اوقاف و امور خيريه آذربايجان شرقي خاطرنشان كرد: رسيدگي به مساجد بايد از سوي تشكل‌ها و گروه‌هاي مختلف مورد توجه باشد.
نوبري اظهار داشت: تنها نيم درصد مساجد آذربايجان شرقي داراي موقوفه هستند كه آنان را از كمك‌هاي مالي بي‌نياز مي‌سازد و بقيه مساجد نياز به حمايت‌هاي مالي دارد.
وي ادامه داد: مساجد ظرفيت‌هاي خوبي براي توسعه فعاليت‌هاي فرهنگي و اجتماعي دارند و اگر امروز خواهان ارتقاي بصيرت در مساجد هستيم بايد به تجهيز مادي مساجد نيز بينديشيم.
انتهاي پيام/غ20/ح

یک شنبه 22 اسفند 1389  4:59 PM
تشکرات از این پست
amirpetrucci0261
amirpetrucci0261
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 27726
محل سکونت : http://zoomstar.ir/

پاسخ به:اخبار امروز استانها

نسخه چاپي ارسال به دوستان
در مسابقات كشوري مولود مبارك انقلاب؛
دانشجويان جهاد دانشگاهي اردبيل رتبه نخست را از آن خود كردند

خبرگزاري فارس: هنرمندان و دانشجويان واحد جهاد دانشگاهي استان اردبيل در جشنواره قرآني و عكاسي در سطح كشور خوش درخشيدند.

مدير روابط عمومي جهاد دانشگاهي اردبيل پيش از ظهر امروز در حاشيه تجليل از دانشجويان برگزيده مسابقات كشوري در جهاد دانشگاهي اردبيل در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در اردبيل اظهار داشت: دانشجويان جهاد دانشگاهي استان اردبيل در مسابقات عكاسي مولود مبارك انقلاب موفق به كسب رتبه ممتاز شده‌اند.
مهران محمدي تصريح كرد: در اين مسابقات 97 نفر با 499 قطعه عكس حضور يافته بودند كه در دو بخش گزارش تصويري و عكاسي داوران آثار برتر را انتخاب كردند.
وي گفت: در بخش تك عكس مجموعه روابط عمومي جهاد دانشگاهي واحد استان اردبيل با ارسال عكسي از فعاليت‌هاي اين واحد توانست عنوان برتر را كسب كند.
محمدي بيان داشت: قرار است اين عكس با برگزاري نمايشگاهي در تهران، سال آينده به نمايش گذشته شود.
مدير روابط عمومي جهاد دانشگاهي اردبيل تقدير از جهاد دانشگاهي واحد اردبيل را در اختتاميه جشنواره مطالعات قراني يادآور شد و عنوان داشت: در دومين جشنواره ملي مطالعات قرآني دانشجويان ايران برخي واحدهاي جهاد دانشگاهي به عنوان واحد برتر و فعال شناخته شدند.
وي اظهار داشت: در اين جشنواره واحد خراسان جنوبي، اراك، چهارمحال‌ و بختياري، اردبيل، همدان و قزوين به رقابت پرداختند كه واحد استان اردبيل لوح تقدير جشنواره را دريافت كرد.
محمدي با اشاره به فعاليت اين مجموعه فرهنگي در استان و در بخش‌هاي مختلف خاطرنشان كرد: جهاد دانشگاهي امروز به يك ميدان وسيع براي بروز و ظهور استعدادهاي جوانان و آينده‌سازان كشور تبديل شده است.
وي تصريح كرد: مجموعه جهاد دانشگاهي هم در توليد، پژوهش، مطالعات، ابتكارات و اختراعات و هم حوزه هنري و فرهنگي توانسته است به جايگاه ممتاز خود دست يابد.
محمدي‌ اظهار داشت: جهاد دانشگاهي استان اردبيل با يك حركت مستمر سعي دارد در سال آينده موفقيت‌هاي خود را بيش از پيش گسترش داده و توسعه دهد.
انتهاي پيام/ج20/ع

یک شنبه 22 اسفند 1389  4:59 PM
تشکرات از این پست
amirpetrucci0261
amirpetrucci0261
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 27726
محل سکونت : http://zoomstar.ir/

پاسخ به:اخبار امروز استانها

نسخه چاپي ارسال به دوستان
چند قدم تا نوروز/3
نوروزخوانان شمال؛ قاصدان بهار

خبرگزاري فارس: نوروزخوان‌ها، خبردهندگان و پيام آوردن نوروز از گذشته تاكنون هستند و امروزه نيز در بسياري از مناطق روستايي و كوهستاني مازندران كار خود را ادامه مي‌دهند.

به گزارش خبرگزاري فارس از نكا، نوروزخواني از جمله آيين‌هاي كهن ايراني است كه در سراسر ايران اسلامي و به ويژه در مازندران رواج دارد.


در حال حاضر خاستگاه اينگونه آواز‌خواني بيشتر در استان‌هاي مازندران و گيلان است كه در شرق مازندران به صورت گسترده انجام مي‌شود.


به افرادي نوروزخوان گفته مي‌شود كه پيش از آغاز فصل بهار به صورت دوره‌گردي به شهرها و روستاهاي مختلف رفته و اشعاري در مدح بهار يا با ذكر مفاهيم مذهبي مي‌خواندند.


شهرستان‌هاي بهشهر، نكا و گلوگاه در شرق مازندران با توجه به حضور نوروز‌خوانان حرفه‌اي داراي قدمت فراوان در اين نوع مدح و ستايش است و به نوعي نوروزخوانان در اين ديار پيام‌آور بهار و شادي براي خانواده‌ها هستند.


در نوروزخواني اشعار به زبان فارسي و يا زبان‌هاي محلي ادا مي‌شود و در مدح و ستايش خداوند، ائمه و اهل خانه گفته مي‌شود.


معمولاً نوروزخوانان 5 تا 15 روز قبل از فرارسيدن عيد نوروز به داخل شهر و روستاها مي‌آيند و با خواندن اشعار در مدح امامان ترانه‌هاي محلي، فرا رسيدن سال نو را به آنان مژده مي‌دهند.




* برخي از راويان، نوروزخواني مازندران را از 30 لحن باربد مي‌دانند


پژوهشگر موسيقي و نواهاي محلي مازندراني درباره چگونگي پيدايش نوروزخواني مي‌گويد: نوروزخواني از قطعات و نواهاي باسابقه‌اي است كه مردم منطقه ساليان دراز با آن انس گرفته‌اند كه برخي از راويان نوروزخواني مازندران را از 30 لحن باربد مي‌دانند.


محمدصادق اسحاقي گرجي در اين باره افزود: نوروزخواني داراي دو بخش درآمد و نواجش تنظيم شده كه قسمت درآمد با نام خدا آغاز و بعد به معرفي امامان مي‌پردازد.


براساس گفته اين پژوهشگر موسيقي و نواهاي محلي مازندراني، قسمت نواجش اين نوروزخواني به تعريف و تمجيد از اهل خانه اختصاص دارد كه در اين نوروزخواني پيام بهار، دعاي خير و نيكي و سلامت را براي اهل خانه آرزو مي‌كند.


اين كارشناس موسيقي ادامه داد: در اشعار نوروزخوانان ونوشه ( گل بنفشه ) به‌عنوان سنبل به‌كار رفته است چرا كه اين گل در ماه آخر هر سال شروع به روييدن مي‌كند و با روييدن آن، پايان زمستان و آغاز بهار مشخص مي‌شود.


اسحاقي بيان داشت: نوروزخوانان در ميان مردم قاصد بهار و نويد دهنده شكوفايي هستند كه اشعار زيبايي را به صورت دم به دم (نفس به نفس) و نوبتي مي‌خوانند و در پايان هر بيت، دو بيت آن را به عنوان ترجيح بند به صورت دو صدايي يا دو نفره مي‌خوانند.


وي اظهار داشت: معمولا نوروزخوانان دو نفر هستند كه يك نفر به عنوان خواننده اصلي و ديگري به‌عنوان پيودي‌گر (پي‌خوان) كار را به پيش مي‌برد.


اسحاقي با بيان اينكه قاصدان بهار از همين راه به زندگي خود رونق مي‌بخشند، خاطرنشان كرد: اين افراد داراي محبويت خاصي در بين مردم هستند.


اين استاد موسيقي مازندران كه خود سازنده موسيقي‌هاي فراواني به زبان محلي مازندراني است در ادامه درباره چگونگي نوروزخواني در روستاها و شهرها گفت: نوروزخوانان در بدو ورود به هر خانه‌اي ، نام و نشان اهل خانه را سؤال كرده و به نواجش (نوازش) اهل خانه مي‌پردازد و بزرگ خانواده را در قالب شعر به سفر مكه، كربلا و اماكن زيارتي نويد مي‌دهند و در ادامه اهل خانه را به عروسي فرزندان و مجردان نويد مي‌دهند.


وي ادامه داد: در اين مراسم نوروزخواني بزرگ هر خانواده برحسب رسم و رسوم انعامش را به صورت نقدينه و يا گندم، برنج و ... تقديم نوروزخوانان مي‌كند.



* نوروزخواني دچار تغييرات خاص خود شده است


اسحاقي در ادامه با اشاره به دخل و تصرف‌هايي در نوروزخواني اظهار داشت: با تغيير زندگي اجتماعي در سال‌هاي مختلف، نوروزخواني نيز دچار تغييرات خاص خود شده است.


وي افزود: شرق مازندران داراي بهترين نوروزخوانان است كه اشعار را نيز در حد قابل قبولي همچون گذشته ادا مي‌كنند و دخل و تصرف كمتري بر روي آن اعمال كرده‌اند.


اسحاقي در پايان با اشاره به شعرهاي متداول در نوروزخواني گفت: شعرهاي متداول در اين نوروزخواني همچون «اول گومبه بسم الله، بسم‌الله نوم خدا، اون پنج تن آل عبا، اون نوح نبي الله، اون موسي كليم الله، ابراهيم خليل الله، بساته خانه خدا، جبراييل بيه استا، باني خانه خدا» و يا اشعاري همچون« اول آدم دوم حوا، اون شيطان بي‌حيا، يتا تيم گندم هدا، بهشت جه فريب هدا» كه اين اشعار در بخش درآمد است.


البته باهم‌خواني در بسياري از آيين‌ها و مراسم‌هاي خاص در مازندران وجود دارد و نوروزخواني يكي از سنت‌هاي ديرينه اين ديار است كه مردم با آن انس و الفت ديرينه داشته و نوروزخوانان را قاصدان خوب براي آغاز بهاري شاد و با نشاط مي‌دانند.

یک شنبه 22 اسفند 1389  4:59 PM
تشکرات از این پست
amirpetrucci0261
amirpetrucci0261
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 27726
محل سکونت : http://zoomstar.ir/

پاسخ به:اخبار امروز استانها

نسخه چاپي ارسال به دوستان
شهردار منطقه 20 تهران:
بوستان‌ها و بلوارهاي منطقه 20 به شبكه آبياري قطره‌اي مجهز شد

خبرگزاري فارس: شهردار منطقه 20 تهران گفت: در راستاي افزايش جلوه‌هاي بصري شهر، بوستان‌ها و بلوارهاي منطقه نورپرداري و به شبكه آبياري قطره‌اي تجهيز شد.

مجتبي عبداللهي امروز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در جنوب استان تهران اظهار داشت: در راستاي طرح استقبال از بهار به منظور تامين روشنايي 3 هزار و 750 متر حفاري در بوستان‌هاي معراج‌، ميرهادي و بلوارهاي سطح منطقه انجام شد و بيش از 130 پايه چراغ نصب شده است.
شهردار منطقه 20 تهران گفت: در پايه چراغ‌هاي نصب شده از لامپ‌هاي ال‌اي‌دي استفاده شده است كه علاوه بر بهره‌مندي از طرح‌هاي جديد نورپردازي با حداقل انرژي روشنايي محيط را تامين مي‌كند و سبب كاهش هزينه‌هاي عملياتي و نگهداري آنها شده است.
وي در ادامه با اشاره به اهميت مصرف بهينه آب آبياري خاطرنشان كرد: خيابان 13 آبان و ضلع شمال امين‌آباد به شبكه آبياري قطره‌اي تجهيز شده و با اجراي يك‌هزار و 300 متر حفاري، مشكل آبرساني بلوار مياني خيابان 13 آبان، سلمان فارسي و جاده امين‌آباد برطرف شده است.
عبداللهي همچنين از لايروبي بيش از 2 هزار و 500 كانال در راستاي طرح استقبال از بهار خبر داد و خاطرنشان كرد: با توجه به بارش‌هاي بهاره هيچگونه نگراني بابت آبگرفتگي در سطح منطقه نداريم.
شهردار منطقه 20 تهران در ادامه به شيب كم منطقه 20 اشاره كرد و اظهار داشت: منطقه 20 محل تجمع آب‌هاي سطحي شهر تهران است به همين منظور در راستاي طرح استقبال از بهار بيش از 2 هزار و 500 متر از كانال‌هاي درجه دوم و سوم لايروبي شد كه كانال هرنجي، علي‌نواز، دارابي و جوانمرد قصاب از آن جمله است.
وي با اشاره به اقدامات اداره مسيل‌ها در محله برگزيده (محله 13 آبان) گفت: كانال‌هاي درجه يك همچون كانال صالح‌آباد ضلع جنوب آهن مكان و كانال بازيافت واقع در ناحيه 3 شهرري مورد لايروبي قرار گرفت و يك حلقه چاه جذبي در خروجي اتوبان آزادگان به خيابان شهيد رجايي به منظور جمع‌آوري آب‌هاي سطحي حفاري شد.
وي در ادامه افزود: 180 متر طول از قنات ده‌خير واقع در قلعه عليمون و فنس‌هاي حاشيه صالح‌آباد مورد بازسازي و احيا قرار گرفته است.
انتهاي پيام/آ20/ح

یک شنبه 22 اسفند 1389  4:59 PM
تشکرات از این پست
amirpetrucci0261
amirpetrucci0261
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 27726
محل سکونت : http://zoomstar.ir/

پاسخ به:اخبار امروز استانها

نسخه چاپي ارسال به دوستان
نماينده ولي فقيه در استان مركزي:
ايثار و شهادت مهم‌ترين ركن فرهنگي در جنگ نرم است

خبرگزاري فارس: نماينده ولي فقيه گفت: ايثار و شهادت مهم‌ترين ركن فرهنگي در مقابله با جنگ نرم دشمن است.

به گزارش خبرگزاري فارس از اراك، آيت‌الله قربانعلي‌ دري ‌نجف‌‌آبادي ظهر امروز در ديدار با رئيس و كاركنان سازمان بنياد شهيد و امور ايثارگران استان مركزي به مناسبت سالروز تاسيس بنياد شهيد اظهار داشت: توجه به آرمان‌هاي شهدا مي‌تواند جامعه را در مسير صحيح قرار داده و موفقيت‌ها را بيشتر و بيشتر كند.
وي با تاكيد بر اينكه استقلال و عزت ايران اسلامي از مهم‌ترين اهداف و آرمان‌هاي شهدا بوده است، تصريح كرد: بدون شك اگر اهداف شهدا در جامعه حفظ شود، فرهنگ شهادت نيز در جامعه نهادينه خواهد شد.
امام جمعه اراك ادامه داد: امروز تنها ابزاري كه به وسيله آن مي‌توان در جبهه نرم با دشمنان مبارزه كرد، حفظ و تقويت اهداف شهدا در جامعه است زيرا ايثار و شهادت مهم‌ترين ركن فرهنگي در مقابله با جنگ نرم دشمن است.
دري ‌نجف‌آبادي با اشاره به رسالت سنگين بنياد شهيد و امورايثارگران خاطر‌نشان كرد: بنياد شهيد رسالت‌ بسيار سنگيني در امر رسيدگي به خانواده شهدا، جانبازان و ايثارگران بر عهده دارد كه بايد بر اساس اولويت به خواسته‌هاي جامعه هدف خود رسيدگي كند.
وي افزود: حضور خانواده معظم شاهد و ايثارگر معنويت خاصي به جامعه بخشيده كه بايد از اين فرصت نهايت بهره را برد.
حجت‌الاسلام حسن هنرمند رئيس سازمان بنياد شهيد و امور ايثارگران استان مركزي نيز گفت: بيش از 19 هزار نفر از خانواده معظم شاهد و ايثارگر زير پوشش اين نهاد قرار دارند كه بنياد شهيد رسيدگي جدي به امور اين خانواده‌ها را در دستور كار خود قرار داده است.
به گفته وي مسئولان اين نهاد با 25 هزار و 528 نفر از خانواده‌هاي معظم شاهد و ايثارگر ديدار كرده‌اند.
انتهاي پيام/آ30/ح

یک شنبه 22 اسفند 1389  5:00 PM
تشکرات از این پست
amirpetrucci0261
amirpetrucci0261
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 27726
محل سکونت : http://zoomstar.ir/

پاسخ به:اخبار امروز استانها

نسخه چاپي ارسال به دوستان
نماينده ولي فقيه در آذربايجان شرقي:
كتاب‌هاي ضاله جايي در كتابخانه‌هاي عمومي ندارند

خبرگزاري فارس: نماينده ولي فقيه در آذربايجان شرقي گفت: كتاب‌هاي مضر و ضاله نبايد جايي در كتابخانه‌هاي عمومي داشته باشد، چراكه سبب مسموميت فكري جوانان و جامعه مي‌شود.

به گزارش خبرگزاري فارس از تبريز، آيت‌الله محسن مجتهد شبستري ظهر امروز در ديدار با كتابداران و مسئولان كتابخانه‌هاي عمومي آذربايجان شرقي بر ضرورت نشر فرهنگ كتابخواني اسلامي در جامعه تاكيد كرد.
وي با اشاره به جايگاه كتاب در اسلام اظهار داشت: اسلام به كتاب و كتابخواني تاكيد فراوان داشته و اين توجه اسلام به امر مطالعه و كتابخواني مايه مباهات است.
نماينده ولي فقيه در آذربايجان شرقي با اشاره به آمار ارائه شده از سوي مسئولان كتابخانه‌هاي استان در زمينه كتابخواني يادآور شد: رشد فرهنگ كتاب و كتابخواني نسبت به سال‌هاي گذشته مايه اميدواري است و بايد به اين مسئله توجه بيشتري شود.
امام جمعه تبريز خاطرنشان كرد: وضعيت كتابخواني و مطالعه نشريات و روزنامه‌ها با وجود پيشرفت‌هاي محسوس بايد رشد بيشتري پيدا كند تا گنجينه‌هاي علومي كه از گذشته به ما رسيده مورد استفاده قرار گيرد.
آيت‌الله مجتهد شبستري با بيان اينكه فعاليت كتابداران در جامعه ارزشمند است، اظهار داشت: كمك به تعالي فرهنگ كتابخواني در جامعه داراي اجر معنوي و اخروي است و حضور خانواده معظم شاهد در عرصه فعاليت‌هاي كتابخانه‌اي استان مايه مباهات است.
وي در ادامه با اشاره به ملزومات فعاليت كتابخانه‌اي در جمهوري اسلامي ايران يادآور شد: كتب مضر نبايد در كتابخانه‌هاي عمومي وجود داشته باشد چرا كه كتب مضر به دفعات از غذاي مسموم نيز خطرناك‌تر است.
امام جمعه تبريز اظهار داشت: توجه به غذاي روحي مورد تاكيد بزرگان اسلام قرار گرفته است و نشر كتب مضر در جامعه موجب مسموميت تعداد بيشتري از افراد خواهد شد.
آيت‌الله مجتهد شبستري تاكيد كرد: كتب مفيد از جمله كتاب شهيد مطهري بايد در كتابخانه‌ها مورد دسترس بيشتر قرار داشته باشد و با توجه به سطوح مختلف، كتب مفيد به مراجعان و جوانان عرضه شود.
نماينده ولي فقيه در آذربايجان شرقي در ادامه بر ضرورت حسن برخورد با جوانان و مراجعان در كتابخانه‌هاي عمومي تاكيد كرد و گفت: برخورد نامطلوب با جوان و نوجوان موجب سرخوردگي وي نسبت به مطالعه خواهد شد و در مقابل حسن برخورد نيز جذب جوانان به كتابخواني را فراهم خواهد كرد.
وي اظهار داشت: در كنار رشد كتابخواني نيز توجه به مطبوعات سالم و مفيد نيز ضروري است و اميداوريم آمار كتابخواني رشد بيشتري داشته باشد.
انتهاي پيام/غ20/ح

یک شنبه 22 اسفند 1389  5:00 PM
تشکرات از این پست
amirpetrucci0261
amirpetrucci0261
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 27726
محل سکونت : http://zoomstar.ir/

پاسخ به:اخبار امروز استانها

نسخه چاپي ارسال به دوستان
استاندار ايلام:
جاده سلامتي در ايلام ايجاد مي‌شود

خبرگزاري فارس: استاندار ايلام گفت: طي ساز و كاري مسيرهاي ساخت جاده سلامتي در كل شهرستان‌هاي تابعه پيگيري مي‌شود.

به گزارش خبرگزاري فارس و به نقل از روابط عمومي استانداري ايلام، مجتبي اعلايي در ديدار با مسئولان تربيت بدني و ورزش همگاني اظهار داشت: با توجه به جاذبه‌هاي طبيعي و گردشگري فراوان در اقصي نقاط استان، طي ساز و كاري مسيرهاي ساخت جاده سلامتي در كل شهرستان‌هاي تابعه پيگيري مي‌شود.
وي ادامه داد: همچنين طي سال آينده نيز براي تقويت برنامه‌هاي ورزش همگاني، برنامه‌هاي مدوني در استان تدوين شده است.
اين مسئول اضافه كرد: نگاه مديريت ارشد استان به مقوله پر اهميت ورزش، جداي از موضوع سلامتي و نشاط جامعه، يك نگاه فرهنگي است.
اعلايي با بيان اينكه كساني كه اوقات خود را با ورزش سپري مي‌كنند داراي نشاط روحي هستند، تصريح كرد: يكي از محورهاي اساسي جامعه توسعه يافته از منظر جامعه ديني، سلامتي و تندرستي است.
استاندار ايلام گفت: موضوعات ايجاد عدالت، علم‌آموزي و ورزشي‌هاي همگاني جايگاه‌هاي ارزشمندي در حكومت ديني دارند و ترويج ورزش‌هاي عمومي بايد به يك باور تبديل شود.
وي با اشاره به اينكه مردم استان ايلام عموما ارتباط بسيار مطلوبي با طبيعت داشته و اهل كوهپيمايي و ورزش هستند، ادامه داد: علاقه عمومي مردم منطقه به دشت و كوه چشمگير بوده و اين موضوع به يك رفتار عمومي تبديل شده است كه مصداق آن در ساير استان‌هاي ديگر كمتر مشاهده مي‌شود.
اين مسئول وجود كمربندي‌هاي شرقي، شمالي و مسير دانشگاه ايلام را حاشيه‌هاي بسيار مساعدي براي استفاده به عنوان جاده سلامت در مركز استان ذكر كرد و گفت: بايد با ساز و كار‌هاي انجام شده اين مسيرها تجهيز شوند.
اعلايي مسير جاده ايلام ـ صالح‌آباد را بسيار مستعد براي مشخص شدن به عنوان جاده سلامتي عنوان كرد و افزود: اين مسير داراي جاذبه‌هاي گردشگري و طبيعي فراوان است و همچنين به بارگاه ملكوتي حضرت علي صالح (ع) ختم مي‌شود.
انتهاي پيام/صا30/ع

یک شنبه 22 اسفند 1389  5:00 PM
تشکرات از این پست
amirpetrucci0261
amirpetrucci0261
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : تیر 1388 
تعداد پست ها : 27726
محل سکونت : http://zoomstar.ir/

پاسخ به:اخبار امروز استانها

نسخه چاپي ارسال به دوستان
چند قدم تا نوروز/4
تجلي آيين يك‌هزار ساله در نواي خوش نوروزخوانان

خبرگزاري ‌فارس: شنيدن نواي نوروزخوانان در كوچه پس‌كوچه‌‌هاي شهرها و روستاهاي مازندران نواي هزارساله اين آيين سنتي را در ذهن‌‌ها متجلي مي‌كند.

به گزارش خبرگزاري فارس از آمل، هميشه صدا و نوا مهم‌ترين و به يادماندني‌ترين خاطره‌اي است كه در ذهن باقي مي‌ماند و موسيقي كه نواي خوش زندگي است هميشه تبلوري از ذوق و زيبايي بوده است.
نوروخواني آييني بر پايه صوت و موسيقي است، نوايي كه بيدارباش زندگي را خبر مي‌دهد و موسيقي كه دل را جلا مي‌دهد و رخوت را مي‌شويد تا بهار را در جان‌ها زمزمه كند.
اين آيين را كمتر كسي است كه در مازندران نداند و نشناسد، آييني كه با موسيقي خوش مازندراني در كوچه‌هاي روستاها در گذشته و اكنون در شهرها خوانده مي‌شود، دوستداران هميشگي دارد.
نوروزخوان‌ها عموما در گروه‌هاي دو نفره در كوچه‌ها به راه مي‌افتند و به مردم مژده بهار مي‌دهد.
«باد بهارون بيمو بلبل خوش‌خون بيمو» نوايي است كه مدام نوروزخوان زمزمه مي‌كند تا آمدن بهار را مانند يك بلبل به گوش اهالي برساند.
نغمه‌هاي بهاري كه نوروزخوان با طرب مي‌خواند حتي اگر زمستان سختي قبل از بهار هم باشد دلش را آب كرده و خود را با آن همنوا مي‌كند.
نوروزخوان بشارت‌دهنده بهار است و راوي رويش، وي اين سنت را از هزاران سال پيش سينه به سينه گردانده و امروز در گوش من و تو زمزمه مي‌كند.
نوروزخوان در اشعارش از ديگران هم كمك مي‌گيرد تا آمدن بهار را به ديگران هم برساند، باد بهاري را بهانه مي‌كند تا رخوت از چهره شهرها و روستاها بشويد.
در مازندران به مانند هر سال از اين هزاران سال و به رسم آييني ديرينه اسفند كه از نيمه مي‌گذرد و جوانك‌هاي درختان و شكوفه‌هاي بهاري كه نوك مي‌زنند در كوچه‌ها به راه مي‌افتند و هميشه هم مشتريان خود را دارند.
تعداد اين نوروزخوانان امروز در مازندران آنقدر زياد نيست كه نوبت به همه شهرها و روستاهاي و حتي همه كوچه پس كوچه‌هاي اين مناطق برسد و فقط در برخي مناطق كه به نظر مي‌رسد تمنايي باشد از اين نوروزخوانان براي خوانش دعوت مي‌كنند.
يك عصر ميهمان مركز پژوهش‌هاي فرهنگ بومي شهرستان آمل بوديم، مركزي كه فقط به نام يك نفر است اما همين كه نام اين يك نفر باشد براي اين گروه كافي است تا همه براي احياي سنت‌هاي بومي و محلي اين منطقه به ياريش بشتابند.
قرار بود اجراي برنامه‌هاي نوروزخواني به مدت سه روز در برخي محلات و روستاهاي شهرستان آمل اجرا شود اما بارندگي هوا و آفتاب يك روزه نيمه اسفندماه اين برنامه را به يك عصر محدود كرد.
دو گروه نوروزخواني به دعوت حشمت‌الله اياز، مدير مركز پژوهش‌هاي فرهنگ بومي و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي آمل براي اين برنامه تدارك ديده شده بودند.
محله اسپه‌كلا از محلات قديمي شهرستان آمل است كه براي نخستين برنامه‌ در نظر گرفته شده بود و تكيه اسك مستقر در اين محله از قديمي‌ترين اماكن مذهبي و آييني آمل است كه سابقه طولاني در اجراي برنامه‌هاي بومي و فرهنگي دارد.
نوروزخوان‌ها از دو آلت موسيقي به نام «لَله وا و دوسركتن» براي نواختن نواي نوروزي استفاده مي‌كنند، دو سر كتن وسيله‌اي شبيه دو طبل كوچك ولي متصل به هم كه با دو چوب نوروزخوان به روي آن مي‌نوازد و اين دو وسيله به خوبي از عهده نوازش نغمه بهاري برمي‌آيند.
باورم نمي‌شد كه به محض اينكه صداي موسيقي در حياط بزرگ تكيه اسك بپيچد تمام سرها به سمت صدا بگردد و تمام قدم‌ها به سمت محل صدا به حركت درآيد.
شايد به اغراق بگويم كه كمتر كسي جذب نواي دلنشين نوروزخوان‌ها نشد و كمتر كسي حتي براي چند دقيقه از آن لذت نبرد.
وقتي با نوروزخوان‌ها همراه شديم و به همراهشان خانه به خانه گشتيم، شوق حضور اين نغمه‌خوانان بهاري در همه خانه‌ها پيچيده بود و از هر پنجره‌اي و دري سري و بدني براي ديدن و شنيدن نواي نوروزخوانان ديده مي‌شد.
مردم هنوز رسم‌ها و آيين‌هاي سنتي را فراموش نكرده‌اند، شيريني، شكلات، ميوه و پول را به رسم تشكر و قدرداني به نوروزخوانان مي‌دادند تا شگوني باشد براي آغاز سال نو.
نوروزخوان‌ها در كوچه‌ها مي‌خواندند كه «باد بهارون بيمو نوروز سلطون بيمو» و مردم اسپند دود مي‌كردند و كوچه همه بهاري شده بود با نغمه نغمه‌خوانان بهاري و شوق و اشتياق مردم.
عجيب بود شور و اشتياق مردم و اينكه دوست نداشتند برنامه نوروزخواني به اين زودي به اتمام برسد اما مقصد بعدي يكي از روستاهاي اطراف آمل بود كه از گروه براي اجراي برنامه دعوت كرده بودند و اين بار نواي نوروزخواني با عطر باغات مركبات و شاليزارها در هم پيچيد تا بهار به معناي واقعي در اين منطقه با نواي نوروزخوانان همراه باشد.
در پايين‌ خيابان ليتكوه هم اشتياق مردم بود و درهايي كه مردم با شوق به روي ميهمانان ناخوانده خود باز مي‌كردند، اسپند دود مي‌كردند ولي اين بار در خانه‌هاي روستايي فراواني شيريني‌هاي سنتي بود كه چشم‌نوازي مي‌كرد.
بشتزيك، دختردونه و آغوزكنا هنوز هم در خانه‌هاي مردم مازندران به وفور ياد مي‌شود حتي اگر مهمان ناخوانده باشد.
مقصد سوم و نهايي گروه بازار مشايي‌محله آمل بود، بازاري قديمي و با سقف‌هاي حلبي و فرسوده و قدمتي به اندازه چند دهه ميزبان نوروزخوانان بود.
حال و هواي بهاري و خريد عيد و نواي نوروزخوان شوري را كه در بازار ايجاد كرده بود در هيچ منطقه ديگر ايجاد نكرد.
همه اينها بهانه بود تا بدانيم و بنويسيم كه مردم هنوز گذشته خود را فراموش نكرده‌اند، هنوز سنت‌ها و آيين‌ها براي اين مردم اهميت بسزايي دارد.
هنوز شور و شوق كودكي كه از ديدن نوروزخوان به وجد مي‌آيند كم نشده، هنوز پدران و مادران ما با ديدن نوروزخوان‌ها شادي مي‌كنند و شادي كودكانه‌اشان را از ياد نبرده‌اند.

* نوروزخوان پيام‌رسان بهار و تداعي‌كننده بيداري است
احمد رضانژاد كه به گفته خودش 15 سال است، نوروزخواني مي‌كند، ياد گرفتن نوروزخواني را مديون همين ذوق و شوق كودكي‌اش مي‌داند.
وي در گفت‌وگو با خبرنگار فارس مي‌گويد: كودك كه بودم دنبال نوروزخوان‌ها راه مي‌افتادم و از ديدن اين نوروزخواني لذت مي‌بردم، وقتي هم كه بزرگ‌تر شدم ياد گرفتم كه نوروزخواني كنم.
رضانژاد به اينكه احياگر و پاسدار اين سنت كهن و قديمي ايراني و مازندراني است افتخار مي‌كند و مي‌گويد: نوروزخواني سنتي است كه گفته مي‌شود از زمان خسروپرويز در ميان آيين‌هاي ايراني گنجانده شده و از آن زمان به بعد فراموش نشده است.
وي كه سابقه 22 ساله در آموزش و پرورش دارد خود را امانتدار پيشينيان مي‌داد و مي‌گويد: نوروزخوان پيام‌رسان بهار و تداعي‌كننده بيداري است، همانگونه كه خداوند در قرآن مژده زنده شدن پس از مرگ را داده نوروزخوان نيز مژده بيداري مي‌دهد به بهار.
رضانژاد اهميت نوروز را در اين مي‌داند كه به اعتقاد پيشينيان عيد غدير خم در نوروز بنا شده و مي‌گويند امام زمان (عج) نيز در روز نوروز ظهور مي‌كند و اين مهم موجب مي‌شود تا نوروز كه روز رويش و آغاز زندگي نو است براي هميشه براي مردم عزيز باشد.
وي با اين موضوع نيز اشاره مي‌كند كه نوروزخوانان در ابتداي اشعار خود ابتدا نام خدا و سپس مدح ائمه (ع) را مي‌كنند و از واقعه عاشورا و كربلا براي مردم مي‌خوانند.
رضانژاد مي‌گويد: وصف بهار و ترغيب صاحبخانه به دادن انعام و دعاي خير و بركت براي سال جديد از مهم‌ترين اشعاري كه نوروزخوانان مي‌خوانند.
وي استقبال مردم از گروه‌هاي نوروزخوان را در سال‌هاي اخير خوب توصيف مي‌كند و مي‌گويد: در دو سال اخير استقبال مردم از نوروزخواني رو به افزايش است و مردم خواهان اجراي برنامه‌هاي بيشتري در اين زمينه هستند.

* نوروزخواني گرانبهاترين ميراث فرهنگي ايران زمين
مدير مركز پژوهش‌هاي فرهنگ بومي آمل نيز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس نوروزخواني را از گرانبهاترين ميراث فرهنگي ايران زمين مي‌داند.
حشمت‌الله اياز بسيار تاكيد و تلاش مي‌كند كه اين سنت‌ها به فراموشي سپرده نشوند.
وي مي‌گويد: اين سنت نياكان ما است و نشانه همكاري و همياري همه مردم براي شاد كردن فضاي روستاها و شهرها است و نبايد به اين سادگي به بوته فراموشي سپرده شود.
اياز مي‌گويد: نوروزخواني علاوه بر زبان طبري به زبان فارسي در برخي شهرها و استان‌هاي كشور نيز اجرا مي‌شود و اشعاري به همين مضمون در وصف بهار و آمدن سال نو خوانده مي‌شود.
وي از پيشكسوتان آمل در زمينه نوروزخواني افرادي چون زنده‌يادان قنبر رضواني، اكبر كاظمي، اصغر عقاپور، رمضان قبادي و مرحوم نيكجو را نام مي‌برد كه اين سنت را در سال‌هاي گذشته در اين منطقه زنده نگه داشته‌اند.
نوروزخوانان در پايان هر برنامه خود از صاحبخانه و اهالي براي شگيني كه داده‌اند به زبان نوروزخواني تشكر مي‌كند و برايشان سال خوشي را آرزو مي‌كند اما هيچ كدام دوست ندارند اين رسم و آيين به اين زودي‌ها فراموش شود و يا روزي برسد كه ديگر نوروزخواني براي نغمه خواني بهار باقي نماند.
_______________
گزارش از الناز پاك‌نيا
_______________
انتهاي‌پيام/ل10/ع

یک شنبه 22 اسفند 1389  5:00 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها