دانشمندان علوم پزشكي در يك مطالعه جديد، مولكولي را شناسايي كردهاند كه جريان خون را در بيماريهاي عروقي افزايش ميدهد.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، سلولهايي كه در سيستم گردش خون تمام انسانها يافت ميشوند، نوعي از سلولهاي قدرتمند و در عين حال كمياب هستند كه در واقع ميتوانند عروق جديدي را براي بازكردن رگهاي بسته كه موجب بروز بيماري و سكته قلبي ميشوند، ايجاد كنند.
به گفته محققان دانشگاه كاروليناي شمالي در «كاپلهيل» هرچند همه افراد اين سلولها را دارا هستند اما در افرادي كه مستعد ابتلا به بيماريهاي عروقي هستند، سلولهاي مزبور نقص عملكرد دارند.
اين محققان در آزمايشات جديد كشف كردهاند كه مولكولي موسوم به Wntl ميتواند عملكرد سلولهاي عروقي را بهبود ببخشد و در نتيجه جريان خون را در اعضاي مختلف تقويت كند.
به گزارش مجله اينترنتي ساينس ديلي، اين يافته ميتواند آزمايشات باليني را براي بررسي اين سلولهاي قدرتمند در بيماراني كه سابقه ايست قلبي داشتهاند، ارتقا دهد.
به گفته محققان، در اين مطالعه براي اولين بار مشخص شده است كه مولكول پروتئيني Wntl ميتواند
شكلگيري عروق خوني را موجب شود. اين مولكول از خانواده 19 مولكولي Wnt است كه از گروه ژنهاي رشدي هستند.
دكتر آرجون دب، استاديار پزشكي در دانشكده طب دانشگاه كارولينا موفق به شناسايي نقش شگفت انگيز اين دو مولكول در شكل گيري عروق تازه شده است.
دكتر آرجون متوجه شد كه يك ژن خاص بويژه ژن wntl در طول مدت رشد عروق خوني فعال ميشود، در دوران بلوغ فعاليت آن متوقف ميشود و در صورت ابتلا به نوعي از سرطان سلولهاي endothelial دوباره فعال ميشود.
دكتر آرجون تصريح كرد: اين مولكول يك مولكول جديد و موثر است كه پيش از اين هرگز عملكرد آن با اين جزئيات مشاهده نشده بود.
اين مطالعه در مجله فدراسيون انجمنهاي بيولوژي آزمايشي آمريكا به چاپ رسيده است.