0

تلاش وتوکل

omidayandh
omidayandh
کاربر طلایی1
تعداد پست ها : 7483

تلاش وتوکل

تلاش و جدیت در مسیر تحصیل روزی وظیفه تمامی انسانهااست دراین بین اگرنظاره گریکیایک موجودات درجهان هستی بشویم خواهیم دیدکه تمامی جانداران به نحوی برای تهیه آذوقه تلاش می کنندپس دراولین گام خواست خودانسان است که برای تحصیل روزی تلاش وسعی کافی اعمال نمایدوبرخلاف جانداران که به خاطربقای خودبه هرطریق ممکن راه وروش تعین شده خودرادنبال می کنندتابه هدف سیرکردن خودبرآیندانسان که اشرف مخلوقات است می بایست درزمان تلاش و در همه حالات نظرش به پروردگارمتعال باشدوازغیراوهرکه و هر چه که هست قطع امید نماید.
دست کشیدن از کار، غلط و محکوم است، دلبستگی به غیر نیز شرک پنهان است. بایستی با دقت مراقب بود چون در این وادی افراط و تفریط هر دو مردود است و مرز آن بسیار دقیق و حساس است.
قدم برداشتن و فعالیت برای روزی بایستی با توجه تمام و دلگرمی و اعتماد به پروردگاری باشد که تأثیر همه اسباب به اراده او بستگی دارد و در صورتی که اراده فرماید ، بدون سبب یا از غیرسبب عادی نیز انسان را به نتیجه مطلوب می رساند.
درواقع توکل بدان معنی نیست که انسان در امور ضروری تلاش نکند یا از آنچه که زیان و ضرر دارد دوری و پرهیز نکند. بلکه باید از اسباب و وسایل بر طبق آنچه که در شرع مقدس دستور رسیده است بدون حرص و پیگیری بیجا استفاده کند و با وجود تلاش بر فعالیت خویش و اسباب ظاهری هیچ گونه اعتمادی نداشته باشد و فقط به خداوند که پدیدآورنده اسباب است اعتماد و تکیه کند.
وطلب روزی را از مسیر حلال دنبال وادامه دهدکه اگرغیرحلال باشداثرمنفی برتربیت خانواده وفرزندان می گذاردوادامه تحصیل راه ثواب رانبایدترک کردکه درغیراین صورت وسوسه شیطان رابه دنبال داشته ومسیرانحراف درمسیرزندگی به وجودمی آیدواگرانسانی ازصراط راستی منحرف شدچه بسا مشگل است به راه راستی بازگرددپس راه راستی که دردین وخلق وخوی انسانی است ودرهمه امورلازم است به خدای متعال توکل نموده وازاوبخواهیم که ماراراهنماباشدتاازراه مستقیم منحرف نشویم وهیچگاه مارابه حال خودنگذاردوراهنمایمان باشدوآنچه خداوندبه ما مرحمت فرموده ازعقل،ادراک،وتشخیص صحیح این نعمات رابه کارگیریم ودرطلب روزی ازاین داده هااستفاده نماییم
نویسنده مدیروبلاگ محمدعلی حاجیان

برای ِ زیستن دو قلب لازم است
قلبی که دوست بدارد، قلبی که دوست‌اش بدارند
قلبی که هدیه کند، قلبی که بپذیرد
قلبی که بگوید، قلبی که جواب بگوید
قلبی برای ِ من، قلبی برای ِ انسانی که من می‌خواهم
تا انسان را در کنار ِ خود حس کنم.

پنج شنبه 19 اسفند 1389  11:23 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها